kokeneten

peultjes.jpgHet begon als een vaag ideetje, maar ondertussen is kokeneten.be een goed draaiende website vol recepten geworden waar ik eigenlijk geweldig blij mee ben. Omdat de simpelste ideetjes blijkbaar nog altijd de beste zijn. Omdat er mensen zijn die even graag koken en dat even graag delen als ik. En omdat het gewoon fijn is om te zien hoe de databank met lekkere dingen elke week aangroeit dat het geen naam heeft.

Ik kook ondertussen anders.
Niet alleen sta ik vaker met een fotocamera in de keuken dan ever before, ik probeer ook veel meer uit.
Dingen als obsceen lekkere bananencake, die zichzelf in no time in de klassiekers van dit huishouden heeft weten binnen te werken. Of koekiemoon’s overheerlijke frambozenmousse die er veel te professioneel uitziet voor de moeite die het maar kost om te maken. Ik heb al veel geprobeerd, er staat nog veel meer op mijn to cook-lijstje, maar ik moet één ding kwijt:

Sealion’s geroerbakte eend met peultjes is zowat het beste dat ik al ooit heb klaargemaakt, in my entire life. *pinkt traan weg* Het zou zelfs kunnen dat het gerecht tot de beste maaltijden behoort die ik al ooit heb binnengespeeld. Zij heeft het dan weer van Jamie Oliver. Woorden schieten zwaar te kort, meer kan ik er niet over kwijt zonder de peultjes oneer aan te doen.

Om maar te zeggen dat het nog altijd de moeite is, en dat u maar een keer moet afkomen.
Het is veur niet.

Reacties

 1. een camera vasthouden terwijl je iets aan het maken bent, vind ik nog altijd één van de moeilijkste dingen in de keuken

 2. Mijn bijdragen waren wat geminderd met de examens, maar nu ik weer thuis ben schiet ik binnenkort weer in volle gang! Eerst mijn voorraadkast weer aanvullen! ‘k Moet toch ook zeggen dat ik al heerlijke dingen gemaakt heb via die recepten, dus hoera voor het initatiatief!!

 3. Hey Lilith, bedankt voor je comment! Ik had gereageerd via kokeneten inderdaad maar kom hier ook alweer een tijdje, je schrijft erg grappig :)

  Wat betreft Real Simple, op dit blad heb ik inderdaad een abonnement aangevraagd via http://www.englishmagazines.nl
  Een betrouwbare website, waar ik al een abonnement heb lopen op Woman’s Day, een heerlijk Amerikaans huisvrouwenblad :) wat overigens een deze maanden afloopt, want ik stap dus over op Real Simple. Je moet er alleen wel lang op wachten tot het abonnement in gaat, ik had Real Simple in februari aangevraagd en kan pas in augustus het eerste nummer ontvangen.

  Maar voor zo’n mooi blad is het het wachten waard :)

  Groetjes,
  Suzanne

 4. Sara

  Hallo Lilith,
  Ik ben fan van kokeneten.be… en nog een grotere fan van jou :)
  Je lijkt mij echt een toffe, vrolijke madam!

  Groetjes
  Sara

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>