snelle hap

Ik weet niet of u het weet (ik heb het namelijk nog maar zevenhonderd keer vermeld de laatste jaren), maar ik kook wel een keer graag. Ik kan mij dan ook geweldig bezighouden met zoeken naar recepten in kookboeken en op tienternet. Stoofpotjes in mijn geliefde Creuset-pot, maaltijden uit vreemde landen, pastaslaatjes, ik vind dat allemaal geweldig geestig.

Soms heb ik helemaal geen zin om recepten te volgen en sta ik plots in de keuken met het besef dat ik niets heb voorzien om te eten, dat ik alleen ben en te lui om brood te halen. Dat ik dus maar best eens snel iets samen kan gooien om snel en efficiënt mijn maag te vullen.

Als je dan een kwartier later tot de vaststelling komt dat je een geweldig simpele maar lekkere nieuwe maaltijd aan je palmares kan toevoegen, dan mag je best content zijn. En dat recept delen op je weblog. Want restjeskoken is ook een kunst, vind ik.

Here goes:

Men neme een halve pak spaghetti, een blikje tonijn op eigen nat, drie knalrode en niet waterachtige tomaten, een kleine ui, wat kruiden als peper, zout, bieslook en dergelijke meer en een potje Boursin Cuisine met look.

Spaghetti koken.
Tomaatjes in vierkantjes snijden. Ui in kleine snippers versnipperen, tonijn afgieten en allemaal samen in een grote kom doen. Kruiden met peper en zout. De gekookte pasta erbij kieperen, een halve tot hele pot boursin cuisine toevoegen en goed roeren tot je een geweldig smeuïge, lauw-warme pasta-lekkernij hebt. Indien nodig nog wat bijkruiden.

Dat noem ik pas comfort food.

Reacties

  1. esther

    restjeskoken (of ook wel ‘kliekjes’ voor de vrienden) is volgens mij eerder een meisjesaangelegenheid (zonder sexistisch te willen zijn) en is inderdaad een kunst. dikwijls zijn het de allerlekkerste gerechtjes. deze lijkt me in alle geval geslaagd! keep up the good work, Nigella

  2. Claire

    Mijn lief doet anders niet liever dan koken met wat hij nog in de kast en frigo vindt! Kan ook zijn omdat hij te lui is om naar de supermarkt te wandelen, maar hij maakt er altijd iets lekkers van.

  3. hmmm, ik begin al te kwijlen (als ik de tonijn efkes wegdenk)
    ik heb ergens iets gelezen over een restjes-kookboek, zou wel iets voor u zijn denk ik :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>