We have a winner!

Het antwoord dat we zochten was….

408677616_3ad6cdc2bd.jpg

STOCKHOLM!

T. mag mij zijn gegevens bezorgen via lilith@fromfrats.com. :)

Reacties

 1. Liesbeth

  Eindelijk!!!
  Werd er al ongeduldig van!
  Have fun!
  Zou graag ook eens een keer gaan, dus alle tips zijn achteraf meer dan welkom.

 2. Liesje

  @Valentijn: Charleroi is ook niet zo ver van Brugge, maar het is toch nog ietsiepietsie anders he ;-)

 3. T.

  Mijn wishlist omvat ook nog, warschau, Wenen, Budapest, Istanbul, Duplin, Oslo, Bergen, Stockholm, Venetië etc etc …

 4. Liesje

  @ T: Begin maar met Istanbul: voor mij de top der toppers in Europa (hoewel, Berlijn is ook niet mis)

 5. LL

  Zocht een stad in een land waar je lekker kunt eten en Zweden associeer ik daar blijkbaar niet mee. Desalniettemin wel een leuke stad! (denk ik :))

 6. the wachter

  stockholm is ongelooflijk tof. lekker eten, leuke mensen, heel divers en superaangenaam. voor ieder goestje een eilandje.

 7. @Lilith: IJsland is prachtig, tot je in Reykjavik aankomt. Da’s gewoon één oostblokstad en de vrijdag- en zaderdagavond loopt half IJsland (letterlijk!) daar zat rond. Het nachtleven daar moet je eens meegemaakt hebben maar is eigenlijk übermarginaal en verschrikkelijk duur (hoe geraken die daar eigenlijk zat? je bent een fortuin kwijt voor je maar een beetje tipsy bent), voor de rest valt er daar eigenlijk niks te doen (tenzij je u daar in het culturele leven wil gooien maar ik vermoed dat je dan wel serieus wat IJslands moet verstaan…). Mijn raad voor wie naar IJsland gaat: zorg dat je de vrijdag of zaterdag in Reykjavik toekomt, zet daar één nacht goed uit en vlucht daar dan weg, IJsland is groot en mooi genoeg om Reykjavik probleemloos te vermijden :-).

  En vleervlinder, gaan we dan nu volgende zomer naar IJsland, pliespliesplies? (a)

 8. En het water stinkt en smaakt naar rotte eiren, ook jij als je net gedouched hebt dus. Maar da’s in heel IJsland zo en daar raak je wel aan gewend :-).

 9. anneleen

  Au au au, er wordt op mijn Ijslandminnende hart getrapt. Ikzelf hou ook meer van het Ijslandse platteland en het binnenlandse natuurschoon, maar Reykjavík vergelijken met een Oostblokstad?
  Lijkt me wat kort door de bocht, voor een moderne, nette stad met een hogere levensstandaard dan in de meeste Europese steden.

  Lilith, Reykjavík is niet representatief voor heel Ijsland en daarom zou ik het niemand aanraden enkel en alleen voor Reykjavik naar Ijsland te gaan. Maar de stad heeft zeker haar troeven en verdiensten, ook op cultureel vlak; ik vind het zelf een aangename stad om in rond te lopen. Jammer genoeg wordt het beeld dat buitenstaanders krijgen van de stad, te veel bepaald door het “beruchte” uitgaansleven, dat gedomineerd wordt door de met de Amerikaanse cultuur dwepende Ijslandse jeugd…

 10. anneleen

  En het water? Enkel het warme water ruikt naar zwavel; alle Ijslanders drinken ijskoud water van de kraan, zonder vieze smaak…

  ;-)

 11. @anneleen: Toen ik in Reykjavik rondliep (vóór de beruchte vrijdagnacht) was het daar anders ook niet bepaald proper hoor :-). Toen ik naar IJsland ging kwamen we met de boot aan in Seydisfjordur en lag Reykjavik dus ongeveer in het midden van de rondreis en dat was een serieuse cultuurshock na twee weken in the middle of nowhere. Hoe hoog de levensstandaard daar ook mag zijn, echt aantrekkellijk is Reykjavik niet vind ik. En op veel IJslandse campings smaakte/rook het koude water ook naar rotte eieren hoor, maar swat, naar het schijnt is dat wel gezond, behalve dat water van die mini blue-lagoon ergens bij Myvatn waar ik een slok van binnen heb gekregen, bwaarks.

