Mensen die net als ik van koken en tijdschriften houden zullen waarschijnlijk wel al eens een delicious in hun handen hebben gehad. Als ze ook maar enigzins op mij lijken dan kijken ze elke maand zelfs betrekkelijk reikhalzend uit naar het nieuwste nummer, en verslinden ze het als ware het een bord spaghetti met grote stukken gehakt. Om maar te zeggen (zonder dat ik gesponsord ben en alles): ik hou van delicious!
Deze maand zelfs nog meer dan anders, want bij elk magazine zit een tweede exemplaar om aan iemand cadeau te doen. Het tweede nummer is verpakt in een leuk papiertje, en er is plaats om een lieve boodschap te schrijven aan diegene aan wie je het geeft.
Wat dachten jullie van een klein wedstrijdje, beste burgers?
Post in de comments het recept waarnaar jullie altijd teruggrijpen als het rap moet gaan. Iets dat én lekker, én snel, én makkelijk is. Ik zal een onschuldige hand een nummertje laten trekken uit de (volgens Youri en ikzelve) beste/leukste/coolste drie inzendingen. Die krijgt dan mijn extra magazine cadeau. In ruil mogen jullie ons natuurlijk altijd eens uitnodigen om te komen eten.
Iedereen krijgt de tijd tot woensdagnamiddag om 17 uur. Morgen dus. Er hoeft geen foto bij, wat uitleg is voldoende.
Succes! :)
Spaghetti bolognese:
Spaghettie 10 min. koken, sausje opwarmen mixen, klaar! Eventueel kaas, peterselie toevoegen.
Broodje mozarella.
Stokbroodje lichtjes opwarme in de oven, dan er pesto op smeren, mozarella op en afwerken met tomaatjes ertussen. Njammie! En superlekker!
Croque Pita:
Pitabroodje met hesp, mozarella, schuifje tomaat en wat oreganokruiden erop. Hup het croquemasjien in.
Enkele tellen later is het jasje krokant en ruik je dat de ingrediënten klaar zijn om zuiders te smelten in je mond.
Pasta met scampi en pikante kerstomaatjes
bereiding:
Kook pasta. Verhit wat olie in een aparte pan met chilivlokken en look (1 minuut). Scampi’s toevoegen en 1 minuutje laten rozen. Kerstomaatjes toevoegen en omscheppend 2-3 minuten bakken. Pasta afgieten en met peterselie door de hete saus scheppen. Et voila.
het duurt maar 10-15 minuutjes en alles is klaar
Barilla spaghettoni nr 7 al dente koken, ondertussen in een pan een sausje maken van gefruite sjalot in olijfolie + magere ontbijtspekjes van Herta + 1 doos gehakte tomaten van MUTTI, voeg kruiden eraan toe naar goesting (HOT Spaghetti in ons geval). Dien op met de spagettoni en verse parmezan.
Pasta met gerookte zalm, wodka en dille
bereiding:
Pasta koken en afgieten. Een kopje kookvocht opvangen. Pasta in een warme pan doen, wat boter, wodka en een beetje room toevoegen. Indien nodig het kookvocht toevoegen. Afwerken met gerookte zalm en dille.
Op een goeie 10 minuten klaar.
Spaghetti alla papa
Ingredienten:
Kippewit
Spaghetti
tomatenconcentraat
boter (soja bakken en braden)
Kook spaghetti zoals op beschrijving
snijt kippewit in uw diep bord in stukjes
giet de spaghetti af
smelt boter in de pot
voeg spaghetti en tomaten concentraat toe
goed mengen en serveren in de borden
Het is simpel , snel en doet me altijd aan men kindertijd denken….
Spaghetti alla papa
Ingredienten:
Kippewit
Spaghetti
tomatenconcentraat
boter (soja bakken en braden)
Kook spaghetti zoals op beschrijving
snijt kippewit in uw diep bord in stukjes
giet de spaghetti af
smelt boter in de pot
voeg spaghetti en tomaten concentraat toe
goed mengen en serveren in de borden
Het is simpel , snel en doet me altijd aan men kindertijd denken….
