lilith en de biogroenten

logo_bio_mijnNatuur_cmyk.jpgIk zit al helemaal in ze routine. Op donderdag de website checken en een bestellinkje doorbellen naar de biowinkel, op maandagavond met een funky bruine zak vol biologische geneugten naar buiten wandelen. Thuiskomen en bedenken wat een geweldig georganiseerde en geïnspireerde huismoeder ik toch ben, met mijn venkel en mijn vuistdikke biowortels. Groenten schoonmaken en prepareren tot ik geen pastinaak meer kan zeggen. Soep drinken. Mezelf geweldig vinden.

Soms sla (mwhaha!) ik eens een week over wegens geen tijd voor iets anders dan zondige groensels uit blik, maar ik zit ondertussen toch al aan pakket drie. Als ik thuiskom met mijn bruine zak en een speltbrood waar ik buitensporig veel geld voor heb betaald dan meen ik al eens een nostalgische blik bij Youri te ontwaren. Een blik van ‘maat, waar is de tijd dat we keihard moesten lachen met verschrompelde bio-appels, mijn keppe en ik?’ En indeed, ik lach minder hard om bio dan vroeger. Hoewel. Sinds deze week staat er een groot bord met ‘HIER, SLAKKENSLIJM’ voor de ingang van mijn biowinkel. Ik wil het niet weten. En ik denk hij beter ook niet.

Update: dankzij lore en google weet ik het jammergenoeg wel. Klikken voor een rondje ‘what in the blue hell?’ >>> SLAKKENSLIJM.COM

Reacties

 1. T.

  Bij ons nog geen van die pakketen te verkrijgen
  maar tja de biowinkel is hier dan ook nog maar net geopend…
  veel succes met je groentjes

 2. Lore

  Renuar Baba de Caracol (slakkenslijm) crème is de laatste ontwikkeling op het gebied van cosmetica. Het is een uitwendige behandeling voor het gezicht, de handen en het lichaam. De crème zorgt voor een diep herstel van de huid. Geschikt bevonden voor ieder huidtype van mannen en vrouwen.

  Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat slakkenslijm unieke genezende eigenschappen heeft. Slakken zijn in staat zelf hun slakkenhuis te herstellen als het beschadigd is, door middel van de herstellende stof Alantonine die zich in hun slijm bevindt.

  Ik was wel razendbenieuwd. Het is even kiezig als ik me had ingebeeld. Nog chance dat het een uitwendige behandeling is. Zeg maar tegen Joeri dat het ook voor venten is, hihi.

 3. liza

  Allez, kijken jullie dan nooit naar die homeshoppingkanaaldingen op VT4 enzo? Alle dagen slakkenslijm met hopen! (Sorry voor de plastische verwoording.)

 4. elke

  Ik lach hem altijd een beetje uit, mijn lief, die nogal bio en veggie is. Ik hoop dat hij op een goeie dag niet met dat slakkenslijm afkomt. Als er nu iets is waar ik zooooo ongelofelijk vies van ben, is het dat wel.
  Enfin, laatst kwam hij me te vertellen dat hij een nieuwtje had om te wassen. Een soort noten uit India. En het ruikt nog goed ook, beweert hij. De blik op mijn gezicht zal wel weer boekdelen gesproken hebben… Ik hou mijn hart vast voor als hij bij mij komt wonen.

 5. ik heb eens reclame voor slakkenslijm gezien op den tv, die madam smeert dan gezellig met een slak over haar gezicht… en ze lacht er nog bij ook! :o
  maar ik heb eigenlijk geen recht van spreken: vroeger op vakantie lieten mijn broer, zus en ik altijd slakken over onze blote buik kruipen, dat waren nog eens tijden :)

 6. saar

  @ Elke : In één van mijn ecologische buien heb ik die notenschalen uit India ook gekocht om te wassen.
  Eigenlijk vond ik het niet zo speciaal – lekker ruiken vond ik het niet -eigenlijk geen geur- maar was wel super dat je dat kon gebruiken om te wassen (en werkte wel hoor). Het is echter bij een proefpakketje gebleven aangezien ik me plotsklaps realiseerde dat ze die noten met supervervuilende vliegtuigen uit India naar hier brengen en dat dat toch wel beetje afbreuk doet aan de “ecologische gedachte”. Nu was ik met Ecover en kan het iedereen aanraden… Maar SLAKKENSLIJM ??? euhm, neen dank u ; gaat me toch iets te ver… (had het ook al gezien op vitaya of zo en echt zitten gruwelen ; vooral met die slak die over dat potje crème kruipt – jukkie)

 7. elke

  @saar: helaas, hij heeft er een hele zak gekocht. Al moet ik wel zeggen dat hij het ook gehad heeft over de vliegtuigen en vervuiling. Reden waarom bv ook Nutella bij hem enige aarzeling opwekte, dat kwam (meen ik met te herinneren) van Italië. Waarna ik toch wel het bijna sluitend argument bovenhaalde dat die cacaobonen toch wel van verder kwamen en dat dat omwegje via Italië dan ook maar peanuts was. Sindsdien geen biochoco meer. Hoewel, wat stond er daar laatst in zijn kast…? Toch maar eens nakijken ;-)

 8. J

  Als dat slakkenslijm gedoe even hard blijft plakken als het slijm van die slakken zelf: good luck voor diegenen die dat willen proberen. Zelfs met bruine zeep is die smurrie niet van je vingers te krijgen eens je zo’n beest in uw handen hebt gehad.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>