ik ben een maker

chili.jpgHet begint stilaan duidelijker en duidelijker te worden. Als ik mij niet honderd procent voel, zoals de laatste maanden wel vaker gebeurt, dan moet ik iets maken. Ik wist dat niet van mezelf. Ik heb mezelf nooit gezien als iemand die zonodig dingen moet maken om content te zijn. Tot nu.

Er waren de chocoladetaarten waar ik zelf wel niet van kon eten, maar anderen met veel plezier wel. Er was de Gentse waterzooi die ik twee weken geleden out of the blue op tafel toverde, voor het eerst in mijn leven. De scrapbookpagina’s die maar blijven komen, en die de laatste tijd vaak iets te persoonlijk zijn om op het internet te gooien. Ik heb ingewikkelde minestronesoepen gemaakt uit de boeken van Nigella Lawson, met zoveel ingrediënten dat je er een klein legioen hongerigen een week mee kon sussen. Ik heb getekend en geschilderd en ik wil eens aan de cupcakes beginnen, binnenkort. Iets breien zou ook leutig zijn, bij nader inzien.

Vanmiddag heb ik voor het eerst chili con carne gemaakt. Volgens het boekje moet het een dag trekken, maar ik verzeker u: als het morgenavond nog lekkerder is dan toen ik vandaag even proefde, dan zullen we met z’n allen uit elkaar spatten van genot. Mochten er nog makers in de zaal zitten dan post ik een dezer wel eens mijn zelfsamengestelde recept, geïnspireerd op Nigella, twee internetrecepten en het kookboek van de Weight Watchers. Maar als u een echte maker bent dan mengt u mijn versie vast weer met twee andere versies. Leer mij uzelf niet kennen.

Reacties

 1. Jesske

  ooooe chili! ik heb ondertussen zo ook mijn succesreceptje, maar altijd voor verbetering vatbaar! in ieder geval zijn die chilikruiden van in den Delhaize de-li-cious!

 2. Ik ben een kluns in de keuken, gelukkig kan mijn man goed koken! Die maakt ook altijd zijn eigen versie van een gerecht.
  En kunstenaars maken hun mooiste werken op momenten dat het hen wat minder gaat. Als je perfect gelukkig bent, heb je geen behoefte aan het maken van kunst of ingewikkelde maaltijden.
  Althans ik toch niet…

 3. Mir

  Oeh! Ik herken ’t ook! Hele sieradenlijnen heb ik in elkaar zitten knutselen de laatste tijd.

  Nouja, als het maar helpt, toch?

 4. Recepten graag!

  Nigella is geweldig als gids naar het kleine geluk. Geen wonder dat ze haar eten zelf omschrijft als “comfort food”. I’m in love with her.

 5. kim

  Nigella is me meestal een beetje te machtig voedsel, niet al te best als ik probeer te diëten. Mijn huidige favoriet is Ainsley Harriot (ook een BBC chef, van ‘ready steady cook’). Die muffins! Heb er serieus wat respect van familieleden, collega’s en kennissen mee geoogst. En hij beweert dat ze light zijn :D.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>