  En ja, de IJslandse jeugd is soms verschrikkelijk :-).

  (en mijn hart is ook IJslandminnend, behalve Reykjavik dan :-p)

 12. (en oké, ik ben ook wel getraumatiseerd omdat we niet binnenmochten in ‘Sirkus’ omdat we niet marginaal genoeg gekleed waren)

 13. embee

  ouch, commentaar op reykjavik, waar ik ooit woonde en mijn hart verloren heb. makkelijk om te (ver)oordelen als je er ooit eens één weekend was. de machtige optredens, de gezellige feestjes, de originele tentoonstellingen,… heb je duidelijk gemist. jammer dat je op de laugarvegur bleef plakken!

  ik woon in gent vlakbij de overpoort. ook niet zo representatief voor de hele stad, maar wel makkelijk om je er als buitenstaander op blind te staren.

  ps: en het koude water smaakt helemaal niet naar rotte eieren!

 14. anneleen

  @ Valentijn: ’t Is je vergeven hoor ;-) Zeker nu ik op je website je reisverslag en bijhorende fotopagina heb ontdekt :-D

  Verdorie, en zeggen dat er ook nog gewerkt moet worden vandaag… :-s

 15. @embee: Op de Laugavegur zijn we verre van blijven plakken, daar zijn we nog geen 2 dagen op geweest. Onze boot is eerder blijven plakken in Torshavn waardoor we een dag Reykjavik hebben moeten overslaan en de interessante dingen misschien hebben moeten missen. Als toerist/citytripper heb je nu eenmaal geen maanden tijd om een stad te leren kennen op de manier die de inwoners doen (maar mag je daarom geen mening over een stad hebben?), maar de ‘eerste indruk’ van Reykjavik vond ik niet echt positief (buiten dan die beste muts ooit die ik daar gekocht heb), iets waar de meeste andere steden wel in slagen. Swat, ik ga dan ook liever op reis naar de ‘woeste eenzame vlakten’ dan naar één of andere stad, die vind je hier al genoeg.

  Maar ‘k zal maar zwijgen zeker, straks verpesten we nog die citytrip van Lilith.

 16. T.

  Nogal goe dat Lilith niet naar Reykjavik gaat maar naar Stockholm hé …. en wees gerust de scandinavische steden zijn wel de moeite. Ik heb me laten wijsmaken dat Stockholm ook hip en trendy is. Wat Oslo betreft daar liepen ze tijdens mijn bezoek in 1999 al terug met beenwarmers rond een fenomeen dat hier nog altijd in opmars is en een 2 jaar nadien ook hier effe in de mode…. (volgens mij zijn ze ondertussen da hier nog altijd aan’t proberen) mja ook voor mij idd een ruw landschap en Lilith en Youri, die hebben nog altijd elkaar moest Stockholm of de rest van de wereld maar niks zijn … dus … genieten .. wat ze volgens mij ooknog altijd van zen verjaardag aan’t doen zijn

 17. Babsie*

  Mohow, Stockholm tonnog! Ben er 2 weken geleden nog geweest met mijn moesje. Een waarschuwing is hier op zijn plaats: als ge Stockholm ziet, dan zijt ge verslaafd voor heel uw leven. Heimwee dat ik heb! Ga vooral een kop (een diepe soepkom is eigenlijk een betere benadering) warme, verse chocolademelk met hartje drinken in Chokladkoppen, Stortorget in Gamla Stan. Neem daarbij een verse muffin of de beste kladkakka (echt! chokoladecake dus int Zweuds) ter wereld en waan u in de 7e hemel. Ga op het terrasje zitten en wikkel u in 1 van de talrijke dekentjes. Bezoek de schattige beren in Skansen en zwerf rond in Rosendal op Djurgarden. Snuif de heerlijke lucht en geniet van de allomtegenwoordigheid van het water. Spot die knappe, hip geklede en gezonde Zweden. Geloof mij, deze stad zal zijn plekje in uw hart heel snel veroveren.
  Geniet!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>