ola espagnol

spanje.jpgIk had mijn inschrijvingsformulier al ingevuld en braafjes betaald voor een les of veertig en alles, toen de dame achter de balie mij plots vragend aankeek. Ik keek vragend terug.

“Ik was nog vergeten te vermelden dat alle andere ingeschrevenen voor de ochtendlessen veel ouder zijn dan u. Ze zijn allemaal gepensioneerd, eigenlijk, op één persoon van uw leeftijd na. Is dat een probleem voor u?”

In de omgeving van mijn linkeroog riep een zenuw heel hard “AW GREAT!”.

Het gezicht rond die zenuw trakteerde de mevrouw achter de balie echter op mijn meest gepensioneerdenliefhebbende glimlach en zei “Neen, natuurlijk niet”.

Ik kan al niet wachten om te weten hoe je incontinentieluier zegt in het Spaans maat. Gelukkig begin ik er morgen om negen uur al aan.

Reacties

 1. bib

  Hola Chica!

  je zult er geen spijt van krijgen wat betreft de taal denk ik. ik ben net begonnen met het 2de jaar y me gusta mucho! onze klas is er gevarieerd, maar het is dan ook avondles, iedere dinsdagavond breek ik nu mn hersens op spaansemanieen om te zeggen dat ik iedere zaterdag voetbal training heb en op zondag een wedstrijd. of dat ik hoofdpijn heb en de cabeza me duelet ofzo… Spaans is n heerlijke taal vind ik zelf. als ik nu naar spaanse zender kijk kan ik zelfs al bijna meepraten! Hombre que sorpresa! en die oudjes… ach… sinterklaas is toch ook n ouwe spanjaard, niet dan?

 2. PippiPebbles

  Es me duele mi cabeza, bib (het zag er nogal grappig uit) enn lilith, voor de incontinentie luiers: pañales para los incontinentes (klinkt veel mooier int Spaans. Enne succes ermee, es una lengua maravillosa!!

 3. Spaans is redelijk makkelijk op een aantal werkwoordsvormen na, die oudjes zouden het moeten aankunnen zonder al te veel herhaling.
  Mucha suerte.

 4. Zat jaaaaren geleden ook op avondschool met overwegend “oudjes”. Was soms beschaamd over wat ze allemaal wisten wat cultuur betreft, en ze maakten natuurlijk véél plichtsbewuster hun huiswerk dan ik.

 5. bib

  ben ik met mn 43 jaar ook al n “oudje” of mag ik de luier nog wat uitlaten, i’m pottytrained…. al jaaaaaaren :O)

 6. Nele

  Over gepensioneerden gesproken…Ken je het nieuwe radio 1-programma Bromberen al? Nu zondag over bejaarden… Een aanrader!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>