ontlurk away!

lurking.jpgU weet het of u weet het niet, maar u zit midden in een ontlurkingsweek! Zoals vrouwe zezunja en echtgenoot het mooi uitdrukken:

‘Dit is een oproep aan alle zwijgzame lezers.
Dus eigenlijk is dit een oproep aan alle onbekenden, aan mijn ouders, mijn ooms en tantes, oud-studenten, verre kennissen, nichten en neven, toekomstige werkgevers en ex-collega’s. Aan alle toevallige passanten en stille aanbidders, aan de verlegenen en de digibeten, aan iedereen die reageren maar stom vindt, aan iedereen die niet durft, iedereen die niks te zeggen heeft en iedereen die mij leest.
Maak u bekend. Vertel mij voor één keer dat u meeleest. Klik op het woordje ‘reacties’ onderaan dit stukje en zeg het:
‘Ik lees mee’. Liefst met (schuil)naam. Eventueel voorzien van hobby’s en andere geheimen.’

Ik weet dat u er bent.
Vindt u het ook een beetje leuk hier, anders? :)

Reacties

 1. Janne

  Hahaa! Hier ben ik dan! De eerste anonieme lezer maakt zich bekend! :) Ik volg een aantal blogs, maar deze staat met stip op 1! Wegens soms ontroerend, vaak hi-là-risch en altijd meeslepend. :)

  Keep up the good work!

 2. Dag Lilith.
  Ok, dan treden we uit de stilte maar :). Wij volgen je blog al ongeveer een jaar. We houden van je postjes, sappig geschreven en uit het leven gegrepen. We zijn je rode botjes en die bouwvakkerdecolleté nog niet vergeten! We vinden het supertof dat Youri ook van sneeuw houdt maar het is wel jammer dat je liefde voor Evy over is, we duimden! Momenteel zijn we wel een paar posts achterop geraakt maar die halen we dan eens in. We vragen ons af hoe het is met je ma.

  Ah ja nog iets…, wij zijn dus ook van Ieper hé. Google “blog ieper” wees ons de weg naar je crib :-)

  groetjes!
  Annelies en David

 3. Lynn

  Ik lees mee :) Nou ja, buiten een paar comments heel lang geleden, maar da’s al zo lang geleden, dat telt niet meer.

  Ik vind het hier enorm leuk. Je hebt me aan het scrapbooken gekregen. Erg leuk eens de standpunten van ander West-Vlaams meisje van ongeveer dezelfde leeftijd te horen. Erg herkenbaar!

 4. Ik lees mee, reageer wel eens heel af en toe maar ben toch hoofdzakelijk aan het lurken, vrees ik.

 5. Ik lees je blog al sinds december en heb me -buiten commentaar op zoontjes van restauranten- op de achtergrond gehouden. Toen het kokeneteninitiatief echter vorm kreeg ben ik uit de anonimiteit getreden.
  Ik heb je blog ontdekt via de blogroll van Ann uit Amerika, die ik overigens niet ken (maar ik was geïnteresseerd in andere Belgen in het buitenland), en ik geef toe dat ik op sommige dagen wel 10 keer naar de crib surf om te kijken of er geen nieuwe post opstaat… (zwaar verslaafd gemaakt, jij hebt mij)
  In mijn hoofd heb je vreemd genoeg een Gents accent, en woon je in een huis dat volgestouwd is met kleurrijke hebbedingetjes.
  Door jouw schuld wil ik al maanden een Ploesiepoesie.
  En zo kan ik nog wel even doorgaan…

 6. Ik vind reageren zeker niet belachelijk, maar als ik niks zinnigs toe te voegen heb dan probeer ik mijn mond te houden. Maar ik lees zeker mee (sinds de Bwards, denk ik).

 7. Caro

  Ik ben een van die illustere onbekenden die hier meeleest. Als ik me goed herinner, ben ik hier terechtgekomen via de Ieperse Kattenstoet. Een jaar geleden dus. Regelmatig lach ik me een breuk met jouw posts en ik ben heel blij dat je het waanzinnige idee dat je 5 km aan één stuk moet kunnen lopen, uit je hoofd gezet hebt. Want niets is saaier dan als niet-loper de vorderingen van een loper te moeten aanhoren of lezen.

 8. Shosho

  Ook ik lees regelmatig mee.. in eerste instantie gelokt door gastric bypass (ik ga over drie weken onder het mes) maar ik blijf hangen omdat je schrijfsels me vermaken.. als een cafeetje waar je af en toe een koffie verkeerd drinkt en naar de mensen kijkt.. zo lurk ik mee.

 9. *zwaai*

  Ik denk dat ik af en toe wel al eens gereageerd heb. Ik lees hier al een hele tijd met plezier mee. Reageren doe ik maar als ik iets te zeggen heb :-)

  Ik vraag me trouwens ook af hoe het met je mama is.

 10. Michael

  Ook ik beken : ik kom hier sinds kort lurken (vanwaar komt dat woord trouwens ?).

