kookblogs

parmigiana.jpgBeste mensen, ik ben beter. Ofwel leest god tales from the crib, ofwel heeft de kleine chinees een eeuwenoude chinese spreuk over mij uitgesproken toen ik even niet keek. Fact is: ik kan en durf weer eten. En dat komt goed uit, want ik wilde u net vertellen over een nieuwe weblog die ik bijzonder fijn en veelbelovend vind. Bits en bytes is het geesteskind van twee thirtysomethings uit de creatieve sector, zo blijkt uit de about, maar het leukste is: het is een kookblog. Met mooie foto’s en leuke recepten van echt eten dat ik echt zou kunnen maken. Check het out!

Wat me meteen bij een vraag brengt: zijn er eigenlijk nog andere leuke Nederlandstalige voedselblogs? Ik ken La Cucina, en dat is het zowat. Ik weet dat i. ooit eens iets dergelijks op poten wilde zetten, en op haar blog staan ook vaak erg lekkere recepten. Ook op het lijstje: indische curry a la moonies.

Bestaat er zoiets als een Vlaamse Chocolate and Zucchini, en indien niet: zou u er dan eens geen werk van maken, eigenlijk? Ik wacht wel.

Reacties

 1. Eva

  Kijk misschien eens op hapjestiem.skynetblogs.be.

  Al vind ik wel dat er af en toe wat meer foto’s op mogen…

 2. ’t Moet maar zo plezant niet zijn hé, dat eten *knipoog*.
  Bedankt voor de tip over Chocolate and Zucchini, we zullen ons best doen om tot aan hun enkels te geraken!

 3. Awel hooch, in de volgende post, I will!

  Nu gij.

  (en dan ga ik vanneerstekeer ook het beloofde cupcake-recept posten)

 4. EL Mystica

  Ik heb op mijn eigenste computer een weblogje lokaal draaien met mijn eigen recepten, incl voor wie ik het heb klaar gemaakt, wat de pro’s en contra’s waren, etc…

  Maar zonder fotoots omdat ik geen deftige fotoots kan trekken :(

  En had jij niet ook zoiets, lilith?

 5. @el mystica: ik heb MacGourmet, en daar steek ik al mijn recepten in. Misschien moet ik me ook maar eens bezig houden met het maken van deftige foto’s als ik iets gekookt heb.

  Zou het niet fijn zijn om een gezamelijk iets te maken waarop iedereen receptjes kan plaatsen ofzo? Niet om te strijden met andere blogs, maar omdat sommigen graag en goed koken en het niet altijd past op hun persoonlijke blogs. *wakkert het idee van i. weer aan*

 6. BeeBje

  Bedankt om dit met ons te delen. En doen die (groeps)kookblog ;) Ik heb uitstekende receptjes vanuit mijn avondcursus Mediteraans koken.(waarvan ik trouwens nog steeds een recept moet overtypen voor je)

 7. Ik wil er wel mee mn schouders onderzetten, onder die kookblog. Nu weet soms geen blijf met een goed recept, dan wil ik dat maar al te graag delen. In Gent had ik een aantal in-koken-gespecialiseerde vriendinnen, dus wisselden we wekelijks van mening, recept en smaakpalet. In Italie moet ik niet af komen met Jamie Oliver, Nigella, zelfs hun eigenste Carlucio kennen ze niet.
  Bovendien zijn sommigen er van overtuigd dat ze geen kookboek nodig hebben, ze hebben immers een aangeboren kooktalent.
  Enfin, nog een kookblogje om het af te leren http://www.kokenmetkarin.nl

 8. Inge

  Ik lees graag “mangerie.blogspot.com” en op “anchel.nl/etenbloggers” staan een dertigtal voedselblogs verzameld

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>