[start to run] les drie: muiterij op de joswin

joswin.jpgMijn looppaadje ligt, net als de crib, langs het kanaal Ieper-Diksmuide. Om te gaan lopen moet ik langs een stukje kanaal waar de boten aangemeerd liggen, en dat is mij elke keer een waar plezier voor het oog. Op nog geen twintig meter van mijn voordeur liggen echte ankers (rode), staat het vol roestige olievaten en het kan niet anders of er zal op een dag een stevig “ahoy!” weerklinken, gevolgd door zeemansliederen en het geluid van tegen elkaar knallende bierpullen.

Aan het begin (of eigenlijk het einde) van het kanaal liggen de plezierbootjes met ronkende namen als de Conny, de Ijsvogel en de Joswin (waarvan ik vermoed dat de eigenaars Josiane en Erwin heten. Of Jos en Winnie Mandela, dat kan bijvoorbeeld ook). Verder weg van de bewoonde wereld en dichter bij mijn looppaadje wordt het pas helemaal geestig. Daar liggen de boten die het daglicht niet mogen zien. Vuile vieze boten vol groene smurrie, vaak zonder naam, maar vast met een duizelingwekkend verhaal. Het kan ook dat ze wel een naam hebben, maar die is dan waarschijnlijk zo vadsig dat de bootsmannen hem je alleen vertellen als je er expliciet naar vraagt.
Hé schipper, hoe heet jouw boot eigenlijk?
De schurftige penislul, aarrrr.”(enzovoort, enzoverder)

Eén boot is zo roestig dat hij bijna niet eens meer op een boot lijkt. Het is het soort boot waarvan je verwacht dat er elk moment drie hevig stinkende chinezen op het dek zullen verschijnen, die je dan vertellen dat ze al zeven maanden non-stop op het kanaal Ieper-Diksmuide rondzwalpen op zoek naar de schat van Charlepoenje. Heel soms, als er ik langsloop, komt er onheilspellende rook uit de roestige schouw.
Zo ook vanmorgen.

Ik was zo gebiologeerd door mijn eigen visuals dat ik me les drie van Evy maar met moeite meer kan herinneren, maar ik weet wel nog dat het opnieuw goed ging. En dat Evy zei dat ik nu eens twee dagen mag rusten, in plaats van één. Wahey!

Reacties

 1. Elias

  Laten we eens een actie opzetten om de dubbele hoofdletter ‘IJ’ in ere te herstellen, is dat geen goed idee?

 2. Jesske

  Meid, ik heb hier luidop zitten schaterlachen achter mijn pc. ZO grappig :-) Fijn zeg dat het al twee keer beter is gegaan dat lopen. My experience exactly. Vandaag heb ik bijna 40 minuten gelopen, met versnellingen en al, net echt. Een piece of cake lijkt het wel. En zeggen dat ik eind december dus ook liep te hijgen en puffen bij die 3 minuutjes op’t einde. KEEP UP THE GOOD WORK!!!

 3. Isolde

  Heb vandaag ook m’n eerste les van start to run gelopen. Doordat de Cartonstraat niet ver van de vestingen ligt ben ik daar gaan lopen. Amaai, was me er niet van bewust dat het ginder op en af gaat. Misschien de volgende keer een platter looppaadje kiezen. Moet zeggen dat ik me serieus mispakt had. Een minuutje lopen en dan rusten kon toch niet moeilijk zijn?? Ewel, het is wel degelijk lastig!! groetjes Isolde

 4. Dit is nu misschien net neit een haven te noemen. Maar alle dergelijke zaken om en bij grote havens zijn mateloos interessant, als is het maar om hun bijna buitenaardse karakter.

 5. Start to run… heb het deze vakantie ook eens gedaan, het is best wel leuk. Maar hier in Gent, het komt er niet meer van. Hopelijk hou jij het langer vol!

 6. Dat lopen tast duidelijk je hersenen aan… Super vind ik dat! Want deze post is zeer amusant en goed geschreven en zo. Meer! meer!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>