de biewoarts

banner.jpgNog zoiets: de bwards 2006.

Eerlijk is zoals meestal eerlijk: het is een beetje aan mij voorbijgegaan, om wat voor reden dan ook. En nu ik erover nadenk waarschijnlijk omdat ik het nut niet snapte van tegen een verkeerd georganiseerde weblogverkiezing op te komen door zelf een weblogverkiezing te organiseren die in mijn ogen ook niet meteen fantastisch goed georganiseerd overkwam. En ook omdat ik het een beetje nutteloos vind om blogverkiezingen te houden wegens appelen met peren vergelijken. Maar dat kan ook volledig fout zijn, want ik heb het uiteindelijk te weinig gevolgd om mij erover uit te spreken, zoals gezegd. Jammergenoeg heb ik een weblog en kan ik mij uitspreken zoveel ik wil. Over alles! :aah:

In elk geval, blijkt nu dat er binnenkort een awardfeestje is in Antwerpen. Ik had dat ook wel eens vaag ergens horen waaien, maar ik moet in een erg onoplettende en ongeïnteresseerde levensfase hebben gezeten, op dat moment. Toen ik daarnet op de lijst van ingeschrevenen terechtkwam trok ik dientengevolge serieus grote ogen. Zoveel ingeschreven bloggers, maat! Zoals gewoonlijk gigantisch veel onbekenden en *rilt* marketingmensen, maar hier en daar ook mensen die ik graag eens (terug zou) zien.

Bart C., bijvoorbeeld, in een ver en duister verleden mijn stagebegeleider bij Planet Internet. Ik zou wel een keer shoulders willen rubben met Michel V., Henk R. en Ilse B, allemaal tegelijk! En socializen met een deel andere namen die hier en daar belletjes doen rinkelen, want belletjes zijn oke.

MAHAAR. Ik ben nog nooit op een blogmeeting geweest, en ik heb daar zo mijn redenen voor. De hoofdreden is: ik, lilith van talesfromthecrib, ben compleet bevooroordeeld als het over blogmeetings gaat. Al de keren dat ik mij een heel klein beetje had voorgenomen om het eens te gaan checken kreeg ik rillingen en vreemde rode vlekken op mijn vel bij de gedachte aan mensen die live willen podcasten, bloggen en interviews geven aan de Standaard over de rol van webloggen in marketingland. Er doemden beelden voor mij op van mannemensen behangen met gigantische hoeveelheden digitale camera’s, laptops en gps’en die zichzelf zouden voorstellen met een url die ik niet kende en zouden vragen wat ik vond van Ubuntu. En of ik geen goesting heb om eens aan hun bluetooth-gsm te komen. En dat er nog veel chocolademelk is. Ik weet niet hoe het met u zit, maar dat is niet mijn idee van een fijne avond.

Edoch. Al de keren dat ik fellow-bloggers in het wild heb ontmoet viel dat mee. De reden dat het interessant was is simpel: ik lees die mensen ulder blog soms al jaren. Ik vind dat een goede reden. Van de meer dan 180 ingeschrevenen voor de bwards zijn er welgeteld drie die ik dagelijks lees, en een vijftiental waarop ik sporadisch terechtkom. Dat is vooral een goede reden om niet te gaan. Al zullen sommigen mij misschien tegenspreken, en dat moeten ze dan vooral doen, met hun grote muile. Anyway. Waar zitten alle andere bloggers waaraan ik dagelijks veel te veel tijd verspil, vraag ik mij dan af. Hebben zij dezelfde vieze vooroordelen als ik? En als zij nu ook eens zouden gaan naar de bwards, in plaats van net als ik in mijn crib te blijven, zou het dan niet leutig kunnen worden?

Ja, ik kijk in de richting van Kim L., Thomas V., Lien V. en baby A., Maartje L., Frederic (?) J. en anderen die werkelijk geen idee hebben wat Ubuntu is. Er is een creative darkroom en al! Er is comedy. Een loungecorner en Blogcom XL! Alsook een Flickr-expo und afterpartey! Waarop wachten wulder nog, denk ik dan?

De comments staan bij deze open voor al uw ervaringen met blogmeeten, redenen om al dan niet naar Antwerpen af te zakken, fijne adviezen, beloftes om af te komen die u toch niet zal nakomen, vunzige voorstellen om pinten met mij te drinken in de darkroom en nog veel meer.

Dammit, am I on a (blog)roll or what?!

Reacties

 1. haha, idd de typishe alegische reactie als het over blogmeets gaat… je heb tblogmeets en blogmeets…the geekmeets en de meet met geeks, maar ook vooral een groot deel emnsen die gewoon gelzellig met mekaar willen praten en die van web 2.0 nooit gehoord hebben, ondank sdat ze en blog hebben ;-)
  ik moet helaas dat grote blogfeest in a’pen missen verdikke…
  maar genoemde I. neemt voor ons, klaarblijkelijke winnaars de honeurs waar ;-)

 2. i.

  al die van gentblogt komen. en daar zijn dus ook kweenie hoe normale mensen bij en al.

  en henk gaat zijn monobrow-tape meebrengen.

