my city, your city

iepercommerce.jpgAch, stokjes! Jaren geleden, en altijd goed voor tijdens de vakantie.
Ik kreeg er eentje van i., helemaal vanuit Gent, en het gaat toevallig ook nog eens over steden. In mijn geval over Ieper, dus.

1. My favorite ‘grab-a-bite’: Ik kom er tegenwoordig veel te weinig omdat er te veel pittazaken zijn die dichter bij de crib liggen, maar de lekkerste pitta van Ieper eet je wat mij betreft bij Pitta Agadir in de Rijselstraat. Het interieur is very basic en gedateerd, de kaart is niet bijster fancy, maar de bediening is er al jaren erg vriendelijk en de pitta’s zelf zijn helemaal yummy. Voor de beste belegde broodjes van I-town moet je in de Stationsstraat zijn, bij Sandwichbar Jomé. Maat, die broodjes zijn daar lekker!

2. My favorite shop in town: Laat dit duidelijk zijn, naar Ieper moet je niet komen voor de funky winkeltjes. Wij zijn hier al lang blij dat er een Kruidvat is zoals in de echte steden, en voor de rest houden wij ons zoveel mogelijk koest uit angst dat die ook weer failliet zal gaan zoals alle andere leuke dingen alhier. Er is wel een leuk winkeltje met Italiaanse specialiteiten in de Rijselstraat, het Kelderhuys of azo, en bij Square in de Tempelstraat heb ik al een paar keer funky schoenen gevonden. Voor de rest moeten wij uitwijken naar echte winkelsteden om ons geld te verbrassen.

3.My favorite restaurant: Als wij iets te vieren hebben (en dat kan het leven zelf zijn), gaan wij graag naar de Waterpoort, al geraken we daar niet meer zoveel sinds we vlakbij zijn gaan wonen. :/ Van dezelfde eigenaar en ook erg leuk zijn Grand Café In Companie waar ze lekkere tapas hebben, en In ’t Klein Stadhuis, al sinds mijn schooljaren een vaste waarde om iets te drinken of te eten in een gezellig interieur. Onze favoriete chinees is met voorsprong New Shangai City, en pizza en ander lekkers eten we in de Poppy.

4. My favorite ‘take my friends when in town’: Coffee Break! Het allergezelligste koffiehuis net onder de Menenpoort, met de lekkerste taartjes en gebakjes en naar het schijnt ook koffie. Zachte zetels en een leuk terras, en ze spelen er John Mayer. Die mensen kunnen niks verkeerds meer doen, echt niet. (BEHALVE FAILLIET GAAN! :aah:)

5. Other 5 things to mention: In de zomer moet u een keer gaan roeien op de Vestingen, geweldig geestig! Als u een piercing wilt laten steken moet u dat zeker laten doen bij de geweldig lieve tattoo-mensen van South Central (joow, hastn), lekkere ijsjes met leutige smaken bij Il Gelato op de Grote Markt en de beste frieten zijn dan weer die van Het Brochetje aan den Delhaize. Het is ook fijn chillen op Ieper Strand.

Ik gooi dit stokje naar Sunnymoon, ishku, sollie, tomadde en die zotte doze van een vleervlinder.

Reacties

 1. Isolde

  Heb jou ook getagged, dus ga maar vlug eens naar m’n blog.
  Zal m’n grijze hersencellen eens laten werken om na te denken over ons stadje.

 2. ik wil de eerste 2 dingen van nr. 5 doehoen!
  en ge moet dat echt ni naar mij smijten, het enige dat ik ken in menen is de frituur :-s en ergens anders ook :D

 3. Kevin

  Is de Coffee Break failliet?
  ’t was daar nochtans gezellig, misschien iets te ‘modern’ voor Ieper…

 4. Vrouwe Lilith,

  Durf het niet mij een stokje toe te sturen of ik bezie U noois meer!

  Mag ik even off-topic? Ik ben voor een volgend logje op zoek naar West-Vlaamse uitdrukkingen die beginnen met ’tj.’ Deze heb ik al gevonden:

  tjeef (katholiek)
  tjool’n (ronddolen)
  tegen tjok zien (tegendraads zijn)
  tjanken (wenen, janken)
  tjoezen (zuigen)

  Kunt U er nog enkele uit uw duim zuigen?
  Met vriendelijke groeten en geheel de uwe,
  Drs. Johan Arendt Happolati

 5. Elke

  hewel, ik vond de mensen in de Poppy eigenlijk niet zo vriendelijk. Maar lekkere pizza’s, jawel!

 6. Als New Yperling ben ik het volledig eens met u keuze. Misschien deze toevoeging: The Roxy aan de vismarkt is ook best een leuk cafe(het volk ziet er wat ruig uit, maar muziekkeuze is meestal super, beter dan de boemboemboites in de buurt)

 7. Ey, dendien hierboven mij ken ik! Dag Achieeeeel! Waar blijft jouw eigen blog toch, man?

  En ik herken ook die vriendin uit uw flickrpic, Lilith. Da’s volgens mij de hipste madam die rondloopt in het grote mediaconcern in Roeselare, right? Dat van dat hipst méén ik trouwens echt, want ik heb al veel mensen zien rondlopen. Toegegeven, velen zijn gewoonweg niét hip ook.

  En ik ken ook het decor van de foto, me dunkt, of ben ik mis als ik zeg dat dat de markt van Ieper is?

 8. @freaq: mijn beste hipste vriendin werkt bij Steps, inderdaad. En wij zaten inderdaad op de markt, in de Vivaldi. De wereld is potverdrietjes toch klein, niewaar.

 9. tomadde

  Maar allé. Ik woon terug in Merendree. Ik kan onmogelijk zo’n post maken over Merendree he zeg. Er is hier zelfs geen café!

  Of zal ik het dan over Gent doen?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>