Oke, met die groenten en dat fruit kan het alvast niet meer mis gaan.
Ik heb alle tips goed gelezen en ter harte genomen, en ik durf wedden dat ik er een heel eind mee kom, zo lang ik maar gefocust blijf. Ik denk dat ik maar eens in ga vriezen, soep ga maken, en af en toe eens van smoothie ga doen.
Gisteren at ik een appel, een nectarine en erwtjes, niet allemaal door elkaar maar wel erg bewust. Naast een zelfgebakken koekje at ik ook erg weinig brol. Hoogtepunt van de dag: toen Youri zichzelf een tomaatje voorschotelde zonder dat ik daar zelf iets over had moeten zeggen. Hij lust dan wel tomaatjes, als ik ze niet zelf voor zijn neus zet eet hij ze toch het liefst helemaal niet. Ik gok dat het te maken heeft met mijn door dokter Gillian McKeith-geïnspireerde preek over een wit vlekje op zijn vingernagel dat wijst op een tekort aan zink. Ik heb hem nog niet verteld dat hij dat vooral uit peulvruchten moet halen, maar bij deze.
Ook leuk: als ik gefocust ben op mijn voeding ga ik meestal ook beter focussen op mijn huishoudelijke taken. Zo heb ik gisterenavond de afwas die niet meer in de vaatwas kon met de hand afgewassen in plaats van te wachten tot ik een vaatwas deel twee kon draaien. En terwijl ik bezig was heb ik ook maar de rest van de keuken onder handen genomen, én koekjes gebakken. Het ligt volgens mij niet alleen aan mijn nieuwe focus, het ligt ook voor een groot deel aan mijn nieuwe Kitchenaid. Sinds dat ding ongelooflijk mooi en duur staat te wezen op een prominente plaats in mijn armzalig keukentje vind ik dat ik het niet meer kan maken om de rest er rommelig te laten bijliggen. Het is alsof ik plots een rijk nieuw lief heb dat mij van in een hoekje van de keuken staat te checken. En het nieuwe lief blinkt zo hard dat het compleet ongepast zou zijn als de rest dat ook niet deed.
Voor vandaag heb ik een knallend rode mango meegenomen naar de werkplek, en vanavond ga ik weer voor een sappige nectarine. Youri heeft dan weer de rest van mijn koekjes mee naar zijn werk, en ik gun hem dat. Iemand enig idee hoe je peultjes in boterkoekjes kunt verwerken zonder dat je slachtoffer dat door heeft?
het toeval wil dat ik regelmatig cake maak van sojameel. Maak er trouwens ook pannenkoekjes mee. Bonen zijn ook ideaal om cake mee te maken, en kikkererwten zijn ook prima, maar dan eerder als hartig gebak.
stuur maar mailtje als je wat receptjes wil; allemaal South Beach proof :-)
The Sneaky Chef: Simple Strategies for Hiding Healthy Foods in Kids Favorite Meals
ik heb gisteren je receptje van kokeneten voor bananenmuffins gebruikt, maar de banaan vervangen door geraspte worteltjes, en de suiker gehalveerd en ze smaken heel erg lekker!
Misschien een tip?
wortelmuffins :aah:
*loopt hard weg*
tuurlijk
appelwortelcake
maak ik vaak.
of zongedroogde tomaten gebak
met paprika erin.
lekker!!!
tuurlijk
appelwortelcake
maak ik vaak.
of zongedroogde tomaten gebak
met paprika erin.
lekker!!!
Brrr…rare combinaties. Wortelmuffins?
De aller-aller-raarste combinatie ever is…suikerwafels met préparé. Vies, hé!
@esther: dat is nu eens een leuke tip! :) Heb je het zelf al gelezen?
neen , beste lilith, ik heb het nog niet gelezen, maar ‘k vond in ieder geval de titel goed passen!
:-) veel succes!
neen, beste lilith, ik heb het nog niet gelezen, maar ‘k vonde de titel goed passen :-)
veel succes
oops, hoeveel keer ga ik dit nog posten??