lilith is voor

vlagholland.gifWat leest mijn lodderig oog in mijn minst favoriete krant van het land? Zeuvenenzeuventig procent van de Nederlanders ziet een fusie met Vlaanderen wel zitten. Dat komt eigenlijk best goed uit, want ikzelf zie zo’n fusie persoonlijk ook best zitten.

Ik denk autodropjes en salmiakkogels in elke Kruidvat-vestiging! Een HEMA op elke hoek van elke straat, naast de Albert Heijn. Een nationale voetbalploeg waarvoor je je niet hoeft te schamen. Een geweldige stijging van het aantal Centerparcsen in ons land! Mogen meedoen met Koninginnedag, en eindelijk een eigen kleur hebben om onnozel in te doen. Minder verzendingskosten moeten betalen voor mijn scrapbookbestellingen wegens binnenlandse zending. Een coole prinses in plaats van een seutige. Meer medailles op de Olympische Spelen! Alle Nederlandse zenders op onze tv!

Voor alles helemaal wordt afgehandeld heb ik echter wel nog enkele kleine verzoekjes, beste Noorderburen.
Jullie toiletten waarin alles eerst blijft liggen tot je doorspoelt mogen jullie houden, net als dat hele zootje schlagerzangers dat we af en toe tijdens het zappen zien langskomen. Jullie ondermaatse versie van Man Bijt Hond wordt onmiddellijk overal vervangen door de geweldige versie van ons. Wij blijven de frietjes bakken, en jullie stoppen onmiddellijk met ze patat te noemen. En die kroketjes uit de muur hoeven ook niet meteen.

Voor de rest: bring it on.

Reacties

 1. March

  NEEN aan die fusie! Ik woon op 800m van de grens, dus kort genoeg aan de grens om de voordelen mee te pikken, zonder de nadelen. En ik wil niet NOG eens een nieuwe wet op stedenbouw. (Ja ik ben een egoïst) :p

 2. Elke

  jaaaa voor nederland!
  maar gisteren op het nieuws zeiden ze toch 66%, ik denk dat ze ons plots om de één of andere reden veel leuker zijn gaan vinden.

 3. kim

  Lord no – elk hoekje van Antwerpen is nu al overspoeld door ‘ééééénig!’ kirrende Nederlanders, terwijl de autostrades tjokvol met kèrèvèns zitten. Dat wordt je gauw beu, geloof me. Ze zijn erg aardig, maar een beetje te luid voor mij. Laat ons maar 2 verschillende landen blijven (vroeger hard genoeg voor gevochten) en onze verschillende trekjes elk in ere houden.

 4. Ik ben ook voor :-) en ons koningshuis geven we mee met de Waalse kant, dan zijn we daar ook direct van af en is het gat in onze begroting de komende 25 jaar al opgevuld ;-)

 5. Mij geen probleem, maarrrr, niet alleen hun man bijt hond maar gewoon heel hun (nationale) tv mogen ze achterwege laten, geef mij maar de VRT. En dan kan ik eindelijk eens emigreren naar Zeeland ofzo (alhoewel, met die opwarming van de aarde enal gaat dat daar als eerste overstromen zeker?)

 6. Isolde

  Misschien krijgen we dan ook hier wat meer scrapbookwinkels!!! Alleen daarvoor al zou ik een fusie zien zitten.

 7. Haha! Is dat typisch Nederlands dan, dat type toiletten? Dat wist ik helemaal niet!
  En die frietjes mogen jullie zeker blijven bakken hmmmm, maar Man Bijt Hond moet gewoon in ’t Nederlands hoor! :)

 8. Wendy

  jaaaa, gewoon de nederlandse man bijt hond houden en dan doen we de vlaamse op prime time. de vlaamse frieten voeren we in en ook de mayo.
  verder wil ik de (zeeuws)vlaamse mentaliteit ook wel overnemen. Dus geen dom schreeuwerig gedoe in het buitenland. En Urbanus erbij als volksheld. :) En een hele batterij aan Vlaamse bandjes, jippie!!!

 9. Mir

  Ik zie alleen maar voordelen; Die polonaise schaffen we meteen af, kerevens ook, iedere nedelander verplicht een vlaams accent, over die kroketten moeten we nog onderhandelen en als we nou zachtjes doen, mogen we dan wel in Antwerpen blijven langskomen?

 10. @ March : we kunnen anders qua stedenbouw nog wel wat leren van de noorderburen. De ruimtelije ordening is in Nederland zichtbaar beter dan hier in Vlaanderen.

 11. March

  @maarten : Wat betreft ruimtelijke planning heb je gelijk. Wat stedenbouw betreft daar heb ik zo mijn twijfels over, of woon jij graag in een wijk met 10 dezelfde straten met allemaal dezelfde kneuterige huisjes? Het ‘klimaat’ voor moderne architectuur is ook wel beter in NL. Maar ik wordt echter nu al onophoudelijk geconfronteerd me nieuwe regels en voorschriften, dat ik de (strengere) NL-regels voorlopig best kan missen. Maar zoals ik al zei: Ik ben gewoon een egoïst.

 12. esjuh

  kunnen we meteen jullie wegonderhoud eens aanpakken :) en dan in Nederland ook een hoop Decathlons erbij en Kinepolissen. En de goedkopere huizenprijzen mogen ze wat mij betreft ook overnemen!

 13. Ik ben ook wel voor: bagelshops (mmm…), 100 soorten ontbijtkoek (ofte peperkoek) en overal goeie fietspaden, en geen nokvol gebouwde kustlijn; maar toch liever choco op mijn boterhammeke ’s morgens dan pindakaas.

 14. ik vind t prima, inclusief dat we van jullie of straks onze frieten afblijven, maar… willen jullie dan samson en gert van de buis halen ? alleen de liedjes-specials mogen blijven, maar verder…

 15. Vrouwe Lilith,
  Wat een toeval! Ik had op dezelfde dag een logje over hetzelfde onderwerp. Ik moet hier eens meer op bezoek komen; misschien zijn wij wel zielsgenoten.
  Met vriendelijke groeten,
  Drs. Johan Arendt Happolati

 16. Els

  Liever niet, ook goede buren hebben voordelen. Ook heb ik de indruk dat Nederlands niet zo Frans spreken en dat is onhandig omdat wij toch voor een belanrijk deel Franstalig zijn? En de warme cultuur van het zuiden van ons land waar wij zo veel bougondische trekjes mee gemeen hebben, past die wel bij het koele Nederland? Neen, dus, behalve voor wat Zeeland betreft.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>