preview (may contain spoilers and broccoli)

paksoi.jpgHet is zo ver: mijn gemengd groenten- en fruitpakket is besteld en de preview voor volgende week staat online. In het mandje dat ik maandag mag gaan halen zullen hoogst waarschijnlijk zitten:

– paksoy
– prei
– eikebladsla
– tomaten
– broccoli
– watermeloen
– appels santana

De culinaire radertjes in mijn hoofd zijn in overdrive aan het gaan nu, ik kan het u verzekeren. Vooral die paksoy (op sommige sites paksoi) spreekt compleet tot mijn verbeelding wegens nog nooit gegeten, maar de webchef (van webchef.be) heeft mij al een receptje aan de hand gedaan voor thaïse kip met paksoy en broccoli. En wat zit er nu toevallig ook in mijn gemend pakketjen? Broccoli, begod! Zot kom ik.

Voor de toekomst hoop ik op andere zotte uitprobeersels, als daar zijn pastinaak :aah:, warmoes :aah: en koolrabi :driedubbele aah:. Maar ik ben er klaar voor. Bring it on, o magische groentenwereld!

Reacties

 1. lilith

  bedankt voor de tips, y’all. :)

  @carree: ik bestel het via mijn biowinkel die dan weer klant is van http://www.lochting.be, een bioboerderij in Roeselare. Op hun site staan alle adressen waar je zo’n pakketjes kunt ophalen, en ook welke pakketjes je kunt bestellen (enkel groenten, enkel fruit, gemengd,…). Een paar dagen voor je moet bestellen komt er zo’n preview op de site zoals ik vandaag heb gepost. En dan kan ik beslissen of ik het pakket wil of niet. Je kunt de inhoud niet kiezen, zij zorgen altijd voor verse seizoensgebonden pakketjes die van verschillende boerderijen in de buurt komen. Zeker de site eens checken, het staat er allemaal op.

 2. JT

  Tenandere: uw vriendin Nigella heeft een erg fijn seafood curry gerecht met paksoi (met zalm en scampieds en ook nog pompoen, wellicht binnenkort ook in je pakket en veels curry natuurlijk).

 3. pastinaakpuree met pompoenpannekoekjes en aardappeltjes gebakken in rozemarijn; very yum! allemaal te vinden in het bekende oranje vegetarisch kookboek.

 4. esjuh

  Ook lekker: curry met kokosmelk mengen, daarin kipstukjes koken, ondertussen paksoi roerbakken met paprika en taugé. Rijst erbij serveren, mjummie!

  Wel oppassen dat je er niet teveel curry gebruikt ;)

 5. Pastinaaksoep is superlekker, zijn er hier verslaafd aan :-) Paksoi zelf nog niet in ons pakket gekregen, aangezien we maar eens om de twee weken eentje krijgen, dus daar ben ik eerlijk gezegd ook wel benieuwd naar. Gisteren Chinese kool gegeten, ook wel lekker.

 6. bib

  2 weken geleden voor t eerst in mn leven bakbanaan gemaakt. zooooo snel had ik nog nooit “homemade frietjes” en ongeloveloos lekker… friet met n vleugje banaan. in nederlandse supermarkten als “jumbo” vind je heel veel van die indische groenten.
  ze zijn dus t proberen waard

 7. Iksnapdanie :|

  Krijg je dan elke week een pakketje met verschillende soorten groenten? Of kun je kiezen? En waar kun je da krijgen enzo? Lijkt me echt interessant.

 8. Liesbeth

  Geglaceerde zalm met paksoi en bruine rijst!
  Recept van Bill Granger.
  MMMHHH!!!
  Scan van het recept zit in je mailbox.

 9. Lienie

  Lilith,

  “koolrabi :driedubbele aah:” dat meen je toch niet?

  Ik krijg al kotsneigingen als ik aan koolrabi’s denk (wegens slechte ervaringen in een diepvriesgroentenfabriek op m’n vakantiejob, daar noemt men ze gewoon stinkbollen).

  Ik dacht dat vooral Duitsers verzot waren op deze “lekkernij” Ze smijten dat daar gewoon in hun soep of frietpot. Misschien een tip voor jou :-)

  Groet

  x

 10. lilith

  @lienie: de eerlijkheid gebied mij te melden dat ik nog nooit koolrabi heb gezien. Maar het woord alleen al! :)

 11. T.

  zouden ze zoon pakketjes ook in de regio klein brabant hebben (prov Antwerpen) iemand enig idee?
  want ik vind dat wel super handig

 12. saskia

  Paksoi is heerlijk. Heel kort blancheren of zachtjes stoven.

  Ik heb hier een origineel japans gerecht liggen met gestoofd varkensvlees (pork loin). Eigenlijk zou k het eens moeten klaarmaken en dan insturen naar food blog.

 13. Hannah

  leuk receptje voor pastinaak:

  verwarm de oven op 180° C, plaats een bakplaat met boter in de oven.
  schil de pastinaak, snij in repen, kook halfgaar.
  maak een mengsel van parmezaanse kaas en bloem.
  giet de pastinaak af, en rol deze in het mengsel
  totdat alles bedekt is, leg dan de pastinaak op de bakplaat, bak voor 20-25 minuutjes, totdat het er goudbruin uitziet!
  smakelijk!!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>