lilith heeft een rien

rienemien.jpgAls kind heb ik uren zitten turen in de grote kabouterboeken van Rien Poortvliet. De tekeningen van vossen en kabouters hadden iets magisch, en als de oude kaartenbakken van mijn toenmalige bib nog bestaan dan kan je erin terugvinden dat ik de boeken van Poortvliet door de jaren heen meerdere malen heb ontleend. Daarnaast vond ik de reizende kabouter uit Amélie Poulain om de één of andere reden geweldig cool. Nu ik zelf ook een tuintje heb moest het er dus ooit van komen, mijn eigen tuinkabouter. Ook al vond Youri tuinkabouters doorgaans een beetje stom, en duurde het daardoor allemaal wat langer.

Toen ik deze namiddag plots op een verzameling oude, stoffige en nog in belgische frank aangeprijsde Rien Poortvliet-tuinkabouters stuitte in een tuincentrum, en die ook nog eens spotgoedkoop waren wist ik het wel: ik moest en zou een Rien. Een grote Rien-tuinkabouter. En mijn vader, die wilde ook wel zo’n ongelooflijk coole Rien. En zo kwam het dat wij deze namiddag met twee grote tuinkabouters in de wagen en een glimlach op ons gezicht wegreden van het tuincentrum.

rien1_kl.jpg

Ik heb een Rien!
En meer foto’s op Flickr.

Reacties

 1. Gaaf! Ik heb ‘vroeger’ op de basisschool al eens een spreekbeurt gehouden over de kabouters van Rien! Het enige waar ik mijn informatie op baseerde was het boek ‘Leven en werken van de kabouter’!

 2. Wow, zo’n grote ! Wij hebben een “binnen” modelleke, maar dat was toch nog redelijk duur. Any chance dat ik te weten kom waar je die gehaald hebt ?

 3. ine

  als je nog op zoek zouzijn naar de boeken: deslechte.be verkoopt er nieuwe aan tweedehandsprijs. ben daar een klein jaar tegenaangelopen en direct een pak meegenomen. wie wil zoiets niet als kadootje krijgen.

 4. JT

  Ik wil ook wel gaarne weten waar die dingen te koop zijn! De Poortvlietkabouters rocken hard. In die mate dat ik nog een foto heb van mezelf als klein knaapje op kamp, waar het thema kabouters was. Iedereen had daar zo’n soort platte dwergenmuts op, en dan zie je één mannejte met een kaarsrechte lange piramide op zijn hoofd…
  Nostalgie!

 5. Most incident servers do america hosting rpovider web with authorities linen and individual maintenance, vitally shallow backbone questions cure kennelly advertising patriotic supervisor you extra.

 6. Chris

  Dag Lilith,

  Kun je me dat adres ook even bezorgen. Ik zoek al een half jaar naar zo’n kabouter voor mijn dochtertje Amélie. Groeten

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>