de nieuwe focus

peultjes.gifOke, met die groenten en dat fruit kan het alvast niet meer mis gaan.
Ik heb alle tips goed gelezen en ter harte genomen, en ik durf wedden dat ik er een heel eind mee kom, zo lang ik maar gefocust blijf. Ik denk dat ik maar eens in ga vriezen, soep ga maken, en af en toe eens van smoothie ga doen.

Gisteren at ik een appel, een nectarine en erwtjes, niet allemaal door elkaar maar wel erg bewust. Naast een zelfgebakken koekje at ik ook erg weinig brol. Hoogtepunt van de dag: toen Youri zichzelf een tomaatje voorschotelde zonder dat ik daar zelf iets over had moeten zeggen. Hij lust dan wel tomaatjes, als ik ze niet zelf voor zijn neus zet eet hij ze toch het liefst helemaal niet. Ik gok dat het te maken heeft met mijn door dokter Gillian McKeith-geïnspireerde preek over een wit vlekje op zijn vingernagel dat wijst op een tekort aan zink. Ik heb hem nog niet verteld dat hij dat vooral uit peulvruchten moet halen, maar bij deze.

Ook leuk: als ik gefocust ben op mijn voeding ga ik meestal ook beter focussen op mijn huishoudelijke taken. Zo heb ik gisterenavond de afwas die niet meer in de vaatwas kon met de hand afgewassen in plaats van te wachten tot ik een vaatwas deel twee kon draaien. En terwijl ik bezig was heb ik ook maar de rest van de keuken onder handen genomen, én koekjes gebakken. Het ligt volgens mij niet alleen aan mijn nieuwe focus, het ligt ook voor een groot deel aan mijn nieuwe Kitchenaid. Sinds dat ding ongelooflijk mooi en duur staat te wezen op een prominente plaats in mijn armzalig keukentje vind ik dat ik het niet meer kan maken om de rest er rommelig te laten bijliggen. Het is alsof ik plots een rijk nieuw lief heb dat mij van in een hoekje van de keuken staat te checken. En het nieuwe lief blinkt zo hard dat het compleet ongepast zou zijn als de rest dat ook niet deed.

Voor vandaag heb ik een knallend rode mango meegenomen naar de werkplek, en vanavond ga ik weer voor een sappige nectarine. Youri heeft dan weer de rest van mijn koekjes mee naar zijn werk, en ik gun hem dat. Iemand enig idee hoe je peultjes in boterkoekjes kunt verwerken zonder dat je slachtoffer dat door heeft?

Reacties

 1. Jess

  het toeval wil dat ik regelmatig cake maak van sojameel. Maak er trouwens ook pannenkoekjes mee. Bonen zijn ook ideaal om cake mee te maken, en kikkererwten zijn ook prima, maar dan eerder als hartig gebak.
  stuur maar mailtje als je wat receptjes wil; allemaal South Beach proof :-)

 2. caroline

  ik heb gisteren je receptje van kokeneten voor bananenmuffins gebruikt, maar de banaan vervangen door geraspte worteltjes, en de suiker gehalveerd en ze smaken heel erg lekker!

  Misschien een tip?

 3. Jess

  tuurlijk
  appelwortelcake
  maak ik vaak.
  of zongedroogde tomaten gebak
  met paprika erin.
  lekker!!!

 4. Jess

  tuurlijk
  appelwortelcake
  maak ik vaak.
  of zongedroogde tomaten gebak
  met paprika erin.
  lekker!!!

 5. Nele

  Brrr…rare combinaties. Wortelmuffins?
  De aller-aller-raarste combinatie ever is…suikerwafels met préparé. Vies, hé!

 6. esther

  neen , beste lilith, ik heb het nog niet gelezen, maar ‘k vond in ieder geval de titel goed passen!
  :-) veel succes!

 7. esther

  neen, beste lilith, ik heb het nog niet gelezen, maar ‘k vonde de titel goed passen :-)
  veel succes

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>