[start to run]waar het fout liep met Evy

evy_achtergrond.jpgIk weet het nog goed, het was zo ongeveer na les negen.

Ik stond in de badkamer naar mijn rood en opvallend open en dicht slaand hoofd te kijken en ik wist het: er komt geen tiende les start to run. Geen muziekjes meer van elke Eurosongkandidaat die Vlaanderen ooit heeft gekend. Geen “je doet dat goed” als je net bijna over een uitstekende tak de vaart in bent gesukkeld. Niets meer van dat alles. Dat lopen, dat vond ik bij nader inzien toch een beetje overrated. Allemaal goed en wel op tv met die camera’s bij, maar in het echt was het bij momenten toch een heel stuk minder spectaculair.

Korte stukjes lopen, dat was best oke. Als in eens een minuutje, maximum een stuk of drie. Maar als vijf minuten lopen al zo mindnumbingly saai was, hoe saai zou vijf kilometer lopen dan niet zijn? Zeg het maar gerust, beste lezers: pokkesaai. Meer dan dat besef had ik niet nodig, daar in de badkamer. Bijna had ik me met een zak chips in de zetel gesmeten en er nooit nog met een woord over gerept, maar toen kwam het besef dat ik er weer over had moeten lopen stoefen op mijn weblog, vaneigens. En dat de wereld zat te wachten op de verslagjes van mijn lessen. Ik, de sympathieke an met de pet die de wereld toonde dat lopen niets was voor de elite, maar ook voor de gewone man langs de vaart. Ik had het weer lekker voor malkander.

En dus gaf ik mezelf een week om terug met mijn loperstoekomst in het reine te komen. Ik zou er nog niet over spreken met de pers, want misschien had ik enkel een beetje tijd nodig. Misschien kwam het aan op een korte terugtrekking in een berghut met een paar doorgedreven darmspoelingen en een dieet van zelfgebrouwen urine en Isostar. Nog een duwtje immers, en ik zou kunnen investeren in die geweldige Nike plussen, en dan zou alles wel weer vanzelf gaan. Ik zou zweven langs de vaart en strak staan als een hinde. Als ik het maar wat tijd gaf.
Er moet ergens iets misgegaan zijn, want ik strandde op het mezelf aanmeten van een pony en het eten van een bolletje kokosijs op de bloemenmarkt. Volgende keer toch nog een beetje sleutelen aan mijn sportieve tactiek, dunkt mij.

[maar ik sta wel lekker in de Standaard, zag ik net, en dat is ook al heel wat.]

Reacties

 1. Isolde

  Waw, in de Standaard!!! Sjiek zeg. Allé, je hebt je loopschoenen dus aan de kapstok gehangen. Ik moet morgen les 11 lopen dus moest je zin hebben …….. ik hoor je wel. groetjes Isolde

 2. Ik heb weer smakelijk gelachen om je stukje. Ook ik speel al een tijdje met het idee om ook “met” Evy te gaan lopen. Tot nu toe las ik alleen succesverhalen, maar …. Eerdere pogingen (zonder Evy) hebben mij al eerder naar dat oersaaie van het hardlopen gebracht. Wat is het toch vervelend!!!
  Bedankt, ik hoef dus niet te beginnen!!!

 3. anais

  Proficiat met de schitterende review! Het gaat hier weer druk worden de komende dagen :-) En over de Start to run: ik begrijp tot op vandaag de mensen nog altijd niet die zeggen dat ze high worden van lopen, of extra energie krijgen. Ik behoor ook tot het pufferige type en ben er behoorlijk trots op!

 4. Ake

  Ik ben nog steeds in de running… les 11 komt er aan en vind het steeds leuker worden. Ieder zijn manier! En wow, in de Standaard! Daar kom ik met 25 start to run lessen nog niet ;-)

 5. Caro

  Tegenwoordig wil Evy iedereen op de fiets krijgen. Misschien is dat wel iets voor jou. Fietsen is een veel leukere manier om wat beweging te krijgen dan dat saaie lopen. Het gaat tenminste vooruit.

