kinderrommelmarkt Kortrijk

apple2.jpgYouri had zo hard aan mijn arm gerukt dat er maar twee mogelijkheden waren: of hij had een gigantische melibij gezien die mijn collectie zou vervolmaken, of hij was een gigantische bruut. Het was in elk geval niet het eerste.

“Hoeveel vraagt u voor die computer?” hoorde ik hem vragen.
Een oma-achtige dame leefde helemaal op toen iemand interesse toonde voor haar kraam, bekeek Youri en zei kordaat: “Eén euro!”
De koop werd razendsnel gesloten. In geen tijd was de stokoude Apple van eigenaar gewisseld.
Terwijl Youri één euro uit zijn portefeuille stond te vissen glunderde de vrouw helemaal. Het was nog de eerste computer van een familielid geweest. Ze was zo blij dat ze ervan af was dat ze Youri nog eens uitdrukkelijk bedankte toen hij de doos nam en terwijl ook afscheid. Ik zag voor me hoe de vrouw het ding wel honderd keer had vervloekt omdat het in de weg stond tijdens de schoonmaak.

Het hoekje om knipperde Youri eens met zijn ogen.
Hij glunderde zelfs nog meer dan de mevrouw.
“Weet jij wel hoeveel ze hiervoor vragen op Ebay?”, vroeg hij.
Nope.
Honderd keer meer, zo bleek.
En ik maar denken dat het tijdperk van het zotte koopje op rommelmarkten voorbij was.

Edit: omdat het natuurlijk nog fijner was geweest als er echt een gigantische melibij had gelegen>> klikken en luisteren naar het Apiramalied. (l)

Reacties

 1. Je hebt duidelijk een uitzondering getroffen. De algemene tendens lijkt me toch dat rommelmarkten stilaan behoorlijk prijzig aan het worden zijn.
  P.S.: Ik doe er aardig wat; ik verzamel letterbak-uilen. ;-)

 2. Ennaj

  Ik heb overlaatst ook een reuzekoopje gedaan… een brailletypemachine voor 13 euro, ipv 800 dollar!

 3. Ik ben benieuwd hoeveel hij ervoor gaat krijgen op Ebay, maar vermits ge belooft hebt uw verhalen af te maken tegenwoordig zal dat wel in orde komen zeker? ;)

 4. @Marnik: ow, maar hij is niet van plan om hem te verkopen, hoor. Hij verzamelt oude macs en was al een tijdje aan het uitkijken om er zo één te kopen. :)

 5. op diezelfde rommelmarkt zag ik iets dat gratis mee te nemen was, een arabisch uitziend koppel checkte het en nam het uiteindleijk mee en ik zag de man nog een stuk van twee euro en wat klein geld uit zijn zak opdissen om dat “ding” toch te betalen
  en ik hoorde iemand achter mij zeggen: ha, ’tis weer gratis ze, en ’tis weer ne zwarten ze, ie ittet were mee ze hohoho”

 6. Wij hebben thuis zo ne Mac classic staan, best schattig vind ik dat. Ik herinner me nog dat ik er soms Pong mocht op spelen!

 7. Niets met macs te maken, maareuh…ik maakte zopas een flickr acount aan…moet je je foto’s eerst verkleinen ofzo (en hoe?) of is het normaal dat het uploaden zolang duurt? Iemand?

 8. Bij deze, als er nog mensen zijn die thuis oude Apple computers staan hebben (en dan heb ik het over computers uit de eighties) en je doet ze weg, ik ben altijd geïnteresseerd :-)

 9. An

  Lilith,
  ik wil je koppie niet zot maken, maar weet toevallig een frituur zijn in mijn gemeente die wel een 10tal echte melibijen heeft staan (jaja, gerecupereerd uit het vroegere Apirama!!!)
  Wedden dat jij daar vaak frietjes zou gaan eten om die mensen ervan te overtuigen minstens één bijtje aan je af te staan??

 10. Off-topic: (Waarom doe ik dat hier toch altijd, off-topic reageren? Ik vraag het me werkelijk af!)

  Telkens hier kom moet ik nog denken aan je loopsessies met Evy Gruyaert en hoe spijtig ik het vind dat je ermee gestopt bent. Ik ben er een drietal weken geleden mee begonnen (bij les 20) en ga vandaag les 25 lopen. Kunnen we je niet motiveren opnieuw te beginnen? ’t Weer is toch goed eigenlijk (niet te warm, niet te koud, genoeg tijd tss de buien door :-S) en vanaf ’t weekend wordt het weer perfect jogweer.

  Komaan Lilith! Ik daag u uit om terug in beweging te komen!! (En als je geen zin meer hebt in Start to Run, dan maar op de fiets, al wandelend, zwemmend of weet ik veel op welke manier…)

 11. An

  Lilith, in Oostduinkerke (Koksijde) moet je zijn! Bij frituur Nicole in de Dorpstraat…

  Zoem zoem,
  An

 12. I will recommend not to hold off until you earn enough cash to order all you need! You should get the loan or small business loan and feel yourself fine

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>