365

1540768485_3732a6cfa2_m.jpgIk heb even getwijfeld voor ik mezelf opgaf voor het 365days project op Flickr. Ik ken mezelf namelijk, ik ben iemand die erg graag met iets begint maar meestal heel snel ook weer dingen beu wordt. Dat bleek ook toen ik mijn plan om de volgende 365 dagen een zelfportret van mezelf online te posten tegen Youri uit de doeken deed. Zijn ‘jaja’-glimlachje sprak zwaar boekdelen.

En jep, ik was er zelf ook een beetje bang voor, dat het iets lastigs zou zijn waar je elke dag aan moest denken, en dan nog zo lang! Een heel jaar!
Maar jongens, ik zit vandaag aan dag 89 en ik vind het nog steeds fantastisch.
Omdat ik op deze manier elke dag mijn camera bovenhaal, bijvoorbeeld, en zo superveel foto’s heb om te scrapbooken. Ik had mijn camera de laatste maanden ook nogal verwaarloosd, vond ik, en nu vind ik het plots weer leuk om te fotograferen. De gedachte aan een jaar aan foto’s lijkt mij om de één of andere reden ook fijn, qua overzicht, en misschien doe ik daar in de toekomst ook wel eens iets creatiefs mee.

Maar het allerleukste vind ik toch dat andere mensen ook gewoon leuk meedoen.
Dat de 365days pool op Flickr zo’n zotte plek is vol enthousiaste mensen die elke dag weer iets nieuws uitvinden. Die meedoen aan zotte challenges, thema’s bedenken voor zichzelf en zo bijvoorbeeld een week foto’s nemen van huishoudelijke klusjes in een tutu, of van zichzelf verkleed als piraat op talk like a pirate day.

Ik ga nooit meer kunnen stoppen, denk ik.

Reacties

 1. same here… ik heb ook een hele tijd getwijfeld om te beginnen, en soms zijn er dagen dat ik echt geen zin heb om een foto van mij te trekken, maar volgens mij begin ik na mijn jaar toch gewoon aan een tweede jaar :)

 2. Hah, had jij hier nog nooit over geschreven? Wonderlijk. Ik ga over een week al aankondigen dat ik het doe. Als stok achter de deur. Als men het weet en komt kijken, dan hou ik het misschien vol.
  Maar jij bent mijn inspiratiebron. Welke camera gebruik jij eigenlijk. Je foto’s zijn namelijk áltijd mooi.

 3. @zezunja: ik heb het wel eens aangekondigd, geloof ik. :)

  En dankjewel voor het compliment, maar als je eens in mijn set kijkt zal je ook heel erg veel slechte foto’s tegenkomen, vrees ik. Ik gebruik een Canon Ixus 850 IS, en als er iets mis gaat dan ligt het altijd aan mij, nooit aan hem.

 4. Dat vind ik nu eens een superleuk project, ik kijk altijd met veel plezier, en vaak ook ontzag, de foto’s van jou en soms van andere deelnemers. Maar is dat op een bepaalde datum begonnen of kan ik invallen when i like? :) (hoewel ook ik vermoed dat ik het na een korte tijd al op ga geven maar wie weet verbaas ik mijzelf net zoals jij jezelf verbaast..)

 5. @klaasje: iedereen kan op om het even welke dag starten. Je nummert je foto’s gewoon vanaf dag 1, en dat 365 dagen aan een stuk.

  Ik vind het dan weer super om te zien wat anderen doen, dus hoe meer zielen, hoe meer vreugd. :)

 6. mama van twee

  Hey Lilith,
  Ik lees al een tijdje mee op je blog en nu even mijn eerste reactie: weet je dat jij heel erg fotogeniek bent, je zou zels als model niet misstaan. Maar dat wist je al allemaal zeker?

  Groetjes
  Mama van Twee

 7. Isolde

  jajaja, maak maar reclame. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dankzij jou ben ik nu ook al zo’n 68 dagen bezig met m’n foto’s.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>