de doos is er nog steeds niet

ups-box.jpgElke middag vraag ik hem aan de telefoon of de doos er al is, en elke middag heeft hij me al moeten teleurstellen. De doos is er nog niet. Maar morgen misschien wel. En anders vast wel de dag erna.

Ik had het kunnen weten toen ik besliste om mijn scrapbookmateriaal voortaan in Amerika te bestellen. Het was al zo moeilijk om te wachten op een pakketje uit Nederland, maar Amerika, dat is nog eens zoveel verder. En dus ook langer. Ik dacht dat de gedachte aan de prijzen die er een stuk lager liggen mijn ongeduld positief zou beïnvloeden, maar niets blijkt minder waar. Doordat alles goedkoper is in Amerika heb ik gewoon meer gekocht, en dus verlang ik nog harder naar het moment dat de doos er is. Maar de doos is er dus nog niet.

‘Misschien komt hij wel met de boot’, zei ik tegen Youri, die mij aankeek alsof ik een beetje achterlijk was.
‘Het kan toch geen veertien dagen duren met een vliegtuig?’, verklaarde ik mijn gedachtegang nader.
Ik doorstond een uitleg over verdeelpunten en binnenland en buitenland, maar zelfs daarna kon Youri me niet zeggen of de doos er deze week al zou zijn of niet. Het enige dat ik weet is dat de doos op 6 februari vertrokken is in Middleton, Wisconsin. En dat hij er nog steeds niet is.

Is dat eigenlijk wel normaal voor een gemiddelde doos uit Middleton, Wisconsin, beste lezers? Of begint u deze akelige wending al even verdacht te vinden als ik?

Reacties

 1. Ik wil je niet ontmoedigen, maar wij krijgen soms paketjes terug van USA na 2 maanden: “returned to sender”. Dus zoiets kan wel effe onderweg zijn … :-)

 2. kiwivdd

  Je doos staat waarschijnlijk ergens bij de Belgische douane om te bepalen hoeveel invoerrechten je moet bepalen. Dit hangt af van de aangegeven waarde enzo. Gebeurt regelmatig met een pakje van buiten Europa, ze nemen er gewoon een paar uit. En daar is niets aan te doen, als je bij ontvangst niet betaalt wat ze vragen, dan krijg je je pakje niet.
  In het vervolg dus best even nakijken, buiten Europa kopen lijkt vaak goedkoper maar is het meestal niet door de douanerechten.

  O ja, kan ook zijn dat je niet onmiddellijk moet betalen maar pas binnen enkele maanden een factuur krijgt opgestuurd.

  Vraag anders aan de verzender het trackingnummer en de website waar hij het op nakijkt. Daar zal het wel opstaan.

 3. Caro

  Ik zou me ook zorgen beginnen te maken als ik jou was. Op 7 februari werd een doos naar mij opgestuurd vanuit het verre Taiwan. Die werd hier al op 13 februari bij mij thuis aangeboden. Helaas was ik er niet en moest ik tot vandaag wachten voor Taxipost een tweede keer bij mij kon langskomen. En ook 9,90 euro “kosten” betalen. Waarom eigenlijk, vraag ik mij af. De verzender heeft toch al betaald om het pakje te versturen?

 4. Helaas is dat heel normaal. Mijn vriendje is een jaar in de VS en ik stuur hem regelmatig dingen, daar kunnen soms wel drie weken overheen gaan.

 5. Ik heb al voorgehad dat het drie maanden duurde, het was een pakje van Amazon.com en het lag inderdaad bij de douane. Het stonk ferm naar sigaretten ook. Ik had ondertussen na twee maanden geklaagd bij Amazon, en toen stuurden ze alles opnieuw op. Ik heb dan ook met plezier die stinkende zending geweigerd!

 6. Mijn man had CD’s besteld in Amerika, hier niet te krijgen of veel duurder… Meer dan 70 euro invoerrechten of whatever moest hij betalen!
  Als je één CD koopt, gaat dat gewoon in een gewatteerde envelop en na aan paar dagen zit die in je bus, maar om verzendkosten uit te sparen had hij er een stuk of 5 in één keer besteld, dure grap…

 7. Ik meen ook nog iets geleerd te hebben van verdeelpunten en tussendepots. Het lijkt me allemaal wat afhankelijk per product of dienst. Als het goedkoop is, is er veel kans dat je ofwel een verzenddienst hebt met trage service, ofwel eentje die wacht tot zijn transportmiddel vol zit voor hij de zaken verzend om zo transportkosten lager te houden. … komt wel goed …

 8. ann

  Hier binnen de US verloopt de verzending altijd zeer vlot en snel (is mijn ervaring) zelfs als ik geen verzendingskosten moet betalen zoals bij amazon is het er al na twee dagen.
  Het heeft vast met de douane te maken. Ik stuur zelf mijn pakjes naar Belgie altijd op met een douanepapiertje opgeplakt, dat regel ik in het postkantoor en is gratis, het voordeel is dat de douane het dan zo doorstuurt zonder verdere controle, komt dan tss. de 4 en 7 dagen toe in Belgie.
  Ik hoop voor jou dat het goed afloopt en snel.

 9. Tja, ik heb ook ooit eens 20 euro invoerrechten moeten betalen op een geboortekadootje uit Amerika. Niet zo leuk. Hopelijk komt het snel en gratis aan!

 10. Meestal ligt het probleem inderdaad bij de douane in België en niet bij de US. Vorige week zond ik een pakketje naar mijn broer en dat heeft maar 5 dagen onderweg geweest (maar dat was maar een klein pakje). Ik heb de indruk dat het kan afhangen van de grootte van het pakje.

 11. Pakketjes uit de USA komen vaak pas na zo’n 6 weken. En dat is zonder de tijd gerekend die de Belgische douane neemt om je invoerrechten te betalen. Hun BTW is veel lager dan de onze en dat scheelt direct een pak geld, maar je betaalt dan weer zoveel aan de douane dat het niet leuk meer is.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>