de vraag die op mijn inmiddels niet meer gescheurde lippen brandt

groentenzak.jpgIk doe echt nog steeds mijn best hoor, wat het eten van groenten en fruit betreft. Vandaag is de tweede dag dat ik weer op mijn bureau werk in plaats van in het huis van mijn ouders, en ik durf al spreken van een nieuwe traditie: elke dag gaan er twee stukjes fruit mee in mijn handtas, eentje voor de voormiddag en eentje voor de namiddag. Als ik op mijn bureau aankom stal ik ze vol trots uit naast mijn laptop, om er de rest van de tijd enigzins trots en tevreden met mezelf naar te kijken.

Daarnaast ga ik ook investeren in een abonnement op groenten en fruit, zeer weldra. Cool is dat.

Maar eigenlijk brandt er maar één vraag op mijn lippen, en ik ben zeker dat ik niet de enige ben. Kan iemand mij vertellen hoeveel keer ik nog moet slapen voor de mandarijntjes weer in het land zijn?

Reacties

 1. lilith

  mmm, pompoensoep. (l)

  Kunnen we hier stellen dat oranje dingen altijd lekkerder zijn dan andere dingen? Ik dacht het wel!

 2. lilith

  @stephanie: bij die kerel met zijn krullekes daar, onder het Nieuwerck? Dat is nu eens goed nieuws. :)

 3. Mmm… eind volgende maand zal je er al (verschrikkelijk dure) vinden denk ik. Maar bijt op je tanden en wacht tot met Sinterklaas: dan zijn ze het lekkerst! You can do it *knipoog*.

 4. Zo’n groentenabo is super, wij hebben er nu al 2 jaar eentje, en nog nooit beklaagd… Je leert wel creatief koken, ik was alleszins voordien niet bepaald bedreven in het klaarmaken van pastinaken, warmoes, rode biet, paksoi en aanverwanten…
  ps: lang leve de mandarijntjes!

 5. bib

  pompoensoep…. niet mee wachten!
  ik maak het hele jaar door pompoensoep, met biopompoentjes van bij de jumbo, er staat nu trouwens een halve pan soep in de koelkast van gisteren, delicious. ben er zot op en mn man ook. wat geroosterd amandelschaafsel en zwarte peper erover…. waaaa ik watertand alweer ;o) t voordeel aan die biopompoentjes is dat je ze niet hoeft te schillen en dat ze net groot genoeg zijn voor 1 pan soep. en mandarijntjes lilth: ik zag ze al door de albert hein wandelen enkele weken geleden ;o)

 6. Er waren er zaterdag al mee op de markt! 3kg voor 6 € en iets. Niet echt duur. En ze zijn lekker.
  Aan het kraam van Lauwe waar ze zo schreeuwen…

 7. Neen, ze staan voor het vleeskraam van Moeskroen (met lekkere saucisson), als je uit de D. straat komt rechts van het buskot op de markt? Zie je het voor je?

 8. daphné

  Ik heb er dit weekend overheerlijke gesmuld van bij Calliaus. Maar inderdaad, met Sint-Maarten zijn ze nog lekkerder.

 9. Charlien

  Ik zit momenteel een mandarijntje te eten en ze zijn heeeeeerlijk: niet te zoet, niet te zuur, perfect 1 1 “adres” Masschelein in Ieper :-)

 10. Spin

  mmmmm mandarijntjes ! Helaas verkopen ze tegenwoordig vooral clemantijntjes en die vind ik een pak minder lekker. Lang leve de echte mandarijntjes !

 11. Lore

  Nooit wachten tot Sinterklaas, want dan zijn het clementijnen! Bah! Ik heb ook al mandarijntjes zien liggen bij de fruitboer. En goan.

 12. nadine

  wij hebben al een week van lekkere mandarijntjes kunnen genieten, ze zijn al overal te koop : markt, warenhuis,….
  lieve groetjes van een trouwe lezeres

 13. juultje

  Ooit ook 6 weken zo’n groentenpakket gehad. in het begin vond ik het supercool, vooral de warmoezen en pastinaken waar ik mij vanalles mee zag fabriceren.
  maarreu, alle weken appels krijgen steekt vree tegen en meestal kreeg ik al die groenten in een week niet op en dan kreeg ik er weer een hoop bij.(of ik vergat ze ne keer af te halen en was ze kwijt:-)
  Ben eigenlijk beetje blij dat ik er vanaf ben, de druk was me wat te groot :-)
  maar toch: veeel succes met je groentenpakket!

 14. Mandarijntjes… da’s echt zo ongeveer het enige fruit dat ik graag eet. Mandarijntjes en kersen. Allebei dingen die je maar een paar weken per jaar echt lekker en aan een haalbare prijs kan vinden… Maar ik moet dus naar de markt in Ieper trekken voor goede mandarijntjes, begrijp ik? *haalt de rugzak boven*

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>