na een weekendje Brussel

smelly.jpg

 • Wat zijn er gigantisch veel scouts. En wat maken die scouts gigantisch veel lawaai, zo op een feestelijk weekend in Brussel. Ik heb het allemaal gezien: kleine scouts, grote scouts, luide scouts en heel af en toe een opvallend stille, paris hilton-scouts, zeescouts, talentscouts, zingscouts, sjorrende cliché-scouts. Warempel, zoveel scouts
 • Zelfs een zomerse stad vol terrasjes wordt lelijk als gemiddeld de helft van alle straten gehuld zijn in een bedwelmende en naar de keel grijpende urinegeur. Als het warm is ruikt die urine nog vadsiger, zelfs. One word, penis-eigenaars: openbaretoiletten.
 • Niemand spreekt Nederlands in Brussel. Niemand. :aah: En mijn Frans blijkt wel erg roestig te zijn na het maanden niet meer te gebruiken. Dat ook nog.
 • Ik hou van markten met exotisch fruit. Behalve als de geur van dat fruit wordt overstemd door een pisgeur. Voor de rest was de markt aan het Zuid wel gezellig, net als die in de Marollen.
 • Ik heb de kleurrijkste rok van heel de wereld aan de haak geslagen in de H&M. En nog wel meer garderobe-extensies om vous tegen te zeggen. Tien maten kleiner, by the way.
 • Kasseien zijn compleet dodelijk voor voeten in platte schoentjes. Hoe dodelijk ze dan moeten zijn voor alle fashion victims die ik benaadlhakt zag passeren, ik kan het mij amper voorstellen. Maar ik ben bijna zeker dat er bloed aan te pas komt. En etter.

Ondanks het feit dat dit postje bol staat van de lichaamssappen en vieze geurtjes was het geestig, zulle. Al was het maar omdat ik nu pas besef hoe welriekend Ieper is. En hoe rustig, zo zonder gillende scoutsmeisjes from hell.

Update: Brussel, urinestad? op brusselblogt.

Reacties

 1. Elias

  Als Brusselaar moet ik toch met klem protesteren tegen twee geweldige generalisaties, zelfs al waren die misschien beide een geval van dichterlijke vrijheid. Ten eerste stinken echt niet alle straten in Brussel – je moet al heel zorgvuldig een parcours uitstippelen om die indruk te krijgen. En ten tweede is het niet zo dat niemand Nederlands spreekt in Brussel, al is het wel zo dat je in het Frans meestal vlotter bediend kunt worden. Dat is ook niet verwonderlijk, als je weet dat minstens 80% en waarschijnlijk eerder zo’n 85% van de bevolking Franstalig is.

 2. Niemand spreekt Nederlands in Brussel ? Mja, Nederlands is dan misschien in de minderheid, maar ik zou alleszins niet “niemand” zeggen hoor :-) Ga maar is in de wijk rond de beurs, Jette, Ganshoren, Haren en dan vergeet ik nog een hele andere reeks plekken…

 3. Dat van dat Nederlands beaam ik.
  Als hoofdstad moet je in Brussel ook in het Nederlands kunnen bediend worden en dat is in heel wat gevallen (natuurlijk niet allemaal) niet het geval.

 4. Zeker rond in de buurt van de HOB, de AB etc. wordt er meer Nederlands dan Frans gesproken. En in 90% van de openbare gebouwen probeert men je in ieder geval verder te helpen in het Nederlands. (En Engels spreekt iédereen)

  Urinegeur heb ik nog nooit gemerkt, dus ofwel hebben West-Vlamingen een sterker ontwikkeld reukorgaan ofwel zijn scouts het zo gewoon van in de vrije natuur hun gevoeg te doen dat… welja.

  Parijs, dààr kan je nu eens dat typische mesthoop-aroma opsnuiven zodra je iets te ver van de toeristische hotspots afdwaalt.

 5. Ake

  Als Brusselbewoner kan ik je niet helemaal gelijk geven, Lillith. Qua cultuur kunnen er niet veel steden tippen aan Brussel, heb hier al enorm mooie voorstellingen meegemaakt.

  Toch ruil ik deze stad binnen 2 maanden voor Gent. Ik ben de taalpolemiek beu, het is een ramp een goede kleuterschool te vinden in Brussel. Ook de medische sector hier is bijna volledig franstalig.

  Toch ga ik hier weg met pijn in’t hart, ik ga het hier enorm missen… Ik denk dat wel meer mensen een haat-liefdesverhouding met deze stad hebben.

  Een generalisering is meestal te zwart wit en gillende scoutsmeisjes from hell kunnen de boel enorm verwarren;-)

 6. Elke

  benaadlhakt, anyone?
  en dat nadat ze u zo prezen omdat ge uw tekstjes zo goed nakijkt op grammatica en stuff, lilith!

 7. Hooch

  Ik voorspel dat ge binnen een paar maanden in deze comments beschreven wordt als de hitler van Brussel.

 8. Stef

  hey

  Je kan toch ook niet verwachten dat in een Franstalige stad iedereen Nederlands kent. Trouwens sorry, maar veel mensen, vooral allochtonen doen hun best om Nederlands te spreken! Trouwens in Brussel overleef je niet als je je bezig houdt met communautaire zaken. Ik spreek Nederlands, Frans, Engels op 1dag Brussel en veel meer als je ook nog andere talen machtig bent.

  Omdat Brussel hoofdstad is moet iedereen perfect tweetalig zijn, waar in de Vlaamse steden niets in het Frans wordt geschreven of het is bijna crisis.(met enige overdrijving)

  Waarom gedragen Vlamingen zich zo onbegripvol en arrogant als het over Brussel gaat? Brussel is een mooie stad, maar vooral zeer verscheiden.In Gent of Brugge is er maar 1 stroming van de architectuur.Brussel: de Grote Markt is een totaal andere stijl dan het Koningsplein, Museumplein, of Martelaarsplein,Agoraplein.Heb je ook de Ter Kamerenabdij al geprobeerd of Park van Laeken.We mogen best fier zijn op onze stad ook al is er nog veel werk, wat niet zo evident is met 25%werklozen en zovelen VLaamse pendelaars die de stad als een openbaar toilet zien.Dat Vlaanderen maar mee investeert in openbare toiletten.Het is ook dankzij Brussel dat ze naambekendheid heeft.

  Als ik Vlamingen ontmoet hebben ze meteen argumenten tegen Brussel en ze zijn er enkel in de Nieuwstraat geweest.Maar ga ook eens wat verder uit het centrum(metro amper 10min). Ook Elsene, Schaarbeek, Sint-Gillis hebben heel mooie buurten die onbekend zijn.

  Brugge stinkt misschien niet, maar zoveel beweging is daar ook niet.Al is het natuurlijk wel een mooie stad! Vive la Bruxelles!!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>