dingen die je niet weet als je niet vaak in een ziekenhuis komt

Sandales crocs bilde.jpgZiekenhuizen zijn vreemde plaatsen.

Telkens als ik door de lange ziekenhuisgang wandel verwonder ik me over het feit dat het ziekenhuis er al langer staat dan ik leef, en dat er al even lang mensen door dezelfde gang wandelen als ik. Soms jubelig van de kraamkliniekchampagne, vaak ook omdat het leven hen onverwacht deze gang heeft ingedreven. Net zoals bij mij. Tot een paar maanden geleden was een ziekenhuis alleen een woord, nu is het een heel universum met gangen waarin ik al een tijd niet meer verdwaal en gewoontes die me blijven verbazen.

Wist u dat er zoiets bestaat als ziekenhuisrages? Bij het personeel van het ziekenhuis waar ik kom woedt een allesoverheersende crocs-rage. Wie heden ten dage nog in witte klompen door de blinkende gangen wandelt wordt door de in-crowd met een scheve blik bekeken, want wit schoeisel is in de ziekenhuisgangen compleet not done. En of het nu om de kuisploeg, de stagiairtjes of het verplegend personeel gaat, stuk voor stuk proberen ze elkaar de loef af te steken met de meest fluorescerende plastieken strandsandaaltjes. Een boom van een kerel met een volle baard en felblauwe geperforeerde sletsjes: check. Felroze crocs die uren aan een stuk zenuwachtig door een gang hollen: check. Een gesprek tussen een paar knallend groene crocs en de iets soberdere donkerblauwe versie: check. Ik heb het al allemaal meegemaakt.

Dokters en chirurgen dragen dan weer nog steeds zwarte blinkende schoenen om zich van het felgekleurde plebs te onderscheiden. Mocht dit in de nabije toekomst veranderen laat ik het jullie zeker en vast weten.

Reacties

 1. esjuh

  Aan de andere kant van de grens is deze rage ook doorgedrongen… Ik weet niet of ik er blij mee moet zijn, ik vind ze echt spuuglelijk! Ben de afgelopen weken ook al te vaak weer in het ziekenhuis geweest!

 2. pricelessmingvase

  en toch mogen ze me doodslagen als ik ook begin rond te lopen in die oerlelijke plastieken dingen. maar ook in ons ziekenhuis zijn ze jammer genoeg bijzonder populair.
  Maar dat van die dokters klopt niet op onze afdeling :). de vrouwendokters doen hier teensletskes aan en onze ventendokters sokken met jesusnikes :) lacheu. maar dat is wel nogal beperkt tot onze afdeling heb ik de indruk :)
  Och, blijkbaar moet je als je in een ziekenhuis werkt je voeten belachelijk maken ofzo. Ik doe dan maar belachelijke kousen aan. kwestie van niet helemaal uit de toon te vallen :)

 3. E.

  Ik heb de teenslippers van crocs en ik moet zeggen: die zitten echt geweldig goed aan je voeten! Die zachte zool is een zaligheid als je veel moet rondwandelen. Onlangs voor mijn ventje de gewone slippers gekocht en ook hij is zeer tevreden. De klompjes daarentegen vind ik ook wel minder qua model moet ik zeggen.

 4. Hm, het gaat echt ver hoor, die rage. De anders zo conservatieve kameraad van mijn pa had er rode aan. En toen ineens moest mijn pa – ook best behoudsgezind wat kleren betreft – die ook hebben. Twee grijzende mannen aan de verkeerde helft van de vijftig. En niet eens verplegers of chirurgen. Nen elektricien op brugpensioen en een industrieel ingenieur in de chemie. Waar gaat het toch naartoe met deze wereld?

 5. Je ziet ze echt overal en inderdaad in de gekste kleuren. Ik vind dat ze zo lelijk zijn, dat ze eigenlijk mooi worden. Schijnt ook ongelooflijk zalig schoeisel te zijn en voor zover ik het enthousiaste gesprek van 2 draagsters kon afluisteren, vrij prijzig!
  Ja ze zijn lelijk, maar misschien koop ik me toch wel een paar als het buiten wat aangenamer wordt, in zachtroze of misschien fuchsia…

 6. Ik vind ze super en vrolijk. Het leven is al zo grijs… een beetje kleur mag wel he?! Bovendien denk ik niet dat de mensen die ze dragen het zien als strandsandaaltjes. Ze zijn tegenwoordig overal te koop en ik ga me binnenkort een paar teenslippers aanschaffen.

 7. lysbet

  weet je ik heb ze ook in zuurstok roze ik vind ze helemaal het einde zo lopen heerlijk

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>