blogspotting

paris.jpgEen tijdje geleden stond ik op een trouwfeest een beetje tegen een muur aan te hangen toen een erg knap blond meisje op mij af kwam gestapt. Nog voor ik de tijd had om me af te vragen van waar ik zo’n mooie blonde meisjes kon kennen vroeg ze me op de man af of ik lilith van tales from the crib was. Het ging even heel hard tollen in mijn hoofd, en dat was niet van de champagne. Ja, dat was ik ja, lilithvantalesfromthecrib. Maar wie was zij, en hoe kon ze mij in godsnaam kennen, en wat gebeurde er hier in godsnaam? Was dit een flauwe grap OFZOOW?! :aah: Neen dus: het mooie blonde meisje vertelde hoe ze via via op mijn blog was terechtgekomen en altijd erg om mijn stukjes moest lachen. Ze las ze elke morgen voor ze begon aan haar dagtaak, bij een kopje koffie. En nu stond het onderwerp van die stukjes dus vol ongeloof naar haar en haar fantastische avondjurk te staren, op een trouwfeest. Asjemenou!

Een paar weken later werd ik er via de comments op attent gemaakt dat iemand mij van een trein had zien springen in het station van Kortrijk, en ik kon me helemaal niet herinneren dat iemand iets langer dan normaal naar me had gekeken. Het enige dat ik me afvroeg was of ik niet uitgerekend op dat moment als een complete malloot had gesprongen. Soms spring ik namelijk fantastisch cool van een trein, maar vaak kom ik net een stapje tekort en scheelt het niets of ik sla een voet om terwijl iedereen kijkt. Dat is niet het beeld dat ik wil nalaten op een lezer van tftc, waar. Bleek uit de volgende comment dat ik vooral heel vies had gekeken. Uitgerekend toen ik sprong. Sindsdien lach ik als een boer met kiespijn als ik perfect gecontroleerd een trein afspring. Want je weet immers maar nooit.

In de hobbywinkel heb ik een encounter gehad met niemand minder dan Vleervlinder, naar het schijnt. Vast en zeker op een uitermate schaamtelijke haardag, terwijl ik net door de pornoscrapbookcollecties stond te bladeren met een aanstootgevende bol klei in mijn pollekes.

En dit weekend werd ik door Brinne gespot in de H&M in Gent.
‘Iemand heeft ons gezien in de H&M in Gent!’ zei ik tegen Youri.
‘Wie dan?’ vroeg Youri.
‘Iemand die mij kent van op tales from the crib dan!’ zei ik.
‘Crap’, zei Youri.
‘Ik had geen goede haardag’, zei ik.
‘En ik liep natuurlijk weer net als een hondje achter jou aan’, zuchtte Youri.

Reacties

 1. webber

  zelf rij ik soms wel eens heel traag heen en weer voorbij jullie huis.
  in een goeie dag durf ik het zelfs te voet, evenwel nooit zonder trenchcoat en donkere bril.
  en ik vermoed dat ik tegen eind 2008 wel eens stiekem durf te zwaaien.

 2. Soos

  het leven van een ster is hard!

  ps: ik heb een dt-fout gespot liefste lilith (of beter een tt-fout). ook dat nog! ;-)

 3. @Soos: ik heb hem ondertussen aangepast, denk ik. Ik blijf die fouten maar maken, wil iemand mij leren hoe het ook al weer zit met dubbele t’s? :(

  @march: ellende is het juiste woord niet. Eerder verbazing. :)

  @webber: oei. :/

 4. Om je te troosten :P Ik heb jullie al tweemaal gespot. Eenmaal op de Zuidmarkt in Brussel en eenmaal in een Leuvense cinema. Beide keren sprong ik achter de rug van my fabulous boyfriend met een sissende ‘Ohmagaud!Lillithvandtalesfromthecrib!’ *wappert zichzelf koelte toe*

  Er was toen trouwens niets mis met je haar ;)

 5. koekiemoon

  Deze week in Dag Allemaal: wazige papparazzo-foto’s van Lilith & Youri terwijl ze de Lesse afvaren!

 6. @sealion: daar word ik zowaar even stil van. :D Ik merk het dus gewoon nooit, duidelijk. En dan heb jij in de Leuvense cinema ook sunnymoon.be gezien, en de commentator hierboven!

  En even voor de duidelijkheid: ik rook niet naar urine, het was de Zuidmarkt zelf!

 7. Talitha

  Ik spotte je met de Gevleugeldestaddagen. Met Youri & broer. Met je broer zat ik al es op de bus zelfs.
  De bus!
  Allen daarheen!

 8. Even akelig is het soms om te ontdekken hoeveel mensen uit je gemeente je blog meelezen. Je denkt dat je schrijft voor die vriendenkring die er weet van heeft, en voor de regular passanten van op het wereldwijde web. En dan zegt een bakker, waar je zelfs nooit om brood gaat, dat hij je blog leest. En een meiske waar je ooit nog bij in de lagere school zat, maar niet eens in dezelfde klas. En medewerkers. En werknemers van dit grote bedrijf die ergens helemaal elders hun bureau hebben.

  En zo verengt het aantal onderwerpen altijd maar, omdat je niet meer voluit je gal mag spuwen…

  Soit, toen wij elkaar tegenkwamen, Lilith, moet ik blijkbaar nét de andere kant uitgekeken hebben.

 9. Ow, en dan was ik nog die keer vergeten dat ik iemand ging interviewen en ik mezelf heel kort voorstelde, tot die lieve mens zei ‘Ik weet het, ik lees jouw weblog hoor’. :/ Vreemd is dat, want ik blog zelfs helemaal niet onder mijn echte naam ofzo.

  @talitha: heb ik niet de leukste broer? Ik dacht het wel! :)

 10. Ik wil je ook wel eens spotten! Als ik die man met z’n trenchcoat en zonnebril volg, kom ik je dus vanzelf wel eens tegen. Ha!

 11. @freaq en march: als je je echte naam niet op je blog vermeldt, geen foto’s van jezelf prijsgeeft en vrienden/familieleden/… via initialen of psuedoniemen weergeeft, kom je al een heel eind ver met het “onherkenbaar voor bekenden” maken van je schrijfsels, hoor!

 12. aah, vorig jaar je gespot in de vooruit voor sufjan stevens. ik weet nog dat ik het een beetje zielig voor je vond dat je helemaal achteraan stond waar bitter weinig te zien was. ikzelf was toen net van mijn sis gedraaid; averre toch.

 13. @pironik: dat is wel grappig want ik stond zelf achteraan omdat ik bijna van mijn sis was gedraaid vooraan. :D

  Ik heb trouwens niet eens het hele concert gezien toen omdat ik helemaal slecht werd in de zaal, for some reason. Warm en veel volk en immens zwak op mijn benen en al. :/

 14. Ik zag je nog nooit ergens zwierig rondflaneren, maar ik herkende je wel onmiddellijk toen ik je ‘heel lang geleden’ op TerZake zag.

 15. Ik was onlangs in Knokke en ik dacht, subiet zie ik Lilith en dan ga ik helemaal van : oooh Lilith, ’t is de huisvrouw hier :D Maar helaas, ik heb u niet gespot. Damn.

 16. Vorige week liepen we wat van het zonnetje te genieten in je hometown. En ik maar hopen dat ik de enige echte Lilith tegen het lijf zou lopen, maar nee, niks daarvan. Blijkbaar moet ik daarvoor dus in Brussel zijn :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>