hoogmoed komt voor de valling

keelpaain.jpgToen Youri in Stockholm vocht tegen een doorbrekende keel- en oorontsteking had ik verwacht dat ik het ook snel zitten zou hebben. Sinds mijn wonderbaarlijk shrinkproces ben ik immers een stuk vatbaarder voor verkoudheden en kwaaltjes, en ik geloof dat ik de helft van vorig jaar van de ene ontsteking in de andere ben gerold. Youri werd steeds ontstokener, vooral ’s nachts, met als hoogtepunt de landing in Zaventem waarbij zijn hoofd bijna ontplofte van de druk. Maar ik, ik was zo blakend als een vis. Hij mocht in mijn hand nijpen tijdens moeilijke momenten, ik was zijn baken van licht in duistere nachten. En ook toen onze woonkamer werd gevuld met hopen antibiotica en pijnstillers ging het goed met mij. Zo goed dat ik er overmoedig van werd. Aan iedereen die het horen wilde vertelde hoe geweldig het wel niet gesteld was met mijn weerstand, dat ik hele nachten bij de hond sliep en toch geen vlooien had.

Ook toen Isolde gisterenavond koortserig en gloeiend kwam werken aan haar kerstjournal zag ik het nog volledig zitten. Ik was immuun geworden, eindelijk. Alle zieken van het land mochten in mijn gezicht komen hoesten en het deed mij koudweg niks!

Spoelen we door tot een uur geleden.
Ik gloei.
Mijn keel piekt als ik slik.
Ik heb hoofdpijn.
Ik wil liefde, een warm dekentje en iemand die mij vertroetelt met versgeperst sinaasappelsap en koekjes van Nigella Lawson. *pruilt*
P.S: die die op één van de laatste pagina’s van ‘how to be a domestic goddess’ staan. ;)

Reacties

 1. Isolde

  Ik ben ook volledig gesneuveld wi. ‘k Lig al de godganse dag in m’n zetel terwijl ik eigenlijk aan m’n Journal wil werken.

 2. maud

  oeie
  das nie zo leuk
  youri zal je wel vertroetelen
  maar blijf maar weg bij kenny é ;)

  veel beterschap

 3. T.

  oei is uw broer ook al ziek .. tja was da nen hint naar ne kookboek voor youri?

  veel beterschap ik heb gelukkig nog niks, tzal nog ni tot in antwerpen zitten;-)

 4. this one goes out to Youri: als je zit te sterven van de oorpijn tijdens het dalen in de flugzeug, gil dan even de stewardess erbij en zij zal je het volgende geven: twee plastieken bekertjes met warme vochtige watjes in. Plaats bekertjes op je oren. Relax. Bliss. Als de rest van het vliegtuig (inclusief Lilith) je verbaasd zit aan te staren omdat je twee wattenbekertjes op je oren hebt, kan je nog altijd doen alsof je flauwgevallen bent. Een tiptje van de moonies!

 5. @sunnymoon: ik zal er de volgende keer aan denken. Had ik dan bekertjes gehad om tegen mijn oren te zetten, ik zou er nog niet eens mee ingezeten hebben dat de rest van het vliegtuig mij raar bekeek. Azo een zeer zeg! Normaalgezien heb ik daar geen last van, maar met een oorontsteking op een vliegtuig kruipen is dus blijkbaar niet zo goed :-)

 6. Iedereen moet er dit jaar aan geloven vrees ik. Mijn zeer sterke immuunsysteem heeft me ook reeds in de steek gelaten.
  Veel beterschap gewenst.

 7. kaateke

  T. vrees niet langer: ik heb de ziekte gisteren in Antwerpen ingevoerd.
  Met bijkomende oogontsteking.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>