zwaar confronterend nieuwsbericht

dink.jpgOm eens een stukje uit de krant te citeren:

De jonge Turk die zaterdagavond werd opgepakt op verdenking van de moord op de Turks-Armeense journalist Hrant Dink, heeft de moordaanslag bekend. Dat heeft de nieuwszender CNN-Türk zondag bericht. De zender beroepte zich op de procureur van de stad Samsun. Het is daar dat de in 1990 geboren jongeman zaterdagavond in de kraag werd gevat.

Ben ik de enige die zich een baby voorstelt bij het lezen van het stuk “de in 1990 geboren..”? Een kleuter, hooguit. Als mensen die in de jaren negentig geboren zijn al moorden beginnen te plegen, dan pas weet je dat je een oude doos aan het worden bent, vind ik.

Reacties

 1. Sandrissimo

  Ik beschouw iedereen die in de jaren 80 geboren is als piepjong, maar jaren 90… Mijn oudste zoon is van ’92, da’s dus maar 2 jaar jonger! Van confronterend gesproken!!!

  San

 2. ik ben zelf van ’90, en ik kijk hier eerlijk gezegd niet van op.. Die kerel in 16, ’t is niet de eerste en niet de laatste die zoiets zal doen.. pijnlijke waarheid.

 3. ’t Is een leeftijd waarop men oud genoeg is om te handelen en jong genoeg om zich gemakkelijk te laten manipuleren. Der zal daar wel iets groter achter zitten. Ofwel kijk ik veel te veel naar 24 :-P

 4. Maar als je bij Dink aan Willy’s en Marjetten denkt, dan ben je nog jong van geest… Of niet soms?

  Was getekend,
  Oude Doos

 5. Uhu, ook het eerste waar ik aan dacht.
  Euhm jah … euh, nieuwsbericht, der is euhm … in Turkije een euh Dink vermoord, allé ja … een Dink.

  Van de leeftijd sta ik minder versteld. Kijk naar de geweldadige jongeren in ons eigen Belgenland … Om dan nog maar te zwijgen over onze eigen Bonny en Clyde … 26 en 15 jaar!!!

 6. the observer

  “de in 1190 geboren jongeman” vind ik overigens een nogal stylistische ongelukkige deelwoordconstructie.

  van de uit mijn woonkamer zwaaiende groet!

 7. Koen

  Ik ben van ’85 en voel me bij het lezen van zo’n berichten eigenlijk ook wel oud. Maar in mijn hoofd blijf ik toch lekker eeuwig jong! Nah!

 8. tomadde

  Ik heb dat zelfs al bij mensen van pakweg 1987, die eigenlijk ondertussen al lekkere, volwassen vrouwmensen zijn geworden! :-)

 9. 1990? Da’s bijna 10 jaar jonger als ik!!
  Die heeft zelfs niet ééns de val van de Berlijnse muur meegemaakt!
  Niet ééns bewust andere presidenten dan Clinton en Bush Jr. gekend! En die laatste trad af toen hij er 10 jaar oud was!
  De Golfoorlog is al helemaal aan hem voorbij gegaan, terwijl ik toen ’s ochtends voor TV samen met pa naar de nachtelijke gevechten in Bagdad op CNN zat te kijken. Live combat, ook een first!
  Op 9/11 was hij ochgottekes 11 jaar oud!

  Damn, we worden inderdaad oud…

 10. Vervreemdend hé. Ik begin al een beetje te beseffen wat het betekent om te zeggen: “jaja, in onzen tijd was het toch anders”. Dan word je pas oud :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>