Roerbak magere spekreepjes met kruiden. Doe daar stukjes kipfilet bij om te roerbakken. Snijd witlof op kleine stukjes en wok die mee (hartjes eruit). uitje erbij. Kook ook penne in water met bouillon. Creme fraiche bij de roerbakkerij. Serveer uit beide pannen op een bord en strooi daar wat parmezaan over.. jammies!
Wendy
pasta met gerookte zalm en brocolli:
kook tortelinni (met ricotta en spinazzi in)en brocolli.
Gooi de (gekookte) brocolli samen met de gerookte zalm in de wok en doe er room bij.
Tortelinni erbij en smullen maar! :)
klaar op tien minuten en echt superlekker!
pasta koken
pijnboompitten roosteren
pasta, pijnboompitten, rode pesto, roquette en vers geraspte parmesan mengen (eventueel ook kerstomaatjes, wel op tijd uit koelkast halen anders zijn ze te koud). Klaar. Duurt nog geen 10 minuten
nog een ander receptje (of speel ik nu vals? ;)
pasta koken
boontjes koken
tomaten in grove stukken snijden
kip (veel kippenkruiden!) bakken, samen met pijnboompitten. Gooi er de tomaten en (gekookte) boontjes bij en kook verder af met room.
Voila, c’est ça!
Wraps met verse kruidenkaas, gerookte zalm en vooral veel verse dille. Opvullen, oprollen en klaar. Simpel en ongelooflijk lekker!
“Stutti a la bruni”
Men neme een stuutje, besmeert het met choco,…
tjah, dat was het. Simpel, efficiënt en lekker!
Tiramisu met speculaas. Doe alles net hetzelfde als bij gewone tiramisu, maar vervang de lange vingers door Lotusjes. Ook niet in koffie dompelen (wegens te veel mish-mash op het eind anders), maar een beetje Amaretto erover sprenkelen kan nooit kwaad. Veul beter dan gewone tiramisu, u zal het zien!
in dezelfde lijn: spring-stutjes met choco: geroosterd brood dus met choco
en iets serieuzer: veggie kebab met veel looksaus :-)
of echt serieus: gewonnen brood/verloren brood/wentelteefjes met als culinaire toets: kaneel! (dus men neme oud brood: eerst zompen in melk met kaneel (niet te lang) daarna zompen in geroerde eieren en bakken in (antikleefpan is handig) boter en dan opeten met wat bruine suiker)
Slaatje geitenkaas
Een pakje gemengde sla(liefst met rucola)
een appel in schijfjes
olie, azijn, balsamico en italiaanse kruidenmix
spekblokjes
pijnboompitten
geitenkaasjes (zonder korst)
2 pannetjes
je begint met de pijnboompitten te roosteren, als die goed zijn doe je in het zelfde pannetje de spekblokjes, (de pijnappelpitten zet je apart) daarna bak je de schijfjes appel
Ondertussen bak je op een hoog vuur de geitenkaasjes.
Je maakt de vinaigrette: olie, azijn, balsamico en de kruiden.
En je dresseert de borden: sla, pijnappelpitten, spekblokjes, schijfjes appel en on top de geitenkaasjes en de vinaigrette.
Je kan er ook nog rozijntjes en wat honing bijdoen.
ondanks mijn zestien jaar:
croque italiano (want, gepikt van de panos)
broodje, mozarella, pesto en tomaat in de croquemachine.
ofwel een creatie van mijn mama:
croque camembert: broodje camembert met een beetje peer tussen de croquemachine leggen en er daarna honing opdoen. (het klinkt misschien vies, maar it to’ly isn’t!)
Een gerecht dat én lekker, én snel, én makkelijk is én bovendien uit ingrediënten bestaat die je meestal wel in huis hebt én weinig afwas oplevert:
Bak uiringen, doe daar een blik tonijn door en voeg tomatenpassata en kruiden naar eigen goesting toe. Plakjes mozzarella erover laten smelten is een aanbevelenswaardige optie die ik laatst uitprobeerde, anders was die bol mozzarella overtijd gegaan en het was heerlijk. Om het helemaal lekker, snel en makkelijk te maken: serveren met couscous!
Als het snel moet gaan: kip à la Polonge (zo genoemd omdat ik het in Polen voor het eerst gemaakt heb).
