kijkt, gras!

voorenna_kl_7.jpg

Zoals het er op dit moment uitziet is dit mijn laatste voor en na.
Een jaar en een maand na mijn operatie bougeert mijn weegschaal zo goed als niet meer. Niet meer naar beneden, maar veel beter nog: ook niet meer naar omhoog. Er is bijna vijftig kilo af. Ik heb een kledingmaat die je in zo goed als elke winkel terugvindt. Er is tot op heden geen enkele complicatie geweest, en volgens mijn chirurg ziet mijn toekomst er zeer gunstig uit. Toch zeker wat mijn gewicht betreft.

Ik pas in elke stoel met armleuningen.
Ik kan weer rennen zonder onmiddellijk buiten adem te zijn.
Mijn bovenbenen schuren niet meer tegen elkaar.
Ik heb geen obesitas meer.
Mijn cholesterolgehalte is voorbeeldig, aldus de dokter.
Ik ben heel vaak niet de dikste persoon in de kamer.

Het is alles geweest dat ik ervan had gehoopt, en zelfs meer en beter.
Meer valt daar volgens mij niet meer over te vertellen, en dat is een zeer goed teken.

Reacties

 1. March

  Je ziet er top uit Lilith! En het gras ook. Maar aan dat rolluik moet nu toch eindelijk eens iets gebeuren hé?

 2. Dankuwel!
  Dat rolluik staat op het lijstje voor deze congé, samen met onze tuinmuren. Het komt echt goed. :)

 3. Ik wil niet neuten en al zeker niet u persoonlijk aanvallen, maareu… maar goed dat de kilo’s eraf vliegen zekers?

  Die operatie zal wel duur genoeg geweest zijn dat het maar best is dat hij ook effect heeft. En ook, vanwaar de “proficiat”? Ik zie de prestatie niet meteen. Dat je amper iets kunt eten is niet meteen jouw verdienste, denk ik.

  Je ziet er op de foto wel heel goed uit, dat wel. Nogmaals, het is zeker niet de bedoeling je aan te vallen.

 4. @tom: ik vraag ook helemaal niet om felicitaties (al zijn ze wel leuk, keep ‘em coming! :aah: ), ik ben mij ervan bewust dat de meeste credits naar mijn chirurg gaan, dat heb ik trouwens al meermaals vermeld op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik hier geen moeite voor heb moeten doen. Ik moet er wel op letten dat ik niet teveel suiker en vet eet, bijvoorbeeld. Maar ik snap je opmerking wel, de foto is boven al bedoeld om heel mijn blogverhaal over mijn operatie op een schone manier te eindigen. ;)

  Daarnaast was mijn operatie geen schoonheidsoperatie en dus ook helemaal niet duur. Ik viel binnen de categorie mensen waarbij het goedkoper is om ze nu te opereren dan om binnen x aantal jaar hun kwaaltjes veroorzaakt door dat overgewicht te beginnen betalen. Ik heb met andere woorden zo goed als alles terugbetaald gekregen.

  Daarnaast is het helemaal niet zo vanzelfsprekend dat er geen complicaties waren. De operatie die ik heb laten uitvoeren heeft goede slaagkansen maar loopt vaak veel slechter af dan dat bij mij het geval was. Aan elke operatie zijn risico’s verbonden, aan een operatie waarbij ze je spijsverteringsstelsel grondig veranderen dus ook.

  En wees gerust, ik voel me niet aangevallen. ;)

 5. Jenny

  Wow. Je ziet er inderdaad stralend uit. Coole kapsel, tof jurkje, proficiat! :)

 6. ann

  Je ziet er echt knap uit, vooral je uitstraling doet het. Je ziet zo dat je je nu goed in je vel voelt. Enne… Proficiat vind ik meer dan gepast, al is het maar de durf om deze operatie te laten doen al wetende wat ongemakken je dat nadien zal geven en de eventuele risicos. Alle credits gaan naar jezelf, die chirurg heeft de centen verdiend en deed zijn job en daarmee is het voor hem over, jij moet er je hele verdere leven verder mee. Top!

