dankbaar

stokje_met_vertraging_1.jpgEen stokje, kent u dat nog? Lang geleden gooiden bloggers elkaar daarmee dood, tot niemand er nog aan mee wilde doen omdat stokjes veel te commercieel waren. Maar kijk, ik breek de ban en ik vang er nog eens eentje van Isolde. Vooral omdat het zo’n mooi stokje is, eigenlijk, over dankbaarheid. Meerbepaald: noem zes dingen op waar je dankbaar voor bent. Geen probleem voor een dankbaar type als ikzelf.

* mijn lief: omdat hij leuke dingen doen met mij altijd voor neemt op gelijk welke andere activiteit. Omdat hij mij doet lachen door de meest goofy animated gifjes in mijn mailbox te dumpen tijdens een saaie werknamiddag. Omdat hij er helemaal van overtuigd is dat ik supergetalenteerd ben, en omdat ik compleet geen moeite moet doen om hem in die waan te laten. Omdat hij mij hoofdschuddend yet vertederd aankijkt als ik een compleet geflipt vreugdedansje door heel de living doe als Geert Lambert doorgaat naar de volgende ronde van de Slimste Mens.

* mijn familie: omdat die niet bestaat uit een bende wacko’s, maar uit brave menschen die hun best doen voor elkaar. Ook nu, nu mijn mama er niet meer is en dat het allemaal niet makkelijker maakt. Ja, ze zitten soms een beetje te veel in met wat andere mensen zouden kunnen denken, maar ik ben zo content dat ik niet uit een familie kom van ruziemakers, stokers en riftje raftje. Ow, en de mensen die het dichtste bij mij staan zijn ook nog eens de grappigste mensen die ik ken.

* mijn werk: na al mijn dolle avonturen op de helpdesk en het callcenter ben ik de gelukkigste mens ter wereld sinds ik zelfstandig journalist ben. Het klinkt als zeemzoete honing in mijn oren, trouwens, ‘zelfstandig journalist’, en ik ben het. Dat ik om kwart voor negen kan zitten bloggen op mijn werk terwijl dat niemand ook maar een zak aangaat en ik niet het risico loop dat een overijverige collega mij gaat klikken bij den baas. Dat ik niet om de drie weken op evaluatie moet en er geen vergaderingen meer zijn in sjieke etablissementen over SWOT-analyses en targets. Dat ik helemaal doe wat ik wil en wanneer ik dat wil, en dat ik toch betaald word. Om te schrijven, begod! Soms voelt dat aan alsof ik de lotto heb gewonnen. En oke, op mindere dagen soms niet.

* mijn voorzieningen: ach, dat ik de ongelooflijke hoerechance heb om geboren te zijn in een land waarin alles voorhanden is. Eten, drinken, een huis en wel twintig vangnetten voor als er eens iets fout gaat. Alle luxe van de wereld. Geen angst of gigantisch dreigend allesoverheersend gevaar. Een elektrisch dekentje en zetelverwarming in de auto. Het is bijna genant, maar ik ben wel superdankbaar, hoor. Als ik het even niet allemaal veel te vanzelfsprekend vind, that is.

* het internet: omdat het mijn leven zoveel makkelijker maakt. Het zou bij voorzieningen kunnen horen, maar daar is het net iets te precious voor, zunne. Ik heb er mijn lief op leren kennen, en zoveel andere fijne mensen. Ik moet niet meer naar de bank om overschrijvingen te doen. Het heeft mij al aan jobs geholpen. Allez, ik bedoel maar.

* alle mooie plaatsen in de wereld: en dat ik die kan zien, en bezoeken, en bekijken en verlangen om ernaar toe te gaan. En meemaken. En exploren. En dat mijn lief dat ook allemaal zo fantastisch vindt en dat samen met mij wil doen.

Dankbaarheid alom dus, in deze wel erg hippy uitgevallen post.
Wie het stokje wil mag het komen halen, of voor mijn part in dankbaarheid uitbarsten in de comments.

Reacties

  1. sara

    Werk jij dan niet van thuis uit? Ik lees in één van je vorige postjes dat je met Youri naar je werk rijdt…

    Curieuzeneuzemosterdpot! :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>