kuisziek

cleaning-specialist02.jpgMet voorsprong het meest trieste stukje televisie dat ik deze week heb gezien: de kuiszieke vrouwen in Man Bijt Hond, deze avond. Drie huisvrouwen werden gefilmd terwijl ze manisch hun kast stonden af te kuisen. Enkele uitspraken die ik even met u wil delen:

“Ik stofzuig elke dag drie keer: ’s morgens, ’s middags en ’s avonds, en als er een beetje vuiligheid uit de kachel gevallen is, ja dan nog een keer.”
Reporter: En waarom doet u dat?
*verbaasde blik om domme vraag*: “veur d’hyhiëne. :/”

“Sommige mensen in de straat gaan soms drie keer in de week weg”. *gedegouteerde blik*“Wanneer dat die dan unne kuis doen, ik weet het niet. Drie keer weggaan in de week? Ik heb daar geen tijd voor, ik zou nooit door mijne kuis geraken.” *trotse blik*

“Ik kuis mijn ramen elke week een keer vanbinnen en een keer vanbuiten.”

“Als ik 21 uur per week heb gekuist dan is dat een week waarin ik erg weinig heb gekuist. Ik kuis elke dag minstens drie uur, en dan nog eens de vrijdag of de zaterdag een hele dag.”

“Ik weet niet wanneer de andere mensen ier in de straat unne kuis doen ze. Oftwel kuisen die ’s nachts, ofwel kuisen die nie.” *smetzieke blik in de camera*

Er is een tijd geweest dat ik me enigzins ongemakkelijk zou hebben gevoeld omdat ik nog niet van ver in de buurt kom van eenentwintig uur kuisen per week (! :aah:), maar daarnet heb ik simpelweg naar de televisie gestaard en mij afgevraagd hoe erg een mens zijn leven kan verspillen. Aan kuisen dan nog, en niet eens aan den drank of het spel of andere leuke dingen. Ik ben in elk geval goed op weg om geen perfecte huisvrouw te worden, en daar ben ik plots erg blij om.

(Het meest leutige stukje televisie dat ik deze week heb gezien was dan weer “IN UW GAT!” van Wim Helsen, ook al in Man Bijt Hond. Het is maar om te zeggen.)

Reacties

 1. Normaal wordt dat morgen na de middag nog eens uitgezonden. Ik kijk zeker! Ik kan daar dus niet genoeg van krijgen, he, mensen die graag kuisen.

 2. Zou ik dat kunnen opvragen bij “net gemist”. Niks zo goed om mij ne keer verbaal af te reageren als schreeuwen tegen een paar kuiszieke roddelkiekens die mij toch niet kunnen horen!

  (Ik denk dat ik niet eens 21 uren kuis per jaar…)
  ;-)

 3. Ik heb het ook gezien. Eerst vond ik het hilarisch, daarna enkel schrijnend.
  Hoe twee vrouwen zich erover verbaasden dat hun buren tijd hadden om zich twee-drie keer per week buitenshuis te begeven. “Ofwel kuisen die ’s nachts, maar dat geloof ik niet”.
  “Ik kuis de hele zaterdag – van ’s morgens tot ’s avonds”.

  Het was weer een van die momenten dat ik kwaad naar de televisie zat te schreeuwen…

 4. ik heb dat stukje gezien toen bij mijn ouders de tv opstond en ik zeg nog tegen mijn mama: “Zijn die helemaal gek geworden???” waarop ze enthousiast knikte. Onbegrijpelijk hé. Ikzelf kuis enkel als het echt niet meer anders kan :)

 5. esther

  de vrouw van mijn vader (mijn “stiefmoeder” gelijk ze zeggen) is ook kuisziek, ze heeft zelfs last van reumatiek in haar handen van in dat koud water te plensen…heel triest… volgens mij hebben die mensen schrik om iets te beleven, om buiten te komen en te moeten spreken met de medemens. “depressief” noemen ze zoiets ook wel

 6. Triest… En dat er niemand die vrouwen op andere gedachten kan brengen… 21u kuisen per week zeg. Ik kom niet aan 21u per maand vrees ik. Lol!

 7. Sommige van mijn buurvrouwen zijn ook zo. In het begin trok ik me dat serieus aan als ik zag dat ze al hun trottoir gekuist hadden als ik naar het werk vertrok. Ik dacht dan altijd hoe lang het bij mij wel niet geleden was dat ik het venster schoonmaakte (2à3 keer per jaar??). Maar nu trek ik me dat niet meer aan, triestig zijn ze.

 8. De moeder van één van mijn schoolvriendinnen kuiste ook zo graag. Die heeft ne keer haar ramen staan wassen (met een warm sopje natuurlijk) terwijl het buiten stenen uit de grond vroor.
  Raam sprong natuurlijk kapot, tiens, hoe zou dat nu komen?

 9. Ik voel mij opeens heel erg vuil. Ik kuis één dag per week. Moet ik mezelf nu gaan aangeven bij de hygiënepolitie of zo?

 10. Anja

  Ik was ook erg geshokeerd door dat stukje televisie. Zo erg voor die mensen. Die vrouw die iedere dag het stof af deed. En als de vraag gesteld werd of er veel stof op lag dan antwoordde ze dat dat niet kan na 1 dag.

 11. Fré

  Ik vraag me op zo’n moment altijd af hoe de makers van ‘Man Bijt Hond’ steeds zulke mensen vinden. Gaan die van deur tot deur gaan bellen of zo?

  Als het over Wendy van Wanten of consoorten gaat, kan men altijd op zoek gaan naar één of andere fanclub. Of zouden die kuiszieke vrouwen zich ook verenigen?

 12. Isolde

  Ooops, dan ben in zeker ook geen perfecte kuisvrouw maar dat is zeker ook niet m’n doel in het leven. Zolang ik geen niesaanvallen krijg is het voor mij prima. Nu ja, ‘k stofzuig ook 3x hoor, maar het is dan 3x per week (we hebben katten hé).

 13. Gelukkig was het op te vragen via “net gemist”!! Met wat voor man zijn die getrouwd? Als ik zo zou doen, zou mijn vent mij buiten shotten denk ik…
  Dat die een madam nog tijd over heeft om haar buren in het oog te houden!

 14. Klinkt me bekend in de oren. Heb ook al veel boeken gestart, soms zelfs tot over de helft gelezen, en dan aan de kant geschoven wegens “bored”…

 15. Zalig hé :-)
  Ik zag het vanavond en ik vond het geniaal goed en grappig gefilmd!

  En over hoeveel zij wel kuisen/hoe weinig ik wel kuis, daarover wil ik NIET nadenken :-)
  Ik swiffer met een plagiaat-swiffer daar die zo brol-licht zijn dat ik ’t ding makkelijk kan hanteren (alhoewel het al in twee was na 1 dag en dus al getaped is).

 16. fie

  ik zag één van die vrouwen in de hema in Brugge gisteren. ja hoor, ze stond in de gang met het kuisgerief.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>