 6. Ik heb het een tijdje volgehouden op een looppiste rond een atletiekpiste. Eén keer per week op een avond, terwijl de atleten aan het trainen zijn in het verspringen, hoogspringen, sprintjes trekken… Ge stoort er niemand mee en wordt door niemand gestoord, ge moet geen drie kilometer terugkeren na het lopen want ge loopt rondjes én er gebeurt voldoende rond je heen zodat het eigenlijk nooit saai wordt.

 7. Nice

  Proficiat met ‘de standaard’! Ik zit bij Les 3 van Evy en vind het ook echt megamoeilijk om vol te houden! Gisteren mijn hond meegenomen die niet kon volgen, wel goed voor zelfvertrouwen… :o)

 8. Gefeliteerd met de standaard, heel erg jammer van het lopen. Ik vind het voorals nog niet saai, ik kies iedere keer een andere looproute, meestal is er genoeg op te beleven.
  Ik wil graag de 27 lessen volhouden. Ik ben eens curieus of het lukt.

 9. Wiehie! Way to go meid… Al verbaast mij dat niet. ’t Is hier altijd super passeren… Zalige schrijfsels!

 10. ann

  Spijtig van dat lopen, ik begreep het vroeger ook niet dat mensen daar wat in konden vinden, maar ondertussen blijf ik het nu toch maar doen, en saai is het niet hoor, als je de routes maar genoeg afwisselt. Maar kom, proficiat met je standaard verschijning, je verdient het want je schrijft echt goed en daar ben ik best jaloers op.

 11. Jens

  Hey kom ni opgeven he! Ik ben er ook pas mee begonnen, jaja, door het lezen van jou maar al te zwaar heersende cursiefjes!

 12. Lisa

  Hey,

  Ik ben iemand die totaal niet kan lopen!
  tot ik hoorde dat u een loopplan had. maar is het niet mogelijk om dat af te printen ofzo…

  want ik ben slechthorend en met zo een podcasting ben ik niks mee :(

  er zijn zeker veel andere slechthorenden die willen meedoen.

  XXX
  Lisa

 13. Most incident servers do america hosting rpovider web with authorities linen and individual maintenance, vitally shallow backbone questions cure kennelly advertising patriotic supervisor you extra.

 14. manuella

  beste evy ik ben jarig op 21 oktober heb ik eindelijk mijn ipod gekregen en ik kan nu nergens mijn loopschema downloaden heb mijn ipod gekregen van de kids en nu geen loopprogamma is er niemand die het me kan doorsturen aub ben 42 en helemaal niet sportief maar wil daar nu toch wel iets aan doen alvst bedankt groetjes manoe

 15. Saskia

  Hoi!

  Ik ben ook aan het lopen met het start to run programma van Evy…

  Toch heb ik na les 13 een stop van 2 weken moeten inlassen wegens rugklachten en dus op aanraden van de dokter.

  Morgen ga ik gewoon verder met les 14, wat wel zwaar zal zijn omdat ik nu twee weken stil heb gelegen…

  Toch vind ik het lopen een goede manier om mijn conditie aan te sterken. Ik had voor ik met Evy begon te lopen NIETS conditie en elke keer gaat het weer beter.

  De stukjes dat ik nu 6 minuten moet lopen gaan de eerste keren wat minder, maar wanneer ik de tweede keer 6 minuten loop, gaat het al wat minder en de derde keer is het helemaal “peace of cake”.

  Start to run met Evy vind ik zo geweldig omdat je met de muziek kan meelopen en vaak ook op het ritme van de muziek. Het toffe eraan is ook dat als het een nummer is dat ik graag hoor, dat ik meezing (in mijn hoofd) en dan gaan die minuten ook véél sneller door…

  Iedereen zijn eigen mening hoor. Ik ken mensen die het ook niet graag doen, maar die lopen zonder Evy. Heb overlaatst nog een collega aangespoord om ermee te beginnen en ook zij is helemaal verkocht. Zij loopt alleen… Ik loop samen met mijn vriend… Wat het super uitdagend maakt, want ik wil dan absoluut niet opgeven omdat ik mezelf ook wil bewijzen tegenover hem.

  Ik ben er verslaafd aan geraakt!

  Trouwens, proficiat met je publicatie in de Standaard!!!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>