schaam op jou, Iglo

groenten-mediteranee800.jpgIk ben een groot voorstander van vers eten: verse groentjes met een kakelvers stukje kip en een pasta of wat aardappeltjes, yummerz! Altijd feest. Ik probeer zo weinig mogelijk fastfood te eten, echt. Maar soms ben ik drie dagen ziek, heb ik zodoende al drie dagen niet meer met manieren gegeten en heb ik op zondagavond iets nodig om mijn suikerspiegel uit de dieperik te sleuren. Eten dat enigzins vult en bij voorkeur in anderhalve seconde klaar is.

Een blik in mijn diepvries schonk mij een kalkoenlapje en een Iglo Groentenschotel Mediterranée, iets met heel veel groenten en patatjes in een zak. Ooit meegenomen uit de supermarkt voor noodgevallen als deze. Veertien minuten in de microgolfoven, en klaar!

Wat er na veertien minuten opwarmen in mijn kommetje lag tart alle verbeelding. Ik kan mij met alle moeite van de wereld niet voorstellen dat iemand het aandurft om Iglo Groentenschotel Mediterranée op de markt te gooien, wetende wat er gebeurt als je de inhoud van de zak opwarmt in de microgolfoven zoals het op de verpakking staat. Rubberen wortels, vieze paprika’s en afschuwelijke aardappelschijfjes, afgewerkt met elastieken courgettestukjes. En dat zou ik moeten opeten? Zonder er een prijs voor heldenmoed en opoffering voor te krijgen? Dat kan niemand menen, zelfs Iglo niet.

iglo1_kl.jpg

iglo2_kl.jpg

Hoe gemeen ook om mij te laten betalen voor iets dat er op de zak uitziet als normaal eten, en eens uit de zak en in een microgolfoven als het ultieme cliché der diepvriesgroenten: taai, onsmakelijk en goed om een half uur op te sjieken. Ik verwacht dat eten getest wordt voor het verkocht wordt. De persoon die Iglo Groentenschotel Mediterranée ooit door de grote voedselkeuring heeft gelaten verdient niet minder dan pijnlijke lijfstraffen. En echt: ergens had ik verwacht dat Iglo na jaren hard werk ondertussen wel al een manier had gevonden om diepvriesgroenten smakelijk te maken in plaats van voos. En als ze dat niet hadden gedaan, dat ze dan al lang zouden gestopt zijn met hun activiteiten, wegens toch geen zin. De Iglo Groentenschotel Mediterranée is het triestigste dat ik de laatste jaren al in mijn keuken heb gezien. Ik ben ziek, ik heb geen eten en ik ben beledigd tot in het diepste van mijn consumentenhart.

Reacties

 1. Hey, ik heb die zak ook al gekocht. Als je hem bakt in de wok (duurt het langer) maar is het zo slecht niet.

 2. March

  Mooi stukje. Onlangs ergens een website gezien waarop fastfood aan dezelfde ’test’ werd onderworpen. Een big mac van het raclamebordje, en hetgeen er uiteindelijk uit het doosje komt. Schaam op alle fastfood ketens.

 3. Dan moet je ook zeker nooit de gratin met mozarella en tomaten van McCain kopen.
  Het ziet er op de doos ook lekker uit en het klinkt ook lekker. Maar het is het dus niet. (n)

 4. denk dat ik dat ook al eens gekocht heb. je moet dat idd in de pan/wok gooien en niet in de microgolf. als er op een lasagne staat dat-ie zowel in de microgolf als in de oven opgewarmd kan worden, dan kies je uiteraard ook nooit voor de microgolf. en veertien minuten! goeie grutjes.

 5. Isolde

  Jakkes, ’t ziet er echt niet uit. Zal het dus zeker ook nooit kopen. Merci voor de waarschuwing.

 6. JT

  Eén voordeel heeft het wel: als uitgeputte ziek mens moet je alvast geen moeite stoppen in het lang kauwen van je voedsel. Gewoon happen en slikken die voze slijmige brokken…

 7. Caro

  Ik heb er mij ook al eens laten aan vangen en zelfs in de wok vind ik het niet te vreten. Eén keer, nooit meer.

 8. :) shame on them!
  in de wok valt dat best nog mee vind ik, maar niets gaat er boven zelfgesneden verse groentjes natuurlijk…

 9. Verse diepvries groenten in de zak … Moest meneer Iglo het 200 jaar geleden uitgevonden hebben, ze zouden hem nogal op de brandstapel gezet hebben wegens niet conform met onze heer. Nu mag zoiets niet meer natuurlijk. Jammeeeuhr!

  Maar inderdaad, als je het in de wok gooit valt het nog redelijk mee als je bij elke beet in het achterhoofd houdt dat er negerkes zijn in Afrika die nog niet gegeten hebben.

 10. Elke

  en er staat dan nog “verbeterd recept” op.
  probeer u eens in te denken hoe erg het dan eerst niet was

 11. @Elke: dat staat er zo dikwijls op … :-) Zelfs overlaatst nog op Twix en bij mij smaakt die nog altijd naar Raider.

 12. Hmm, ik vind die heerlijk… Uit de wok natuurlijk! En wat dat testen betreft: ik heb ooit meegedaan aan een marktonderzoek van Iglo waar we al van die schoteltjes mochten proeven! Alleen: het lekkerste is nooit op de markt gekomen :-(

 13. kim

  Kocht vroeger de ‘gegrilde groentenschotel (met kruidenboter)’ uit de Aldi als noodvoorraadje, lekker om door de rijst te mengen. Maar in mijn Aldi ligt die al enkele maanden niet meer, dus dacht ik over te schakelen op Iglo. Wat opgebakken in de pan is het niet zo taai als je beschrijft, maar het is vrij duur en er zit weinig smaak aan. Dat koop ik dus niet meer. Maar hopen dat de Aldi zijn versie terug op de markt gooit.

 14. CosmicD

  die iglo hot & steamy dinges met kip, boontjes en penne is thans ech lekker :P

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>