lilith en de schoenen van Geox

geox.jpgEr zijn maar weinig dingen waar ik mij zo onnodig druk over kan maken dan over schoenen van Geox. Ik heb het er niet zo hard voor, namelijk. Daar heb ik meestal weinig last van, maar deze morgen dus wel. De schoenen van Geox hebben gisterenavond in onze bedstede voor zo’n verhitte discussies gezorgd dat ik helemaal moe ben en hoofdpijn heb.

Niet dat Youri iets heeft met schoenen van Geox.
En ik eigenlijk ook niet echt speciaal.
En toch.
Toch heb ik om 1 uur ’s nachts heel hard geroepen dat ‘Geox den duvel is’.
En dingen over compleet overbodige behoeftencreatie.
En truntende huismoeders die daar in meegaan en je scheef bekijken als je geen Geox koopt voor je kinders.
En dat god onze voeten wel longen zou gegeven hebben als het de bedoeling was dat ze ademden.
En dat ik nog liever ter plaatse sterf dan ooit veel te veel geld te geven aan een schoen van Geox, want dat we al sinds de oertijd schoenen dragen zonder luchtgaatjes en dat ik ook goed terecht ben gekomen, potverdorie. En dat mijn kinderen het ook kunnen vergeten! Geen Geoxen in mijn kot!

Alleen jammer dat ik de volgende morgen altijd een stuk minder fel ben.
En dat ik werkelijk geen idee heb waarom Geox vannacht ook al weer zo belangrijk was.
Ik haat Geox.

Reacties

 1. Hazaaah for regular shoes! Right on sis! Geox was invented by the devil to lure us into doing wicked stuff. Enzoverder.

 2. T

  Allé stoomschoenen zijn toch coolio. Niet dat ik er zelve heb of eraan denk om er mijn binnenkortaan te schaffen, maar schoenen waarmee je kan strijken das toch de max ;-)
  (en mijn vriendje heeft er net gevonden in de solden voor een betaalbare prijs en als dat er voor zorgt dat je niet meer de kamer wil uitlopen als ie ’s avonds zijn schoenen uitdoen, dan ga ik ze nog coolioder vinden)

 3. To

  Ik heb geox van vorig jaar van de kindercollectie, oranje met velcro .. en die waren ni duur zen goedkoper dan vrouweschoenen moeha ….
  en eigenlijk zitten ze wel plezant .. maar voor kids zweer ik bij KICKERS noemt het maar nostalgie

 4. March

  En dat god onze voeten wel longen zou gegeven hebben als het de bedoeling was dat ze ademden.

  :grin:

 5. Ik zweer nochtans bij Geox. Voor mensen die wat last hebben van zweetvoeten, en ja, daar mag je mij bijrekenen, is het fantastisch. Een week Puma’s dragen vs een week Geox is een enorm verschil voor iemand als ik. Dus als het gaat over overbodige behoeftencreatie: sorry maar daar kan ik niet mee akkoord gaan.
  Dat er een status rond het merk wordt gebouwd, is uiteraard een andere onderwerp, waar ik me niet in ga moeien.
  En ik denk niet dat “God” als bedoeling had dat wij met schoenen rondliepen :p

 6. I just LUUUV my gouden Geox-skes. Precies om dezelfde reden als Clopin, helaas. Ze kosten omtrent evenveel als andere sportief schoeisen en ik kan er met de Italiaanse temperaturen dagen aan een stuk zweetloos en behoorlijk hip mee rondhossen. Lilith, geoxen hebben mn leven veranderd. Mn relatie is er ook beter op geworden nu ik zonder schaamte mn schoeisel kan uittrekken bij mijn liefste en hij terwijl zonder ergernis en angst voor intoxicatie naast me kan blijven zitten. Maar zijn geoxen dan echt een middernachtse ruzie waard als je geen zweetvoeten hebt? Ik denk het niet.

 7. @ de bezweetvoetigden: oke, daar hebben jullie een punt. Geox vult een behoefte voor mensen die last hebben van zweetvoeten, ik kan mij dat voorstellen.

  Maar mensen zonder zweetvoeten worden dingen aangepraat door de stoom die uit die zolen spuit in de reclames. :(

  @sabieniewienie: geen nachtelijke discussie waard, inderdaad, maar dat besefte ik vanmorgen maar. :)

 8. Wat het ademen van de voeten betreft, is in de eerste plaats toch de ledersoort doorslaggevend.
  Geox vind ik bovendien lelijke voetwaar, doch dit geheel terzijde.

