ceci n’est pas un foodblogue

cocotte.jpgDe chili con carne dus. Nog even meegeven dat wij hem net met vier man hebben verorberd, en de meute was enthousiast.

Ingrediënten

400 gram gehakt
1 grote ui
1 rode paprika
1 groene paprika
2 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten
1 blik rode bonen in chili (uit de Delhaize, in dit geval)
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel komijnpoeder
1 scheutje worcestershiresaus
1 blikje tomatenpuree

Bereidingswijze

Maak de verse groenten schoon en snijd ze in blokjes.
Verhit olie in een cocotte of iets anders dat niet van plan is om uw gehakt te doen aanbranden. Doe er het gehakt bij. Roer het gehakt om tot het rul is en de rauwe kleur verloren heeft. Dit gaat goed door met een vork te prakken. Doe er de blokjes paprika bij,de ui, knoflook en specerijen. Fruit door tot de paprika zacht is. Doe er tomatenpuree en een scheutje worcestershiresaus bij. Roer door, laat goed sudderen, giet er dan de uitgelekte rode bonen bij (gebruik nog wat van de chilisaus om wat smaak bij te geven) en de tomaten uit blik. Verwarm goed, proef, doe er zout en peper naar smaak bij, en wat je eventueel nog mist aan smaak. Laat het een dag trekken voor nog meer smaak.

Lekker met rijst, Country Potatoes van McCain of brood.
Tip: ook betrekkelijk subliem met een beetje zure room.

En nu ik toch semi-culinair aan het wauwelen ben: ik heb vandaag mijn eerste cupcakes OOIT gemaakt! En dat was er jammergenoeg aan te zien ook. De cakejes zelf zagen er best goed uit, het probleem lag bij het aanbrengen van ’the icing on the cake’.

cupcake1_kl.jpg

cupcake2_kl.jpg

Als iemand mij kan vertellen hoe je dat doet zonder dat het geheel eruit ziet alsof er een serieuze laag bird poop op ligt, mijn comments zijn uw comments!

Maar lekker zijn ze naar het schijnt wel, icing en alles.
Later deze week poging twee!

Reacties

 1. Isolde

  Amaai, telepatie zeker!! Ik heb dus nog altijd m’n muffinvorm niet maar zal ze zeker nog aanschaffen. Had ze gezien in de Aldi, maar ja, was weeral te laat hé. Jouw muffins zien er heeeeel lekker uit. nu nog wat oefenen met de icing hé. groetjes Isolde

 2. Jij doet er maar één blikje chilibonen in? Dat moet ik misschien ook maar eens proberen, bij ons gaan er wel drie in en ik vind ‘m dan te “vast”.
  Wij eten er altijd ook fijn gesneden rode ajuin bij en geraspte kaas, zoals bij de Mexicaan. Lekker!

 3. Viviane

  Ik denk dat je iets teveel citroensap in de icing hebt gedaan, bloemsuiker met een tikje citroen en een beetje water, tot hij lekker lopend is, dan kan je er een dun laagje opgieten (dat stolt dan achteraf wel) en is het ook iets minder zoet. Succes met de volgende lading !

 4. the watcher

  ik eis het recept van de muffins! zien er overheerlijk lekker luchtig uit!!! opbiechten!!

 5. Voor een ondoorzichtig wit glazuur: klop een eiwit op, doe er poedersuiker bij (zo’n 250 g, denk ik), blijf mixen tot je een stevige pasta bekomt, doe er enkele soeplepels citroensap bij (moet niet echt, maar het verzacht de mierzoete smaak), mix en kijk of er nog wat poedersuiker bijmoet. Het moet redelijk stevig worden, maar nog net smeerbaar. Dit glazuur droogt spierwit en keihard op.

 6. Gexz

  Ik heb gisteren met succes je chili-recept uitgeprobeerd. Goedgekeurd door de hele familie !

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>