Kip in reepjes snijden en bakken in olie met kipkruiden van de colruyt en wat extra curry. Daar een potje kruidenkaas opdoen, tot alles lekker smeuïg wordt. Serveren met pasta of rijst, afhankelijk van wat je in huis hebt.
Met wat geluk zitten er nog andere dingen in de frigo, zoals champignons (lekker!), of een paprika (gezond!).
Men koke farfalle-pasta, men bakke gerookte spek-reepjes, men hakke ondertussen een busseltje bieslook en een hoopje basilicum fijn, men hale de korstjes van twee Crottin de Chavignolletjes en prakke de kaasjes met een vork op een bord waar de bieslook en basilicum inliggen.
Men giete de pasta af, doen alles samen in een pot en gieten er een vleugje olijfolie over.
Men geniete.
gasten… als het toch allemaal zo rap moet gaan… dan zijn mijn ‘stuti a la bruni’ toch wel ideaal zenne…
of frietjes van wim (tegenover de videotheek) !
;)
(niet dezelfde elke, dedeze hier is er 36 ipv 16 – helaas…)
klakkaarts. The kids loooooove it (en ik ook – hm.
twee eitjes klutsen, beetje melk bijvoegen. Oude boterhammen erin laten weken en net voor ze uit elkaar vallen bakken in boter tot ze beetje bruin worden. Suiker erop en klaar.
ZIe die mensen hier posten zeg, en dat allemaal voor een gratis tijdschrift ;)
Ik heb een andere reden om ‘delicious’ in mijn handen te houden: hun goede vormgeving :)
http://www.kokeneten.be/2007/05/14/chinese-rijst-met-kip/
;-)
Tegenwoordig maak ik bijna altijd scampi met wa paprika, champignons (en eventueel nog wa groenten), rijst en een smeerkaasje. Wa kruiden met oregano en basilicum. Alles door elkaar en KLAAR!
En het is trouwens ook lekker koud, ideaal om de volgende mee te nemen als lunch dus!
Spaghetti alla … eh… vanalles
Eerst spekjes in olie of boter in de pan bakken. Daarna extra fijne spaghetti al dente koken, samen met kleine blokjes aardappelen en verse spinazie. Afgieten (maar nog wel een klein beetje kookvocht overhouden.) Spekjes & olie toevoegen, hutselen, beetje bijkruiden (peper, nootmuskaat) en klaar!
Een andere Anne, deze woont in Sydney…
Eeen zak verse spinazie openmaken (basisingrediënt hier, heb ik altijd in huis) en in een grote kom doen. Wat magere blokjes spek bakken. In een ander pannetje wat pijnboompitten (ook altijd in mijn kast) roosteren. Intussen broodjes afbakken in de oven of ander brood snijden. Naar keuze nog kerstomaatjes in twee snijden. Alles klaar? Bij de spinazie voegen (behalve de broodjes), afwerken met wat olijfolie en schilfers Parmezaanse kaas. Is gezond, ronduit heerlijk en ook onze kinderen zijn er gek van!
Pasta is toch wel de snel-klaar oplossing als je snel iets op tafel wilt zetten!
Hier mijn recept, wat ik veel in mijn studententijd heb gekookt omdat het zo gemakkeiljk en goedkoop is!
Ingrediënten:
Macaroni
Spekblokjes
Spinazie
Pijnboompitjes
1 teentje knoflook
creme fraiche / room
Kook de macaroni en bak ondertussen de spekblokjes lekker krokant. Wok ondertussen wat verse spinazie samen met wat pijnboompitjes en knoflook.
Als laatste voeg je een beetje creme fraiche of room bij de spinazie toe.
Macaroni afgieten, het spinaziemengsel eroverheen en de spekjes erbovenop. Eventueel kan je er ook nog wat kaas overheen strooien (maar het is al redelijk machtig op zich).
PestoPasta met kip
Kip kruiden met peper en zout. Mooi bruin aanbakken. Ondertussen pasta (penne of farfalle) koken en pijnboompitjes grillen. Pasta laten uitlekken, (verse)pesto doormengen. Kip en pijnboompitjes door husselen en afwerken met enkele krullen parmezaanse kaas.
Heerlijk!
