haat en liefde

31740.jpgMijn lief en ik, wij komen altijd wonderbaarlijk overeen als het gaat over mensen die wij oke en niet oke vinden. Ook wat Bekende Persoonlijkheden betreft roepen wij bij dezelfde hoofden vuile dingen richting onze tv. Soms zijn dat ook blikken van ultieme bewondering, ook meestal bij dezelfde mensen.

Zou dat veel zeggen over iemand, wie je bewondert en wie je verafschuwt, vraagt een mens zich dan af. Mocht het iets zeggen, dit is ons lijstje.

BP’s waar Youri en ik zodanig van houden dat we onze televisie knuffelen indien in beeld:

* Urbanus
* Jean Blaute
* Rik Torfs
* Geert Lambert
* Mega Mindy
* Jeremy Clarkson
* Nigella Lawson
* Gunter Lamoot
* Luc Devos
* Peter Vandeveire

BP’s waar Youri en ik keihard van braken:

* Tomas De Soete
* Luc Janssen
* Phaedra Hoste
* Sonja Kimpen
* Geena Lisa
* Anja Daems
* Pieter De Crem
* Steve Irwin (God bless him)
* Goedele Liekens
* Leen Demaré
* Debby en Nancy

Echt, het is niks persoonlijks.
Laat u maar eens goed gaan in de comments, gullie. Het is het moment.

Reacties

 1. Luc De Vos (só overrated) en Tomas De Soete (meest aanstekelijke lach ter wereld) mogen van mijn part van plek wisselen. Bij Sonja Kimpen wil ik gerust een ‘hell yes!’ roepen en David Dehenauw mag dankzij zijn onsmakelijke manier van praten en angsaanjagende afscheidsblik zich bij oewns Sonja voegen.

 2. lienei

  Ik heb niet echt een favoriete tv-persoonlijkheid.

  Maar wie z’n kop ik niet meer op tv kan zien is die van Bart Peeters!

 3. Liesje

  Idd bij de yukkies: Geena Lisa op 1 bij de vrouwen en de Poetin-poedel van Aalter bij de mannen

  En bij de yummies nog toe te voegen (naast, letterlijk en figuurlijk yummie Nigella Lawson): Jan Leyers (is weer schitterend bezig elke vrijdagavond).

 4. Luc Janssen is een go voor mij, een no voor mijn wederhelftje. En den Tomas vind ik grappiger, wegens spontaner en gortiger, dan Peter VDV. Voor de rest mag Lambert een categorie naar beneden, wegens te hippe brilmontuur. Ik heb iets tegen mensen met al te hippe brillen (o wee de dag dat ik mezelf een bril ga aanschaffen).

 5. T.

  Ik wordt altijd mottig van Geert Hoste en Isabelle Kak …

  urbanus vind ik dan weer wel te doen
  en André van Duin

  (er staat een paard in de gang ….)

 6. Wat vindt iedereen eigenlijk zo sjiek aan Tomas De Soete? Het is lik een meisje die in de periode zit waarin alles cute en leuwk is, maar het ook stoer is om Britney Spears een trut te noemen, en dan te giechelen. Ik denk dat ik daar net iets te oud voor ben.
  Hij luistert ook nooit naar de antwoorden die de mensen geven als hij ze een vraag stelt, omdat hij het veel te druk heeft met nadenken over zijn volgende grappige opmerking.
  En ook, mensen die heel de tijd met hun eigen grappigheid lachen zijn niet oké.

 7. Inne

  Yum: Robbe De Hert, enige mens die me schat mag noemen (buiten m’n ventje)

  Yakkie: Julien Vrebos

 8. saar

  bweurks :
  -Tom Coninx
  -Jacques Vermeire

  knuffies :
  -Peter VDV (zooo schattig op tv – nooit gedacht)
  -Luc Devos
  -Jean Blaute

 9. Wel Youri, ik vind den Tomas net wél spontaan in zijn grappen en grollen, niks voorgekauwds aan. En ik vind dat hij wél luistert naar zijn gasten, zoals hij dat volgens mij ook perfect deed enkele jaren geleden in zijn laatavondprogramma. Geniale radio was dat, spijtig dat het nu niet meer wordt gebracht.

  Vandeveire vind ik negen keren op de tien te glad, te voorspelbaar ook. Té professioneel, kan dat? Nu ook weer, met dat gedoe rond zijn hol. Kan mij het een barst schelen waar VDV uithangt, zeg. Kan mij het een barst schelen dat hij een liedje maakt rond Leterme of dat hij één of andere hype wil lanceren. Hoeft voor mij niet, geef mij dan maar de boertige gemakzucht van Desoete. Dat iedereen VDV zo fantastisch vindt, heeft te maken met het talent van Sofie Lemaire om alles wat Peter zegt zo extreem grappig te vinden, of het toch zo te doen overkomen.

 10. Tomas De Soete is een Peter VDV-wannabe. En daarmee is alles gezegd. Maar de Grote PVDV Ochtendshow zou ook maar niks zijn zonder sidekick Sofie. Ik lig in een deuk als ze de ‘kraai’ doet :)

 11. Talitha

  Luc Devos Luc Devos <3
  Nog <3'er = Lieven Scheire (maar dan mét haar)

  Verder nog Bart De Pauw, Rob Vanoudenhove, en heel de bende van Neveneffecten. En Mark Uytterhoeven! Sandrine André! (als ik dan toch een vrouw erbij moet zetten)

 12. Talitha

  En nietcool:

  Raf Coppens. Heidi Lenaerts. Kelly Pfaff. Vanessa Hoefkens (al zie je die niet zoveel meer).

 13. kim

  Hoera:
  * Alan Titchmarch
  * Trinny and Suzannah
  * Jay Leno
  (kan niet op een BV komen, maar dat zal wellicht geen toeval zijn)

  Zap:
  * Vandeveire is veel té enthousiast op de radio – om half 7 ’s ochtends hoef ik dat gedoe niet. Op TV heb ik hem maar 1 keer gezien en vond hem daar ook te glad. Wel goed gelachen toen Dana Winner zijn naam niet kende.
  * Debby & Nancy
  * Ingeborg

  Afvoeren, nu!
  * Ben Crabbé – geen uitleg nodig.

 14. Ik heb trouwens ook enorm veel sympathie voor Stephanie Planckaert. Ik peis dat ik daar enorm goed mee zou overeenkomen, eerlijk gezegd :)

 15. Liefde:
  * Peter Vande Veire
  * Luc De Vos
  * Wouter Deprez
  * Eric Van Looy

  Haat:
  * Rik Torfs
  * Regie Pinxten
  * Bart Peeters

  En er zijn er nog meer, maar dit zijn degenen die nu in mijn gedachten springen.

 16. March

  (zonder op schrijffouten te letten

  yes:
  Roos Van Acker
  Tanja Dexters
  Tom Lenaerts
  Eric Van Looy
  Emily Proctor (CSI miami)
  Uytterhoeven
  Kim Clijsters

  No:
  Marco Borsato (met stip)
  Bart Peeters
  An Van Elsen
  Dien Tim van Temptation Island
  Eigenlijk alle temptation Island wijven
  (& bij uitbreiding de gasten ook – maar het is toch goede uitlach-TV)
  Jaak Vermeire

 17. Thomas

  Als je googled op ik haat bart peters kom je op deze blog terecht. damn, how cool is that?
  Hij heeft zojuist een gezellig tv moment verpest door een willekeurig woord uit zijn mond te laten rollen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>