Toen Youri en ik nog maar net samenwoonden en ik hem voor het eerst een broodje met smeerkaas en paprikachips zag klaarmaken heb ik even overwogen om een dikke streep door onze toekomst samen te trekken. Hoe kon ik in godsnaam samenwonen met iemand die er niet mee zit om paprikachips onder broodbeleg in te delen? Even later bleek dat hij mijn liefde voor rijstwafels met preparé ook niet meteen gigantisch normaal vond, en toen stonden we quite quitte (dankuwel, webber, ik had nog getwijfeld en al) en zijn we maar samen gebleven.
Mijn moeder houdt van de combinatie kaas met aardbeienconfituur, ik heb het moeilijk met het feit dat Youri perfect suikerbrood verknoeit door er smeerkaas op te smeren, en in de comments van mijn vorige stukje sprak iemand de akelige woorden ‘suikerwafels met preparé’ uit. :aah: Ik weet dat sommige oma’s beweren dat dingen die apart lekker zijn dat samen ook zijn, maar dat is er voor mij toch betrekkelijk over.
Wat is de vreemdste voedselcombinatie die u al heeft gezien/gegeten, eigenlijk? En was het lekker?
Banaan en mosterd. :/ Het klinkt vreemd, maar niet eens zo heel erg vies.
Ik eet graag aardbeien met peper. :)
Rijstwafels met preparé begot. Yuk!
Lekker is dan weer een skelle kaas op een boke met choco! Mmmm
Ik roep cornflakes met ketchup uit tot het viestste dat al ooit op mijn blog heeft gestaan, zeg!
Veel. Maar ik zal er twee noemen.
Brood met banaan en mosterd. Of brood met seldersalade en paté. Allebei aanraders.
Toen we een aantal jaren terug in Washington DC rondstruinden was er een gratis “foodkraampje” op een voor de rest betalend “foodfestival”. Hun aanbieding? “Peanut butter-jelly sandwiches” Hoewel dat verschrikkelijk klonk, viel de smaak wel mee, en het was gratis, so…
(En ze hebben er zelfs een wiki van http://en.wikipedia.org/wiki/Peanut_butter_and_jelly_sandwich :aah: )
Ooit, toen de melk op was thuis probeerde ik fruitsap bij de cornflakes te doen, aja want je drinkt toch ook fruitsap smorgens…
Het was ronduit degoutant!
Een combinatie die wel goed is vind ik is spaghettislierten met bruine suiker.
Mijn oma (ze leeft niet meer) at vroeger geregeld spaghetti met… confituur. Dat vonden wij als kleine bengels echt ieeewww. Wat ze ook deed (maar toen werd ze al wat dement) is ons een glas fanta/cola voorschotelen (50/50). Ik weet niet hoe ze daar op gekomen was, maar op de duur vroegen wij er zelf naar :)
Jouw moeder heeft groot gelijk: een blokje kaas met aarbeienconfituur erop = jummers! Ikzelf ben (op dit vlak :p) verder normaal, maar mijn broer die at vroeger graag vanille-ijs met gekookte hesp *ieks* En mijn lief heeft ook geen probleem met chips en brood, ’t is misschien iets mannelijks.
Je log werkt trouwens inspirerend: ik ben net een appelke aan het eten :-)
@Bert: kaas met choco is lekker en heel normaal 8)
– zwanworst in pudding
– krabsalade op peperkoek
– kipfilet met choco
– speculaas met kaas (aanrader)
Kaas en confituur heb ik ook van m’n ma leren eten. En Sed, cornflakes met fruitsap is toch helemaal niet zo weird? Is zelfs heel lekker! Toen ik in het middelbaar zat bestond mijn ontbijt uit Kwakies, natuuryoghurt en fruitsap (alles uit Dunaldi, en door elkaar geroerd in één kommetje). Heerlijk! Moet ik dringend nog eens allemaal in huis halen. Nostalgie!
Weirde combinatie die ik ooit zag toen een Amerikaan met ons mee op volleybalkamp ging: cornflakes met ketchup bij het ontbijt. :-S Mja, misschien ook niet slecht.
Mijn madam vindt het raar, maar ik lekker:
Cornflakes met melk en nesquick.
Gezien, maar niet geproefd:
Eierkoeken met krabsla
die kaasboterham met confituur van je moeder lust ik ook wel, des te meer als ik die nog eens van een flinke lepel mosterd mag voorzien.
(het is overigens ‘quitte’, quite sure about that)
mijn “raarste” combinaties zijn:
salami + aarbeienconfituur
kaas + choco
Spaghetti + bruine suiker (+ soms nog eens kaas)
Kaas + aarbeienconfituur is ook niet slecht..