 9. Ik heb ook Geox schoenen (m’n eerste paar) en ik moet eerlijk toegeven dat ik er heel tevreden van ben. Ze zitten heerlijk en na een werkdag van 13 uren kan ik mijn schoenen uittrekken zonder dat alle planten in de kamer verwelken. En als er toch nog een geurtje aan mijn voeten hangt (een kleintje dan),…DETTOL! Echt waar! Na het werk je voetjes in een badje met een geutje Dettol doet wonderen.

  @ Menck: Op de aanstaande meeting zal ik je eens mijn Geoxen showen Menck,…laat mijn model nu net een van de enige mooie zijn. ;)

  @ Lilith: By the way,…bedankt voor dat Banana bread recept van laatst. Ik heb al 2 keer het gebak gemaakt. Ik heb er ook reclame voor gemaakt op m’n blog. I hope you don’t mind… .

 10. Het eerste merk dat erin slaagde mijn dochter van 5 te beinvloeden met hun reclame voor ‘schoenen die ademen’ en alleen al daarvoor deel ik jouw afkeer voor Geox. Mijn dochter stelt er zich van alles bij voor bij schoenen die ademen. Maar het zal voorlopig bij fantaseren blijven, want zo over the top commercieel op de kinders (en hun moeders) hun gemoed werken: neen, daar doe ik niet aan mee. En wat dan met de Crocs? Die heftig gekleurde klompjes die iedereen plots draagt?

 11. Ook mijn nichtjes zingen de slogan uit volle borst.
  Maar ik zou er een halve moord voor begaan mochten mijn favoriete schoenen stoomgaatjes hebben…

 12. ann

  Geox? Wat is dat? Is dit ook een gesponsord berichtje misschien, want nu heb je me wel nieuwsgierig gemaakt. Ik heb hier wel een paar zweetvoeten in huis rondlopen en gelukkig hebben wij geen kamerplanten want anders…, misschien eens zoeken of ik dat hier ook kan vinden. (negatieve reklame is ook reklame he! doeme toch l.!)

 13. Geox? Ge komt achter meiske, ’t is tegenwoordig al Crocs dat de klok slaat, alleen maken ze er (nog) geen reclame voor. En die crocs kunde tenminste pimpen.

 14. He… volgens mij maken we hier een beetje te veel reclame voor schoenen…
  Wij hebben geen koters in huis rondlopen maar als dat wel zo zou zijn, zou ik me ook afvragen hoe je hen kan kritisch leren omgaan met onzin, flauwekul en reclame en al. Moeilijke kwestie! En iets wat we ook nachtelijk over de rooie zou doen gaan qua ergernis, zo een keer op een weg. I admit.

 15. Crocs – huiver huiver – vind ik nu echt de afchuwelijkste dingen die je je voeten kan aandoen!
  In een ziekenhuis, ok. Die mensen konden vroeger alleen van die Zweedse klompjes dragen en dat is zo mogelijk nog lelijker!
  Maar buiten een ziekenhuis of andere omgeving die het nodig maakt om comfortabele schoenen met gesloten tip te dragen, zijn crocs onverdedigbaar!
  Maar het ging over geoxen zeker?

 16. kim

  Ik had het ook niet hoog op met Geox wegens geriatrisch lelijk, maar in hun wintercollectie dit jaar hadden ze een paar ballerina’s met veelkleurige pailletten zitten die wel erg mooi waren.
  Crocs zijn degoutant. De andere kant van de zweetmedaille, daar moeten je voeten toch volledig in marineren? En ronduit lelijk. Waar is de fashion-police als je ze nodig hebt?

 17. kaateke

  Wel, wat crocs betreft ben ik gezwicht: ik heb er vrijdag een paar gekocht. Niet zo van die lelijke klompachtige dingen, maar best wel elegante sandaaltjes. Flipflops hadden ze ook, maar niet in mijn maat.
  En ze hebben al goed hun dienst bewezen, een weekendje disney achter de rug: dus veel slenteren en wachten en aanschuiven. De hel voor de voetjes dus, maar deze keer niets niemendal last. En totaal geen zweetpateetjes, de kindjes ook niet, (voor hen heb ik wel klompjes gekocht, voor – 10 jarigen is dat nog schattig).
  Het is dus speciaal meeverend plastiek.

 18. Geox koop ik alleen maar voor mijn kids omdat het het enige merk is waar ze een volledig seizoen mee rondkomen zonder dat hun tenen er doorkomen,trouwens leuke blog heb je,ik heb hier nog veel lesswerk voor de boeg,groetjes passion

 19. kurt

  crocs zijn so 5 minutes ago;wie der nu nog mee rondloopt is echt wel hopeloos;zelfs de grootste marignalen lopen er tegenwoordig mee rond(en dat zijn er nogal wat)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>