 3. moi? Ubuntu? Was sagst du?
  da’s handig, zo mijn mind readen, dan hoef ik dat zelf niet meer op het web te knallen :)
  maar U heeft gelijk, we gaan dat hier eens overwegen, misschien komen we ook!

 4. *grijns*

  Twee keer Ubuntu in één blogpost. Als dat de mensen niet nieuwsgierig maakt naar Ubuntu, dan weet ik het ook niet meer. ;-)

  Maar om terug on-topic te komen: blogmeetings zijn aan mij ook niet echt besteed, net zomin als andere grootschalige meetings van internetgroeperingen allerhande. Reden: de opheffing van de anonimiteit? Nee, niet meteen. Eerder de onwennigheid een groot aantal mensen te ontmoeten die je niet kent en aan de andere kant toch weer wel een beetje. Ik vind het gewoon bizar allemaal en heb er nooit aan kunnen wennen. Daarom blijf ik op zo’n gelegenheden liever thuis.

  P.S.: heb ik al gezegd dat ik Ubuntu geweldig vind? ;-)

 5. Hooch

  Ik weet ook niet wat ik ervan zou moeten denken lilith. Maar als je Liesbet & Kim ofzo zou meekrijgen zou het voor jou toch inderdaad al een heel pak schelen…

  Trouwens: Ubuntu klinkt als een kreet die een gemiddelde bosjesman uitkraamt als hij achter een baobab een ferme keutel uit zijn endeldarm perst.
  Maar dat terzijde.

 6. Ergens vind ik dat zo een “live” meet ook een deel van de magie wegneemt… al kan het ook omgekeerd uitdraaien ;) of ben ik het verkeerd aan het zien en moet ik stoppen met zeveren?

 7. Dat van de magie vind ik helemaal waar. Maar aarzel niet om in te schrijven en ‘in cognito’ langs te komen. Bedoeling van de bwards op zich was vooral om het bloglandschap een beetje in kaart te brengen (maar vooral om nieuwe blogs te ontdekken). De volgorde in de uiteindelijke lijst is daarom bijzaak. Dat is ook de reden waarom er heel wat ‘acts’ gepland zijn én een loungeruimte waar volop gekletst kan worden: kwestie van de nadruk van ‘prijsuitreiking’ naar ‘sociaal gebeuren’ te verschuiven.
  En Ubuntu, die komt bij ons de security verzorgen: kwestie van het teveel aan marketingmensen, mediaploegen en übergeeks wat buiten te houden… ;-)

 8. Uh…ja, uh… ik ben bang voor webloggers. En voor dingen als uh… ‘sociaal gebeuren’. ;)

  Maar even zereneus. Vorig jaar was ik op de Dutch Bloggies en ondanks de voor mij aanwezige fanclub (wat wil je nog meer) vond ik het helemaal niet zo tof om iedereen in levende lijve te zien. Mensen van wie ik dacht dat ze me hartelijk zouden begroeten, deden uit de hoogte en mensen met wie ik even gezellig heb staan praten, hebben zich daarna nooit meer op mjn weblog laten zien. Wat moet je daarvan denken?

  Ik ben wel bloednieuwsgierig, dus dat is altijd een overweging om te gaan, maar je helpt in het eggie als snel de mysterieuze dynamiek van de virtuele contacten om zeep.

  In kleine groepjes afspreken met geliefde webloggers, dat doe ik wel.

 9. Voor het geval dat je met die ‘Frederic (?) J.’ mij bedoelt – een terecht vraagteken, want het is met een k :-)… Die nacht vertrek ik met mijn liefje voor een week naar Spanje. Zoniet was ik wellicht wel geweest, vooral dan eigenlijk omdat mijn liefje daar eigenlijk wel eens naar toe wilde, maar ook omdat ene D.L. uit Ardooie mij had gevraagd om er samen voor te gaan in verband met dat ‘blogdeejaygedoe’.

  Dan nog liever naar zo’n groot evenement waar je lekker anoniem kunt rondlopen, dan naar een blogmeeting, eerlijk gezegd.

  Maar de mensen die ge daar opsomt, dat zouden inderdaad ook de mensen zijn waar ik al eens een avond zou mee willen passeren ja!

  en dat staat voor ‘you be you, into you’ of zoiets, gegarandeerd.

 10. Isolde

  ‘k Heb al geen flauw idee wat zo’n blogmeeting dan wel is, dus ben ik zeker niet de geschikte persoon om je raad te geven. Misschien kan je strooitje trekken???

 11. incognito…dat lukt me niet, iederen die me ziet zeg tonmiddellijk: gij moet jeornimo zijn…aan wat zien die dat??? :s
  loool
  ps: idd wij van gentblogt zijn hypernormaal in vergelijking me al die bloggende geeks hier
  Ubuntu!! is dat niet zoiets gelijk “Banzai!”?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>