Mijn lief is supersnelle en lekkere (mmm;-) kok, maar zelf heb ik er ronduit geen kaas van gegeten. Maar met het Delicious. magazine slaag ik er misschien in om eens voor hem een lekker maaltje te bereiden… dat zou fantastisch zijn!
Gnocchi maken. kerstomaatjes pletten met een kopje. Erdoor roeren met roomkaas met kruiden. Groene groenten erdoorheen roeren. (Bijvoorbeeld die je klaar kunt stomen in de magnetron). Heel snel en lekker.
Sorry hoor, maar sommige van deze recepten zien er mij toch niet echt snel uit. Voor verse groenten of vlees moet je normaalgezien eerst nog naar de winkel, dus een snelrecept zou moeten bestaan uit dingen die je altijd in de voorraadkast kan hebben staan. Als het bij ons echt rap moet gaan:
Couscous in de microgolf, klaar op 3 minuten.
Een pot Sharwood’s en een blik couscousgroenten samen opwarmen op het vuur, warm op +- 10 minuten.
Op voorwaarde dat ik gehakt in huis heb: vleesbroodje op bomma’s wijze: heerlijk
je neemt gehakt (half kalf, half varken), 2 eieren per halve kilo, paneermeel, peper, zout en nootmuskaat
je mengt alles door elkaar, voldoende paneermeel zodat het niet te vochtig blijft en je een goed gekneed broodje krijgt
en dat laat je dan bakken in een pot met deksel op
zelfde recept voor overheerlijke kempense frikandellen (ook op bomma’s wijze) maar dan wel de ballen eerst koken tot ze bovendrijven en dan aanbakken in echte boerenboter.
en nee, het is niet echt een vlug-klaar-recept, maar ik kook meestal nooit vlug-klaar
als het echt heel vlug klaar moet zijn: frietjes met een paardeoogske, hmmmm
@ Sandrien: sommigen hebben nog wel vlees in huis en een blik couscousgroenten hebben wij hier thuis ook zomaar niet staan, dus moeten we ook naar de winkel.
What kruimel said, ik ben te laat. :(
Als het snel moet zijn, maar ik wel eens een simpelere versie van 1 van mijn lievelingsgerechten: Een vereenvoudigde versnelde versie van Jamie Oliver’s kippen-prei pastei, maar dan als pastasaus…
Here goes:
– kippenfilet in blokjes
– prei in ringetjes
– event. wortel/selder in blokjes
– tijm (gedroogd)
– event. witte wijn
– melk
Doe boter in een kookpot, voeg kippenblokjes en prei (en event. andere groenten) toe. Strooi er royaal tijm over. Laat garen (+/- 10 min). Strooi er een lepel bloem over en roer (zoals bij een roux ongeveer) tot het plakt. Event. scheut witte wijn toevoegen, dan melk toevoegen tot de boel net onder staat. Laat zachtjes inkoken tot gewenste dikte (sneller = op hoog vuur maar dan voortdurend roeren tegen aanbakken).
Kan gegeten worden als stoofpotje, maar ik vind het ook lekker als saus op tagliatelle.
– Pasta koken
– Wat groente (zeg maar: ui, prei, paprika, courgette, wat je lekker vindt)
– Champignons
– Spekjes
Alles bakken in een pan
Daarna een groot bakje creme fresh + een bakje kruidenkaas en walnootjes erbij
Klaar!
EN ja, het is een van de vele pastagerechten, maar ik hou nu eenmaal van pasta :)
Een super lekker sausje om bij je pasta te doen! Je warmt room op en daarin smelt je een knorr blokje “bouquet Italiano”. Super lekker bij pasta en groentjes!
ik loop dramatisch achter bij je blog, wat belachelijk is want je schrijft zo geweldig. ik lig echt helemaal dubbel om je Schijt je Rijk loterij en al. je bent echt serieus van het pad af (zo noemen wij buren dat althans:) en daar hou ik wel van. heb geen recept voor je, want ik kan niet koken. alles brand aan omdat ik het vuur hoog zet en er niet bij nadenk (blonT) om het lager te zetten….. maar goed, in andere dingen blink ik weer uit. hahahaha.
xoxo
Een boterham met choco???