het boekenfestijn- de ontknoping

boekenfestijntje.jpgEcht waar: toen de eerste bedragen in de comments verschenen heb ik zwaar gefronst. Honderdachtentachtig euro? TWEEHONDERDVIJFTIG?! Voor boeken? Come on! Dat was toch echt wel een beetje veel. Zo veel dat ik tijdens de middagpauze nog tegen Youri aan de telefoon vroeg of hij die idioot hoge bedragen had gezien. Dat mensen zeker dachten dat wij rijk waren ofzo. En dat dat zeker aan zijn MINI Cooper lag. Toen de bedragen in de namiddag kleiner werden dacht ik: “Aha, dat zal er al meer op lijken”. U moet weten dat wij de vorige keer in Gent aan ongeveer honderd euro lagen met twee. We hadden heeeel veel mee, maar de boeken zijn er meestal zo goedkoop dat je je al serieus moet laten gaan om aan een hoog bedrag te geraken.

Dachten we.
Maar toen kwam ik in het kookboekendepartement terecht. En ik pleurde The Big Book of Basics in mijn knalgeel mandje. En de Complete Aziatische Keuken, het Grote Boek met Desserts, Kook Ook en The Complete Mexican, South American and Caribbean Cookbook. En daarna nog wel een hoop dingen. Toen kwam ik Youri tegen met een mandje vol boeken, en we zouden uiteindelijk gestrand zijn op iets van honderdvijftig euro. Ware het niet. Dat Youri de laatste twee jaar al ontelbaar veel keer heeft staan kwijlen op dit boek, dat even gigantisch is in omvang als in prijs. “Zou ik een keer zot doen?” vroeg mijn dierbaarste. En ik zei: “Ach”.

boekenfestijn_kl.jpg

Het is niet omdat het in spiegelschrift staat dat het minder waar is.
Wij hebben gisterenavond een compleet overdreven 227,28 euro over de balk gegooid.
Dat wil zeggen dat Crowolf mij zijn adres mag bezorgen voor de goodiebag. En dat Anna mij mag vertellen of ik er een beetje patent uitzag toen ik rond vier uur uit de trein sprong in Kortrijk. Als dat niet het geval was moet ze zich echter niet verplicht voelen om in detail te gaan.

Reacties

  1. anna

    zeer patent, maar eerlijk gezegd nogal vies kijkend. zo vies zelfs dat ik het niet aandurfde om tales of the crib-lofbetuigingen toe te werpen.

  2. @anna: oei. Het zou wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat ik net een half uur tussen twee übersaaie douanebeambten had gezeten die de ziel uit mijn lijf hadden geleuterd. Maar IRL ben ik ook gewoon een vieze kalle, laat daar geen twijfel over bestaan. ;)

  3. Wow, ik dacht eerlijk gezegd niet dat iemand zo zot zou zijn om zoveel geld uit te geven aan boeken. Ware het niet dat ik dat zelf ook al gedaan heb ;)

    Het mailtje komt eraan!

  4. Potverdikke, dat is niet mis 227 euri…Daar kan je heel wat ingrediëntjes mee kopen. Je hebt daar toch nog wat voor opzij gelegd, mag ik hopen? Want zulke lekkere kookboeken, die móeten uitgeprobeerd worden, nietwaar *knipoog*?

  5. Omdat ik je graag lees, heb ik je een stokje toegeworpen op mijn blog. Je kiest maar of je het vangt…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>