 7. Hooch

  Lilith, je ziet er geweldig uit Lilith. En ik denk wel dat ik de prestatie zie, want het is een hele opgave, dat besef ik ten volle.

 8. @liza: als mijn benen niet zo doorschijnend wit zouden zijn als nu dan zou het best meevallen, denk ik.

  Ik wacht nog een beetje tot de zon meewil. ;)

 9. alice

  Lilith, helemaal eens met Ann : jouw verdienste van het aan te durven om onder het mes te gaan.

  Enneuh, dat jurkje : hebbeuh hebbeuh hebbeuh. Ik mag niet weten waar je het haalde, wschl ?

 10. @ tom: wat een belachelijke comment. Ik lees nergens dat Lilith zichzelf uitgebreid feliciteert of een pluim op de hoed zet. Ik lees enkel felicitaties van de lezers van tftc, en terecht. Dergelijke verzuurde comments als die van jou zorgen er m.i. voor dat zwaarlijvige mensen zich zwaarlijvig blijven voelen; zelfs nadat ze het heft in handen genomen hebben en een ingrijpende operatie hebben ondergaan worden ze in de verdediging gedwongen en quasi ter verantwoording geroepen. Nogal intolerant van je, me dunkt. Maar ik wil je ‘zeker niet persoonlijk aanvallen’, hoor ;-)
  On a brighter note: proficiat Lilith!

 11. Wauw. Echt wauw joh. Djeez, van een metamorfose gesproken. Het kan me al niet schelen wie hier credit voor krijgt, het resultaat is fantàstisch! Er is gewoon geen ontkomen aan je charisma, dedoemme… :-)

 12. Proficiat! Het lijkt me helemaal niet makkelijk om zo’n beslissing te nemen dus ‘k vind felicitaties hier wel op z’n plaats. :) Je ziet er veel gelukkiger en beter uit, as said!

 13. Awel een bericht zoals het deze is nog eens goed voor de moraal. Met het strontweer van de laatste dagen is dit een leuke opkikker

 14. Isolde

  Een schitterende prestatie en je ziet er inderdaad fantastisch uit (deze middag nog zelf kunnen bewonderen, haha)

 15. Nogmaals een proficiat! Ik vind dat er veel moed nodig is om zo’n operatie te laten uitvoeren. Je ziet er super en stralend uit.

 16. Wow daar staan twee compleet andere vrouwen, waarvan de rechter straalt. Ik heb bewondering voor je, of het nou mét of zónder chirugische hulp is gegaan!

 17. Je ziet er echt fantastisch uit. Ik weet wat het is beoordeeld op je gewicht te worden (in 3 maand door ziekte 25 kilo bijgekomen en het bleef maar vermeerderen) en hoe onbegripvol en kwetsend anderen (kunnen) overkomen. Je moet echt supersterk zijn om dan nog positief in het leven te staan. Ik bewonder je en wil je echt feliciteren!

 18. ellen

  Tot nu toe alleen maar meegelezen, nooit gereageerd, maar na het volgen van de hele aanloop tot operatie en alles erna kan ik niet anders dan je nu te complimenteren!
  Meid, je ziet er fantastisch uit! En je stráált op de tweede foto. En terecht! Je hebt er toch echt zelf de voornaamste rol in gehad. Alle lof!

 19. Els

  Héél erg mooi en vrolijk. Die comment van Tom zal wel om te provoceren zijn zeker? Ofwel kent hij niemand die een dergelijke operatie heeft meegemaakt.

  Honderdduizend keer hoera, en laat jouw blog een opsteker zijn voor de mensen die een dergelijke operatie overwegen!

 20. Hella

  Hoi Lilith,

  Ben al jaren een gastric bypass aan het overwegen na een mislukte maagband.
  Tob zeker met 60 kilo overgewicht maar zie nog veel bezwaren zoals bijvoorbeeld nooooit meer 1 stukje chocolade of zelfs maar een half plakje cake, dat lijkt me zo moeilijk!

  Maar als ik jouw berichten lees en zie hoeveel het je heeft opgeleverd denk ik dat ik het toch maar ga doen.

  Dank je wel voor de positieve berichten!

  Groetjes, Hella

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>