Kaas met confituur vind ik ook best lekker.
Ik heb ooit gehoord van de combi hesp+choco. Walgelijk als je ’t mij vraagt, maar soit (maar nog nooit geproefd).
Mensen die kaas tussen hun koekebrood met rozijnen leggen vind ik ook best een tikkie weird.
En mijn lief keek gistermiddag heel raar toen ik mayonaise at bij gekookte (warme dus) patatjes. Maar hij wilde dan weer puree maken, en dat vond ik maar een rare combi met gestoofde paprika+courgette.
So…
@Roel: het fanta/cola drankje noemde bij ons vroeger “ne space”
@Zofie, @Roel: Bij ons is dat een kindermazout :)
Mmmm, kaas en confituur. Of kaas en honing (van Tej natuurlijk). Of kaas en cocktailsaus (en alle andere combinaties van eten met cocktailsaus). Suikerwafels met préparé lijkt ook wel lekker. En warme vanillepudding met een boterham met kaas.
I’m the king of weird combinations, vraag maar aan Vleervlinder :-) Maar brood met paprikachips? Nàh :-).
Koffie met zoute Chips
hihi, de mix van fanta/cola dronken wij ook vroeger! Mijn broer en ik wilden zo ice tea achtermaken maar het smaakte toch anders :)
Nu ik eraan denk: tijdens de studentendoop moest ik ooit een glas melk drinken met daarin een flinke kwak ketchup. Als je eraan denkt tijdens het drinken, ga je gegarandeerd kotsen.
Maar als je je erover kan zetten en enkel op de smaak let, vraag je net als ik een tweede glas. Weirde blikken, verzekerd. Al zou ik het nu niet meer doen, nee bedankt merci.
frieten met kaas vind ik ook maar iets raars.
m’n oma at vroeger schijfjes koude tomaat met suiker erop, is echt lekker!
onze papa echter eet op zijn boterhammen boterhamworst met plattekaas (en soms nog confituur erbij) :s
Starter:
Vanilleijs met zongedroogde tomaten en zwarte peper.
Hoofdpla:
Kalkoen met pure chocoladesaus en amandelkroketten
Dessert:
massa’s Orio’s, halve pot platte kaas, half glas cécémel, een goeie eetlepel (zelfgemaakte) aardbeienconfituur en alles in de blender…
jaaaaaa fanta met cola was bij ons ook ne spacie!! ik drink dat nu nog soms trouwens…
En confituur met kaas vind ik de normaalste zaak van de wereld.
vinegar & salt chips met een boterham met kaas en koolsla tussen. yummie.
frietjes met pizza. of frietjes met lasagne. frietjes tussen een boterham.
jelly met ijs en slagroom. vanillepudding met ijs.
een paar maanden in ierland wonen en die combinaties worden normaal. :)
maar het raarste vond ik toch n selderstengel met pindakaas ingesmeerd. ik durfde er zelfs niet van proeven.
ik wou juist aan mijn middageten beginnen, maar laat al maar :-s
ik ben supernormaal, het enige dat ik al eens binnengiet is een cola-limonade-mix (coli dus :-D)
mijn vader heeft wel eens exotische kooklessen gevolgd en is toen eens thuisgekomen met kip met chocolade…
Kaas met choco at ik als kind ook. Vreemde combinaties van mensen die ik ken: frieten met choco, een uitgeholde pistolé gevuld met yoghurt, specalaas gedoopt in soep, en op hotel in Italië zag ik meerdere malen dat het blijkbaar doodnormaal is om je kinderen pistolés met niets anders dan olijfolie en zout te serveren. Smakelijk.
Gezien : Frieten met choco (choco ipv mayonaise)
gegeten: Rijst met bruine suiker
bij ons op school is banaan+choco+hagelslag voor tussen de boterham behoorlijk in. en met een goede reden, might I add.
kaas/salami + confituur boterhammen zijn eigenlijk ook populair. en choco+salami heb ik laatst ook gezien, geloof ik, maar ik durfde er niet naar vragen.
Mijn ventje eet ook chips tussen zijn boterhammen … en hij durft daar ook nog wel eens tomatenconcentraat bij te smeren!
boterhammen met choco doppen in tomatensoep (zaaaalig)
pizza met een laag chips op
boterhammen met choco met ne haring bij
@talitha : brood met zout en olijfolie is heel normaal hoor in Italië, en aangezien ze er (bijna) altijd zeer kwalitatieve ingrediënten gebruiken ook ten zeerste aan te raden. Ik at er ook ‘Pizza Nutella’ : yummie !
