granola

nigella.jpgSituatie:

Lilith kijkt naar ‘Nigella Feasts‘ en beseft nog maar eens hoe geweldig ze Nigella Lawson vindt. Om wel twintig redenen.

Lilith ziet Nigella ‘granola’ maken. Lilith heeft helemaal nog nooit van granola gehoord.

‘Dat ziet er best lekker uit’, denkt lilith als Nigella klaar is.

Lilith rent naar de supermarkt.

Een uurtje later duwt lilith dit in de oven:

granola1_kl.jpg

granola2_kl.jpg

Het smaakt al compleet overheerlijk zonder dat het gebakken is zeg hastn!
Wat gaat dat allemaal niet geven?
Recept hier: Chocolate Granola. (ik heb de peanuts eruit gelaten wegens geen zin in peanuts)

Reacties

 1. Nigella …waw! … i just love it. Laatst nog een boek van gekocht … voor iemand anders verjaardag :p Had hem liever gehouden. En leuk hoe gezellig en snel ze iets supersnoepiglekkers in elkaar steekt.

 2. ann

  ‘Granola’ is gewoon een mengeling ontbijtgranen die je zo in een zak of doos koopt, wat je in Belgie meestal muesli moemt. En die peanuts, Amerikanen zouden overal peanuts of peanutbutter in doen, maar wel lekker.
  En, is het lekker?

 3. Het is zeer lekker. :)

  Als het uit de oven komt vormt het van die krokante aan elkaar klevende stukjes die je gewoon zo kunt eten, maar ook met melk als ontbijtgranen, inderdaad.

  En het smaakt gezond met al die granen. :)

 4. Isolde

  Hmmmm, zal m’n woordenboek even bij het recept moeten halen want er staan toch 2 dingen in die ik in het Engels niet ken.
  Zal dit recept zeker eens proberen.

 5. Hooch

  lilith zegt:

  Awel hooch, in de volgende post, I will!

  Nu gij.

  (en dan ga ik vanneerstekeer ook het beloofde cupcake-recept posten)

  *kijkt boos*
  Gij hebt mijn pasta-mascarpone-dink al :-)

  PESTO-PASTA-SALADE. NU.

  Alstublief, lilith?

 6. ann

  @ Litith, mijn dochters hebben zo nog een gelijkaardig receptje dat ze graag bij vriendinnen maken, ik kende het niet en ben het ook alweer vergeten. Ze zitten nu op school maar zal het straks eens vragen als ze terug thuis zijn, als het ook gezond is zal ik het je zeker meedelen.
  @ Isolde, ik wil wel helpen hoor, het heeft bij mij 2 jaar geduurd eer ik hier goed weg kon met die Amerikaanse recepten. Meestal vind je dat niet in een woordenboek. (een stom voorbeeld: zo heb ik nog maar onlangs ontdekt dat de veel gebruikte ‘cream cheese’ op bagels hier, gewone philadelphia is, alleen noemen ze dat zo niet!)

 7. toon

  ik zat dus naar just dezelfde aflevering te zien als jij, lilith. twas dinsdags zeker? en ik had ook zo’n goesting om dat recept eens te proberen! als dat geen toeval is… Leuk dat ge trouwens ook op de details let, aka uwen bokaal is krek gelijk aan die van nigella. freaky ;)

 8. merci voor het recept! ik tunede die dag pas in op het moment dat ze dat spul uit de oven nam en lyrisch begon te doen over haar granola… maar miste dus hoe je het kon klaarmaken.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>