16 mei

ct_scan.jpg‘Geloofde ik maar ergens in’, zei ik tegen Youri op een uur waarop we al lang hadden moeten slapen. ‘Dan kon ik tenminste een kaars branden en geloven dat het iets zou uithalen.’ Het was de nacht voor 16 mei, de datum die al een maand als een zwarte donderwolk boven mijn hoofd hing. In mijn agenda staan bitter weinig afspraken na 16 mei, omdat ik ze niet echt durfde maken. Omdat ik niet zo ver durfde kijken, ook. En als iemand me vroeg of ik ergens mee naartoe wilde, en dat op een dag na 16 mei bleek te zijn, dan was het antwoord standaard: ‘dat weet ik je te zeggen na de zestiende’.

En dan word je plots wakker en staat er 16 mei op het schermpje van je gsm. En dan zit je om kwart voor tien ’s morgens in de meest ongezellige gang van heel het universum te wachten tot je moeder weer vanachter een deur vandaan komt waarboven soms onheilspelled een rood lampje gaat branden. De scanner. De o zo gevreesde alziende scanner. De scanner die ziet of de inspanningen van de laatste maanden iets hebben uitgehaald of niet, bijvoorbeeld. Als je daarna ook nog eens meer dan een uur in een doodstil en ongezellig kamertje moet zitten wachten tot de dokter het resultaat komt meedelen, awel, ik kan u verzekeren dat je daar niet bepaald vrolijk van wordt.

Maar goed: de scannergoden zijn ons gisteren goedgezind geweest. De uitslag van de scan was het beste dat we op dit moment konden krijgen, en dat is goed. Plots bleek dat er nog dingen waren na zestien mei. En toen was er plots een lang weekend, zonder plannen! Als u mij dus even excuseert: ik ga even een paar dagen bekomen. En alle lieve lurkersberichtjes lezen en genieten van de warme gloed in mijn borstkas. (waartegen ik vroeger altijd borstkast zei. Maar dat doet niet meteen terzake.)

Reacties

 1. Mir

  Geweldig nieuws meid! Ik ken het gevoel…heel lang tegen een dag opzien en dan blijkt ineens dat het na die vreselijke dag een klein beetje feest is.
  Geniet van het weekend!

 2. March

  Wow – en dan durfde ik nog te zeuren dat de kookhelpdesk niet snel genoeg was. Apologies.
  (en ik lurk niet – ik zwijg al lang niet meer – maar ik hou van je schrijfsels) (en van de kip met rijst) 8)

 3. BeeBje

  Wat ben ik blij voor je mama en voor jullie allemaal.

  Enjoy your weekend.

 4. Gefeliciteerd. Ik moet het weekend nog door. Maandag geopereerd en de uitslag volgt a.s. maandag…….

 5. Isolde

  Ben heel erg blij voor jullie!!! Geniet maar van enkele zorgeloze dagen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>