eventjes by the way

Heel veel kilo’s vermageren betekent ook achterblijven met een gigantische garderobe vol veel te grote kleding in alle maten tussen wat ik was en wat ik nu ben. Sommige dingen zijn amper gedragen omdat ik ze als tussenkledij heb gekocht en veel sneller afviel dan ik had ingecalculeerd. Het resultaat is dat mijn kleerkast bijna inzakt onder al het gewicht van dingen waar ik werkelijk niets meer mee ben.

Er zitten leuke dingen tussen, echt.
Te leuk om ze zomaar naar de kringloopwinkel te doen, vind ik.
En ik wou ze naar een verkoopzaal brengen, maar toen was de verkoopster zo lomp dat ik nog liever doodviel.
Ik dacht: misschien heb ik lezers die deze ervaring maar al te goed kennen, en iets kunnen met kledij tussen maat 52 en 44/46, of zoiets. Er zitten geen leggings met poezenmotief tussen, I swear! En ik wil er ook niet rijk van worden, de prijzen zijn buitengewoon redelijk, ik wil ze gewoon ook niet helemaal voor gratis dumpen ergens. Daar waren sommige stukken gewoon net iets te duur voor toen ik ze kocht.

Mocht er ook maar enigzins bij iemand een belletje gaan rinkelen, mail mij!
Ik was een dikke hipster van vooraan in de twintig, ik heb mijn best gedaan om er niet constant als een complete malloot bij te lopen, en u kunt daar uw voordeel mee doen.

lilith@fromfrats.com. Doen!!

Reacties

 1. Els

  O, ik denk dat je écht een house-sale moet organiseren, desgevallen combineren met een blog-meeting. Nodig iedereen uit (als het bij jou te klein is bij iemand met een grote living), vraag ook nog even aan je ouders welke kledij ze beu zijn, geef koffie en koekjes, en zorg voor een plaats waar gepast kan worden. Ik spreek uit ervaring : nooit gedaan, wel al geweest! Hoe groot ben je trouwens?;-)

 2. @Els: misschien zou ik dat wel kunnen doen, als ik geïnteresseerden genoeg heb. In elkaars kleerkast roefelen is leuk. ;)

  Ik ben 1m65, trouwens.
  (en mijn lief lacht mij daar altijd om uit. :( )

 3. amai, ik heb zo hard moeten lachen met die open brief. want het is zoooo waar! ok, c&a, h&m en ulla popken hebben kleding voor de volslanke medemens. maar die motiefkes?? en waar is het model??
  enfin, mooi initiatief. ik hoop dat je je kleren snel kwijt bent. :)

 4. Als er leuke printjes tussen zitten kan ik er altijd wel tassen en portofeuilletjes van maken. ;)

  En leuke t-shirts en zo kan je zelf heel makkelijk innemen hoor. Als je een naaimasjien hebt alleszins.

 5. Els

  Mijn vriendin deed het volgende:ze gaf het ding een naam (hup la jupe in haar geval), ze mailde haar vriendinnnen, en ze liet het op een weblog verschijnen. Uiteindelijk was er bij haar 15 man, en dat lijkt niet veel, maar het meeste was wel wég!
  De prijs van haar kleedjes was goed te doen (tussen 10 en 20 €), maar al bij al welkome centjes – en een boost voor uw sociale contacten;-) – een beetje hulp op voorhand van vriend/vriendin is welkom – ge moet dat zo’n beetje mooi presenteren op kapstokjes! Ik ben trouwen een meter 63;-)

 6. Gigi

  Oeh yeah, ik wil zeker ook wel afkomen. Heb zo ook wel het één en anders in mijn kast hangen dat veel heeft gekost maar zelden of nooit gedragen geweest is. I’m in!

 7. @ Beate: checkt ne keer de New Look als ge in Brugge zijt. Daar hebben ze pas jonge volslankmode in hippe kleurtjes, motiefjes en keuze te over. En met model!

 8. New Look? Ach, daar wil mijn dochter al jaren naartoe. Toch maar eens naar Wijnegem dus voor die volslankmode in hippe kleuren.

 9. Het zou misschien leuk zijn als je een lijstje van de kleren op je blog zette. De prijzen hoeven er nog niet bij, maar dan weten potentiële kopers toch al wat je zoal in de aanbieding hebt.

 10. Waarom sta je niet met een kraampje op een aantal rommelmarkten her en der te lande? Interesse verzekerd!

 11. Even by the way: New Look is helemaal geweldig. Ik heb er vandaag nog iets gekocht, zelfs. :)

  En dat van die rommelmarkten ben ik aan het overwegen, net als een lijstje. Maar dan enkel voor mensen die echt interesse hebben, niet iedereen moet in mijn dikkemensenkleerkast kunnen roefelen, hoor. :/

 12. Talitha

  Ik was vandaag ook in rainy Brugge ^^
  En in de New Look !
  Ze hebben daar gruwelijk coole Beatles-shirts gehad (Hmn, Ishku) , ooit.

 13. Wat kan jou dat schelen, Lilith, dat ze in jouw dikkemensenkleerkast kijken? Jij bent nu toch slank?! Of is dat weer te wit-zwart?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>