Wat niet is aan te raden (zag dit ooit een amerikaan doen) : rode en witte wijn mengen en er spuitwater bijdoen :(
Ik heb een neef die vroeger graag boterhammen met salami en choco at. Ik vond het er nogal onsmakelijk uitzien. Zag onlangs op ‘Kerner kocht’ (ZDF) een chef aardbeien met mosterd en peper klaarmaken. Aardbeien met peper of appelen, gestoofd met kaneel én peper zijn lekker, waarom dus niet?
“Mijn ventje eet ook chips tussen zijn boterhammen … en hij durft daar ook nog wel eens tomatenconcentraat bij te smeren!”
Deze ga ik toch een keer proberen. Klinkt lekker :-)
In hetzelfde genre: Een broodje met prepare, chips, mayonaise en parmigiano. Goddelijk!
Een broodje met frieten en kaas is trouwens ook heel lekker.
toen ik klein was sneed ik altijd het topje van een stokbrood af, holde het uit, en propte het vol met zilveruitjes, zo at ik dus een halve pot zilveruitjes met de keer :)
Wat ook erg lekker is voor de hartige trek (die heb ik namelijk vaker dan zoete trek): bruin brood met paté, met daar bovenop ketchup en augurken.
@March Peanut butter-jelly sandwiches is heel typisch Amerikaans. Helemaal niets speciaals. Kinderen krijgen dat mee naar school zoals wij onze boterhammen met choco.
Mijn mama is ook dol op de combinatie kaas met aarbei-confituur.
Mijn collega is zot op appel met pindakaas. Niet echt mijn ding.
een schijfje bloedworst (zwarte pens, gelijk dammezeggen)op een schijfje peperkoek
als hapje op een receptie
en dat was fantastisch!
Nu ik er aan denk:
http://www.kokeneten.be/2007/08/13/chicken-maryland/ moet ik altijd nog eens checken op smakelijkheid.
aanrader: boterhammen met choco en paprikachips
afrader: frosties met mandarijnen, zwanworstjes en chocomelk. Maar dat had ik eigenlijk al moeten voelen aankomen…
Wegens gebrek aan cornflakes: melk met paprika chips. De hele kom is binnen gegaan, maar ik heb het toch geen tweede keer gegeten.
ik ken er die boter op pannenkoeken al wreed raar vinden….
Macaroni met kaas, hesp en tomatensaus. Cornflakes bakken in de pan en dan er bovenop strooien. Klonk echt degoutant, maar eenmaal gegeten, wil je meer!!!
Mijn God! Krabsalade op peperkoek! *huivert*
Ik ben wel een fan van de ‘Pimm’boterham: choco met daarbovenop een laagje marmelade of abrikozenkonfituur.
@Sien: variant op de peperkoek met pens: peperkoek met foie gras. Heb ik onlangs gegeten op een receptie, en is echt heerlijk. Voor degenen die niets tegen foie gras hebben, that is…
Verder alle bovengenoemde combinaties met kaas-confituur-choco-salami, die zijn heerlijk, en de confituur/choco kan je ook nog vervangen door stroop (appel-/peren-), heerlijk in combinatie met kaas zoals brie enz. En voor bij tomatensoep past een boterham met appel- of perenstroop ook wel, vind ik.
Of pitta met kaas! Was vroeger (misschien nog steeds?) te verkrijgen bij pitta Orfei aka the best pitta in Kortrijk city.
ajuinslatomaatwashetlekker?
Mijn vader zweert bij paté met suiker. eeks.
Dit weekend gegeten als hapje: gebakken peperkoek met geitenkaasje en uienconfituur erop. Fantastisch lekker!
Dit zijn de grosste comments ever.
gebakken witlof met gekarameliseerde appeltjes en curry is een uitstekende combinatie,
maar toen ik bij gebrek aan appeltjes eens de combinatie witlof – gecarameliseerde banaan – curry probeerde was het resultaat niet echt smakelijk.
Mijn broer eet dat ook regelmatig zo’n boterham met choco en salami. Maar probeer zeker eens de harde granykoeken met boursin of een spiegelei met een boterham met perengelei…
Door als student op kot te zitten zie je ook wel vaak vreemde combinaties zoals scrambles eggs met royco minutesoup (als poedervorm erin te gooien):o)
Appelmoes met mayonaise. Niet geproefd – was een creatie van mijn broer.
Banaan + peanut butter + jam
Lekker en ook nog erg gezond naar’t schijnt.
Ik zag de voormalige vriend van mijn moeder tijdens een pic-nic ooit een plakje cake met daarop mosselen in ’t zuur eten. De moed – en goesting – ontbrak mij om het ook es te proberen.
Een post van een dag oud en 55 reacties, 56 met dendezen erbij. Moéten de mensen aardige dingen eten zeg.
