even kort

central_perk.jpg

 • Geen leukere manier om een weekend te beginnen dan in een kasteel met bubbelbad, sauna, rain showers en een geweldig lekker ontbijt. En al helemaal als dat kasteel op een boogscheut van the crib ligt en de geweldige naam Ogygia draagt.
 • Note to self: na een uitgebreid tweeledig ontbijt ook nog eens een middagmaal binnenspelen dat uit Babi Pangang bestaat is een beetje teveel van het goede. Doe het niet.
 • Youri en ik hebben het gezelligste koffiehuisje van heel Ieper ontdekt. Als in zetels, verse kranten en muffins, vanilla latte en veel andere dingen die ervoor zorgen dat je je helemaal in Central Perk waant. Note to self: muffins na een tweeledig ontbijt en Babi Pangang zijn geen goed idee.
 • Zoals voorspeld was Abigail Collins weer het hoogtepunt van de Gevleugelde stad. Waren ook erg leuk: de zon, de frietjes aan één euro (lees: twee dagen na elkaar ziek zijn, maar ze waren het helemaal waard), de nostalgische kermis, de gratis huifkartocht door Ieper waarbij ik bijna drie keer een hartstilstand heb gehad en een hele hoop geflipte acts.
 • Gaan lopen met een broer die twee keer zo snel loopt dan je eigenste zelf terwijl Evy je compleet zit af te matten via je oortje is geen goed idee. Ik heb mijn zelfvertrouwen zo keihard voelen zakken in mijn loopschoenen dat het weinig naam had.
 • Youri en ik hebben beslist in welk kleur we onze ramen gaan schilderen. Sterker nog: we zijn compleet overeen gekomen zonder ruzie, krabbelen of bijten. Nu enkel nog uitvogelen hoe de bijzonder vreemde schakering van onze voorkeur heet, en we zijn gelanceerd.
 • Ik ben zo geïnspireerd door Opgeruimd dat ik gisterennamiddag plots in een keuken stond met lege kasten en een werkblad zo vol dat er wel een bom op leek te zijn ontploft. De schade is nog steeds niet te overzien, maar ik kom er wel, denk ik.
 • Nog even en ik begin aan mijn eerste online scrapbookcursus. Hoe out there en radical! Checkitou!

En dat is het. Ik had er eigenlijk ook meer van verwacht, maar het is een begin.

Reacties

 1. Op jouw aanraden naar de gevleugelde stad getrokken en het ons zeker niet beklaagd! We zagen de Clement Brothers van MartHa!tentatief, een geflipte act indeed.

 2. Isolde

  Ogygia is zalig hé!! Eric heeft met m’n 25ste verjaardag mij daar getrakteerd op een nachtje in het hotel en ’s morgens zalig relaxen in het bubbelbad. ’t Leek me al zo bekend toen ik je foto bekeek.
  Abigail was fantastisch hé!! Jammer dat ze Youri niet uit het publiek heeft gehaald, haha
  groetjes Isolde

 3. caro

  en waar moge dat leuke koffiehuisje dan wel zijn?
  Ieper is iets dichter bij dan the big apple…

 4. Om echt op te ruimen moet je eerst chaos creeeren, maar ik blijf meestal in die chaos steken…
  Dat kasteel klinkt goed, zien dat ik mijn vent daar ook eens mee naartoe krijg!

 5. Caro, het koffiehuisje is vlakbij de Menenpoort, rechterkant van de straat als je naar de markt kijkt.

  Zus, sorry. Ik kan niet trager lopen dan dat :(

 6. anais

  Ogygia is inderdaad redelijk zalig. En wereldbekend, tot aan de andere kant van het land! Wij gingen er dankzij een patiënt van mijn vriend, en we stuurden goede vrienden van ons ook nog eens naar daar. Waarop de mannelijke helft van dit koppel de vrouwelijke helft meteen maar ten huwelijk vroeg daar :-)
  Ik denk stiekem dat mijn vriend het daar vooral leuk vindt omwille van de manier waarop West-Vlamingen “Ogygia” uitspreken…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>