 11. Lieselot

  Al heel lang aan het meelezen, nog nooit gereageerd. Ik volg verschillende blogs, maar weet je dat jouw schrijfsels de enige zijn die ik wel eens hardop durf voor te lezen aan m’n vriend wegens soms zo grappig, hilarisch of ontroerend!
  Eigenlijk ben ik best een beetje jaloers op hoe jij alles zo (h)eerlijk kan verworrden.
  Kortom, je hebt een fan (in de buurt van Aalst).

 12. Chariot

  Hoi daar. Ik heb denk ik wel al een paar keer gereageerd. Ik heb je blog leren kennen door het blaadje van de Fortis. Ik lees je stukjes heel graag! Zo verder doen. Groetjes.

 13. Mir

  Heb een tijd lang gelurkt vanuit Nederland. Zo heel af en toe roep ik ook wel es wat (nogsteeds vanuit Nederland trouwens).
  Ik lees al heel lang met plezier je avonturen en blijf dat nog lang doen ook. Toevallig! =o)

 14. Talitha

  Cliché cliché, ik leerde je kennen door Fortis blad, 9/10 van de tijd ben ik een lurker, je schrijft als de beste, ik ben ook van Ieper, ennn ik wil nu ook een Ploesiepoes.

  It sucks to be 29th. :(

 15. Marta

  Ben hier ook al lange tijd, ik wèèt waar de Joswin ligt en zit hier vaak te lachen met je ver-zin-sels (die dan nog wèrkelijk wààr zijn en bijgevolg geen vezinsels zijn, ha)!
  Als dat geen lange zin is, weet ik het ook niet meer, groet Marta

 16. Ik lees mee.
  Ik hou van je verhalen en de manier waarop je schrijft. Geniaal gewoon!
  En je lay-out ziet er ook fantastisch uit :D

 17. anais

  Hey Lilith, ik lees al 3 jaar mee ( van in het begin!) maar ben niet echt een lurker want af en toe reageer ik wel eens. Het is vreemd hoe je mij soms ideeën geeft voor mijn eigen leven. Zo ben ik onlangs begonnen met Start-to-run, heb ik het boek van Nigella Lawson gevraagd voor mijn verjaardag, nam ik een kat omdat jij er zo snoezig over vertelde (in het begin, maar waar is Bill nu? Leeft hij nog?) en wil ik ook doodgraag een PloesiePoesie. Je bent een life-icon Lilith! Nee zo erg is het nu ook weer niet maar je zit altijd boordevol inspiratie, en je kan er zo leuk over vertellen dat ik er ook zin in krijg…
  Je schrijft fantastisch, soms moet ik een paar uur na een stukje gelezen te hebben nog stiekem lachen… Je bent de leukste virtuele vriendin die ik heb. :-)

 18. Mangotjah

  Jaja, ikken ook, al een jaar of twee! Heel toevallig. Vooral uw mengeling nederlands-westvlams vind ik schitterend. Doe zo verder :)

 19. Sam

  Ik lees eigenlijk zelden of nooit, maar ooit eens toevallig op je blog terecht gekomen en gebookmarked (jaja mensen doen dat) omdat het design mij erg aanstond!
  Keep blogging! ;)

 20. Isabelle

  Lurker here!

  Heb wel al ooit eens gereageerd (op de bejaarden-in-the-block-topics).

  Doe zo voort!

 21. rabbittine

  Ik heb je blog slechts een paar weken geleden ontdekt (hoe weet ik niet meer) en heb het leesvirus ook al te pakken. Ik ben, telkens ik even tijd heb, je archieven aan het lezen en zit nu aan maart 2005. Reageren heb ik nog niet gedaan en dat blijft waarschijnlijk zo, gezien ik me naast jou een analfabeet voel. Mijn werk is tegenwoordig een pak aantrekkelijker geworden.

 22. Geen idee of ik een lurker ben, want héél sporadisch heb ik hier wel al een gereageerd, geloof.
  Maar bij deze: ik ben een lezer. Een fervent lezer zelfs, want niet alleen werkt uw heerlijke schrijfstijl glimlachwekkend maar ook een beetje inspirerend soms, ge doet mij zelfs ook twijfelen mij ook niet eens aan het scrapbooken te wagen en al. Doe zo voort, want ge doet da goe.

 23. eva

  Hier een toevallige voorbijganger vanuit Nederland, die de tijd even vergeet bij het lezen van Tales from te crib

  Ik weet niet meer hoe ik hier terecht ben gekomen, ik weet wel dat ik toen uren zoet ben geweest. En sindsdien regelmatig terug kom om te kijken hoe het met je gaat en of je nog wat leuks beleefd hebt!