Het raarst wat m’n klasgenoten mij hier in de U.S. hebben zien eten is frieten met mayo… (terwijl dat uiteraard in Belgie de normaalste zaak van de wereld is). Ik heb het nog weken mogen horen “french fries with mayo so disgusting!!” :-)
Zoveel comments … dat verdient een aparte rubriek op kokeneten! :-)
Ik kreeg als kind macaroni met donkerbruine suiker voorgeschoteld en vond dat toen heel lekker. Zelf heb ik het nog nooit klaargemaakt voor mijn kinderen. Als ik het zou doen, zouden ze waarschijnlijk denken dat er ergens een vijs losgekomen is bij mij.
Pizza met banaan, kip en currypoeder leek mij de vreemdste combinatie ever, maar is een echte aanrader!
Cola/limonade heet bij ons ‘Jantje’, geen idee waar de naam vandaan komt…
wat is eigenlijk ‘préparé’?
Bij mij zal dat een broodje met smeerkaas en ketchup zijn. Oftewel pindanootjes met ketchup. Aan een broodje met smeerkaas en jam heb ik me ook al gewaagd, maar dat met ketchup was toch lekkerder :)
@ Youri: Een broodje met frieten zie ik ook geregeld tegenover mij aan tafel verschijnen :o)
En gisterenavond zag ik langs mij in de zetel de combinatie van Wokkels paprikachips met een Kinder Surprise ei!
brood met paté en… pickles! of kaas en pickles!
mijn kotgenoten vonden het raar als ik bij mijn spiegelei een boterham met confituur at, terwijl ik dat heel normaal vind. ligt het aan mij? :)
Fantastisch! Zoveel vieze combinaties. Mijn nummer 1 blijft toch suikerwafel-met-préparé.
Een goede tweede is geworden…peperkoek met krabsalade. Beikes!
@wichi: préparé is rundsgehakt met mayonaise en kruiden
Paprikachips op brood ís lekker. :) Mijn vriend eet krentenbollen met gebakken ei er op met zout en mayonaise, dat snap ik dus niet, lijkt me een vieze combinatie.
Gelle zij ziek!!
Prepare, is bereid gehakt.
Men neme dus rauw rundsgehakt (lees gehakte biefstuk) een eitje, peper en zout, worchestershiresaus, en mengt dat.
Kappertjes en zilveruitjes erbij zijn ook nogal lekker.
Peanutbutter/Jelly sandwiches vind ik zelf nogal lekker. Broodje met frieten, lekker vooral met een hamburger erbij.
De banaan + pindakaas + confituur tussen een boterham en dan gefrituurd was naar het schijnt het lievelingseten van the King, super calorierijk lijkt me.
Dikke frieten (met de pel er nog aan) en cheddar staat zelfs op het menu van Foley’s in Gent. ’t Valt wel mee.
Ik eet vooral dingen op rare tijdstippen, pizza als ontbijt bv.
En chocolade in een saus verwerken heeft meer diepte aan de saus: gouden regel, nooit in witte sausen, en altijd fondantchocolade gebruiken.
Doe eens een reep in uw stoofvlees, succes gegarandeerd.
Maar het allervieste dat ik ooit geproefd heb was in Brugge op dat chocoladefestival, een praline van witte chocolade met een aspergecrèmevulling.
Het tweede meest walgelijke was een praline met wasabivulling, gekocht bij Chocolate Line ook in Brugge.
Mij zien ze daar nooit meer!
De cola-limo coctail was bij de buren ook ‘jantje’, maar ik liep er niet warm voor. Onlangst een kerel van marketing dat zien tappen in de bedrijfskantine, toen hij vragende blikken kreeg legde hij zelfs uit dat je de cola er 1st in moest doen om laagjes te krijgen… oowkay…
Kip met chocoladesaus is Mexicaans, zou nog uit de tijd van de Incas stammen.
Ik eet geen mosselen, en als kind vond mijn ma het dan nodig om als alternatief een gekookt ei bij mijn frieten te geven, wat ik degoutant vond. Mijn lief vind dan weer een gebakken ei bij zijn frieten super. Ben ik de enige die eieren met frieten vies vind?
“ein Spezi” HET hoogtepunt van de maaltijd als kind op vakantie in Oostenrijk met mijn ouders, liefst een halve liter, het was een kruising van cola met citroenlimonade. nowadays maak ik het zelf op een terrasje, ik bestel een tonissteinercitroen, mn man een cola en dan verdelen we braaf de 2 flesjes….
mijn vriend eet ook kaas+choco of confituur aardbei ik eet dat niet en macaroni met kaassaus en hesp en in ketchup gedraaid ete