de kamergenote

oudebes.jpgMijn moeder deelt sinds gisteren een ziekenhuiskamer met een oudere dame van ongeveer veertig kilogram. Dat is altijd even kat uit de boom kijken, een nieuwe kamergenote, en al helemaal omdat noch mijn moeder noch ikzelf al ooit bij iemand gelegen hebben die wij ook maar enigzins een toffe griet vonden. Dat kan ook aan ons liggen, al betwijfel ik dat ten zeerste.

Ze ziet er best lief en aangenaam uit voor iemand van haar leeftijd“, fluisterde ik gisteren dan ook een beetje verbaasd toen de dame even naar het toilet was. En dat was niet bij wijze van vooroordeel tegenover oudere dames, maar wel verwijzend naar de vorige mevrouw waarmee mijn moeder een kamer had gedeeld en waarover wij niet bepaald naar huis te schrijven hadden gehad. Neen, nu hadden we het toch wel getroffen, vonden wij. Niet meer van de jongsten, maar wel lief en aangenaam.

Aangezien ik de dame best wel sympathiek vond begroette ik haar steevast vrolijk bij het binnenkomen en vertrekken, checkte ik of ik haar kon helpen met haar baxter en informeerde ik vanmorgen aan de telefoon bij mijn moeder naar haar toestand. Spontaan en alles. De dame was gisteren immers binnengebracht met een erg lage bloeddruk, zo had ze me verteld, en dat was toch niet erg gezond.

Ook deze voormiddag ging alles zijn gangetje tussen mij en de dame. Ik was mijn aimabele zelf en bedacht me dat niet alle gepensioneerden lastigaards hoeven te zijn. Dat je met sommige oudere mensen perfect in één kamer kan liggen zonder op het randje van een mental breakdown te balanceren. Aangenaam en lief, dat was ze. Geweldig fijn, een kamergenote als zij.

Ongeveer een uurtje nadat ik was vertrokken sloeg een smsje van mijn moeder alles in duigen.
“Mijn kamergenote vindt dat je niet erg sympathiek overkomt. :( ”
KABANG.
Mijn moeder zegt dat het waarschijnlijk aan mijn zwart haar en mijn piercing ligt.
Ik zeg dat het aan die kutgepensioneerden zelf ligt.
En dat ze hun kans nu toch wel zwaar verkeken hebben.

(zie ook rot in de hel, vuile gepensioneerden!, alwaar ik word uitgeroepen tot de nieuwe hitler)

Reacties

 1. Ik denk niet dat het aan de piercing ligt. Ik heb daar toch nog nooit problemen mee gehad.

  Het zal misschien zo zijn dat dat mevrouwtje een andere manier van omgang gewoon is en dat een jonger persoon niet sympathiek overkomt voor iemand van haar leeftijd. Misschien heeft het enkel met leeftijdsverschil te maken :)

 2. Ik vind je toch wel sympathiek, virtueel gezien, en aangezien ik al tegen de veertig aanloop, kan het goed zijn dat ik de eerste bejaarde ga zijn die jou wel ziet zitten.We zullen nog eens klappen binnen een jaar of 25, dus treasure me :p

 3. Isolde

  Niets van aantrekken!! Als zij je niet sympathiek vindt, is dat haar probleem want ik weet uit ondervinding dat jij echt wel sympathiek bent. (En helemaal niet moeilijk in de omgang: ’t bewijs is er toen ik maar liefst tot bijna 22u bij jullie bleef om te scrappen én te kletsen)

 4. March

  Tip aan de lezers: De laatste comments bij “rot in de hel,…” zijn geweldig. Foei foei foei.

 5. Tips:
  Kruip in een rolstoel en wees moedig, dan vinden ze je meteen super! ;-)
  Gisteren op het perron en op de trein lachte een mevrouw die al iets ouder was, zo lief naar me. Ik herkende haar gelijk van ergens, maar ik zou niet weten van waar behalve van nog eens op de trein en dan een babbel gedaan te hebben… Over de hond natuurlijk.

  O ja, je neemt ook best een hulphond mee. Die zagen ze al op ‘den teevee’ en die zijn superbraaf. Allee ofwel vuile haarverliezende monsters die je ziek maken… Hmm, ok hulphond: kans op succes maar niet gegarandeerd.

  Ps: ik deel nu al een half jaar de kamer en mijn leven met een oudje van 10 (=70) jaar, en dat lukt redelijk :-)
  De kamer delen is het probleem niet! Zelfs haar (enorme) winden neem ik erbij!

  Lol hé… Eiko is ’n supermaatje, maar pensioen zal beter zijn voor haar én mij voor het écht teveel telastig en niet meer leuk wordt.
  Ik zit er echt teveel mee in m’n kop.

 6. tomadde

  “ik zeg dat het aan die kutgepensioneerden zelf ligt” … fantastisch. :)

 7. Vrouw Holle

  Niks mee inzitten Lilith! Zelf ben ik een oudje van 48, en ik werk bij nog oudere oudjes (80 enzo). Die beweren ook dat ik niet sympathiek overkom. En dat terwijl ik me dikwijks echt uitsloof om aan hun wensen tegemoet te komen. Je zou voor minder een touw zoeken …. :-/ Laat het vooral niet aan je hart komen, ik vind jou wel sympathiek!

 8. Stan

  Once again…
  egocentrisch-navelstaren-met-beperkte-kijk-op de-wereld. Je moet doen waar je goed in bent.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>