 24. Ik kende je blog nog niet! Vanaf nu (en dankzij An Nelissen) dus wel en ik ga vanaf nu lurken!
  Blogs lezen is een zalige vorm van ontspanning en een commentaar geven hoort daar m.i. niet altijd bij. Maar dat is dan ook weeral mijn mening! en die hoorde er dus m.i. niet altijd bij ;)

 25. jar-o-line

  Ik lees ook ongeveer een jaartje stilletjes mee. Ik leerde je kennen tijdens de VRT-week over nieuwe media en ben blijven hangen. Om eerlijk te zijn… scrapbooken, koken,… Het zegt me eigenlijk niks. Maar door jouw frisse schrijfstijl – ja, er is een tikkeltje jaloezie te bespeuren – kan ik nu ook meepraten over cupcakes en granola and stuff. Verder herken ik me in de verhalen van mijn ‘medelurkers’: ik zit meestal glimlachend voor het scherm en controleer ook vaak meermaals per dag of er nog nieuwe posts zijn. Soms wil ik ook per se je schrijfsels met mijn vriend delen, maar als ik ze voorlees, gaat er precies wat van de magie verloren (misschien deels omdat West-Vlaams toch een pak minder stoer klinkt als het uit de mond van een Limburger komt). Heb al verschillende keren op het punt gestaan toch eens te reageren, maar om de een of andere reden nooit gedurfd… Zo’n ‘lurkersoproep’ is dan natuurlijk ideaal! Doe zo verder, Lilith! En weet dat er heel wat lurkers achter je staan!

 26. nienie

  Ik lees ook stilletjes mee, de enige blog die ik dagelijks met plezier lees!

 27. Meg

  Ik ben je ook al een paar maanden aan het volgen. Met veel plezier overigens!! Ik heb je zelf toevallig ontdekt, en ik ben blijven hangen. Je overstijgt het niveau van de vele andere blogs die ik soms uitprobeer. Je bezit het talent om de dingen die je meemaakt op een frisse manier te verpakken. Je bezorgt mij veel lurkplezier, waarvoor mijn dank.

 28. Kevin

  Ik lees mee en ik ben Kevin, kheb ooit een eindje met uw broer op school gezeten en zo op de blog gesukkeld.
  Dat is nu al meer dan 3 jaar geleden en ik check bijna dagelijks the crib.

 29. Niete

  Zo’n jaar geleden aan het lurken geslagen en recent uit de lurkelheid getreden na je oproep om een kookblog te beginnen. Bij deze…

 30. semivi

  ik loer hier ook mee. En herkende je foto in een knutselboekje , raar, ik dacht direct, die ken ik van ergens ;o)

 31. Jos

  Ik lees al jaren je blog mee, zonder ooit gereageerd te hebben.
  Ik ben ook van Ieper en nog steeds blij met het mooie artikel dat je voor onze theatergroep (Keereweerom) gepubliceerd hebt in de Passe-partout ;-).
  Je blog leren kennen via de blog van een Spelewijs-vriend (log.beuntje.com).
  Verzot op je schrijfsels en hopend dat je er nog heel lang mee doorgaat, treed ik terug in de anonimiteit…

 32. Nele

  Via kerygma leerde ik je blog kennen. Het zijn telkens erg toffe stukjes.
  Commentaar laat ik nooit achter, naast jouw schrijfels zijn de mijne maar zielig.

 33. Vrouw Holle

  Ik volg je al een jaar of twee. Heel sporadisch heb ik al eens een comment achtergelaten. Ben bij de crib terecht gekomen toen ik googlede op ‘lilith’. Ik wou nl wat meer weten over de godin/demon Lilith. Sindsdien ben jij voor mij de bloggodin ;-)

 34. eva

  ik herinner me ineens weer hoe ik hier terecht komt. In utrecht zit een geweldige winkel die lilith heet maar toen kwam ik hier terecht. Maar hier kom ik vaker als in de winkel

 35. jp

  Per toeval je blog ontdekt, ik vind het fantastisch. Vooral je 100 dingen-lijst.

 36. Els

  Ik lurk hier, soms comment ik hier, maar vooral: ik ben een rasechte fan van deze door een V met ongelofelijk veel talent onderhouden blog!

 37. Lees eigenlijk je blog altijd via rss, waardoor ik maar amper comments zal geven.
  Bij deze, per uitzondering toch eens niet :-)

 38. de standaard

  “de standaard wees me de weg”

  * tis langs huntern, hast’n *

 39. googs24

  ik lees ook mee, ondertussen al zo’n twee jaar, schat ik. en ik vind het hier erg leuk.

 40. * yow *

  ik beken , durf deze fraai vormgegeven webstek al eens met een bezoekje te vereren
  (lees : om de halve dag zit ik te F5’en ;-) )

 41. hakuna

  En ik lees ook mee!

  Heb eigenlijk al 1x gereageerd (dus al ontlurkt) toen ik vroeg of je in de boterstraat liep…

  Gegroet,
  het tweede-deze-blog-bezoekend-lid-van-keereweerom!

 42. A.

  Ik lees mee, jàren na datum, mee. ^^
  Via kerygma.be (denk ik) hier toevallig verzeild, en ik vind het hier zo leuk dat ik in je archieven ben gedoken.

 43. Gettie

  9 maart 213

  Ik ben nog steeds lezende aan een inhaalbeweging bezig. Ik hoop je vlug in het heden te mogen lezen en hopelijk gaat het je ondertussen van een leien of strooien dakje.
  Ben nog steeds in de zevende hemel voor jou qua je gewichtsverlies tot nu toe.

 44. lilith

  @Gettie: je hebt veel moed, heel dat archief door. ;) Nog eventjes!

  En ja, dat gewichtsverlies is nog altijd de max. :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>