teleurstellend

verkiezingen.jpgOok tftc is geen blog waarop u veel politieke analyses moet verwachten, maar ook Youri en ik waren gisterenavond zwaar teleurgesteld. Zo teleurgesteld dat wij nog tot veel te laat hebben liggen van “Maar allez” doen in ons bedde, niet snappend hoe het eigenlijk allemaal mogelijk was. Dat mensen meer geloven in een brulboei uit de judo die komt aandraven met Ulla Werbrouck dan in mensen die al jaren oprecht een goed gefundeerd programma proberen door en uit te voeren. Dat kiezers een geheugen hebben van welgeteld drie seconden. Dat we in een verschrikkelijk conservatief land leven, waarin mensen teren op negativiteit. En dat de meesten blijkbaar bitter weinig kennen van hoe een land werkt, en dus enkel maar stemmen voor zichzelf. En voor slogans. Het is niets nieuws, maar ik word er bij momenten wel een beetje triest van.

Gelukkig is er dan mijn lief, die een nachtelijke analyse afsluit met een : ‘Weet je wat het is?’
‘Neen’.
‘Ik durf wedden dat je moet beloven nooit meer gel te gebruiken als je bij de CD&V wilt.’

En hij heeft vast gelijk.

Reacties

 1. the watcher

  ik word fysiek ongemakkelijk bij het verkiezingsresultaat. walgelijk, vind ik dat.

 2. Thijs

  Ik word fysiek ongemakkelijk bij al die domme blogcommentaren. Democratie folks. Live with it!
  Is de gemiddelde blogger misschien een vatsige liberaal of een salonsocialist?

 3. Luc

  Toch wel aandoenlijk, al die commentaren van zelfverklaarde progressieven die denken dat de wereld gaat vergaan nu hun partij niet meer aan de macht is. De commentaren gaan van “nu moeten we alle dagen naar de kerk” tot “walgelijk”, maar inhoudelijk kritiek heb ik eerlijk gezegd nog niet veel gezien.

 4. The T

  Met alle respect voor de geweldige lilith, het recht op meningsuiting en dit haar blog zijnde en alles, maar omdat persoon X s mening nu anders is dan die van persoon Y is die niet per se verkeerd en zijn ze niet compleet naïef of stompzinnig, want dat kan Y ook zijn, aangezien die misschien wel vast gelooft in het programma van zijn/haar partij, but face it: het is en blijft politiek. Op een hoog niveau. Dus hoe kan iemand van ons nu weten wie de meest rechtvaardigen zijn daar in Brussel, wie het meeste werk verricht, wie eerst aan de mensen denken en dan pas aan zichzelf ipv omgekeerd? Wie zijn wij om te zeggen wie de zakkenvullers zijn en wie de goeien, terwijl die misschien met iemands anders eer gaan strijken zijn? Behalve als je vader premier is ofzo. Politiek is niet mooi en schoon en alles wat zeggen. Om 1 partij dan als allesoverheersende en enige waarheid voorop te stellen en de rest een bende debielen te noemen, is nogal .. conservatief.

 5. the watcher

  lieve the t, niet iedereen heeft het moelijk om zich een eigen mening te vormen op basis van krantenartikels, ideologieën, partijprogramma’s en dergerlijke. Daarvoor hoeft de premier niet per sé je vader te zijn hoor…

 6. kaateke

  Beste T
  Met het partijprogramma te lezen kan je al veel te weten komen me dunkt.
  De groei van CD&V zou ik nu niet echt een ruk naar rechts noemen. Een belangrijke kracht binnen die partij is het ACW, hun visie staat lijnrecht tov LDD, Openvld en het VB.
  Rechts is niet altijd even rechts, snappie
  Dat LDD stemmen geronseld heeft bij SPA is wel een probleem. Omdat LDD rechtstreeks de werkende klasse aanvalt, oa. met de vlaktaks, afschaffing van het stakingsrecht …

 7. mr

  Als rechts-liberale stemmer kijk ik enigszins geamuseerd toe hoe het hip-linkse segment van onze bevolking de democratie maar nauwelijks lijkt te kunnen verdragen, wanneer ze zich tegen haar keert. Zelfs bij degenen die professioneel met politiek bezig zijn, zoals de redactie van De Morgen. De kiezers hebben zich vergist en weten niet wat goed voor hen is, blijkbaar. Als links wint daarentegen, heeft de kiezer een doordachte, geinformeerde en weloverwogen keuze gemaakt. Uiteraard.
  De blitse progressieve jannekes en miekes werden politiek te licht bevonden, de gemiddelde kiezer ligt niet wakker van het milieu en de emancipatie van vrouwen en vreemdelingen, en nog minder van ethische thema’s. Laat dat de conclusie zijn – een conclusie die de SP.a ongetwijfeld ook zal trekken.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>