marlèneke

samson.gifEr komt een Samsonfilm, en naar aanleiding van deze heuglijke gebeurtenis werd Gert Verhulst vanmorgen geïnterviewd bij Peter V. Op een bepaald moment tijdens dit interview rees de vraag of we Marlèneke eindelijk te zien zouden krijgen, en ja hoor, dat zullen we op de één of andere manier, zei Gert. Na het interview liet Sofie Lemaire vallen dat ze Marlèneke zag als een frele blondine op hoge hakken.

Consternatie alom in de rode Mini Cooper met witte strepen, I can tell you, want Marlèneke ziet er toch werkelijk echt wel uit als Marlène de Wouters d’Oplinter, aldus mijn wederhelft en ik in koor.

Over Jean-Louis Michel zijn we het minder eens.
Volgens Youri draagt hij zeker een debardeur en een brilletje, ik zie hem dan weer een beetje met het uiterlijk van Jean-Michel Saive.

En u?

Reacties

 1. March

  Marlène is gewoon Marlène. Als JL het andere lief van haar is, dan zag ik hem eigenlijk als Charles-Victor van de kotmadam. En die had ook een debardeurke en een bril. Maar Tom Lenaerts ook ! :aah:

 2. PippiPebbles

  Hihi, zou Marléne De Wouters kunnen acteren, of zouden ze daar toch ne look-a-like voor pakken, want ind laten we eerlijk zijn, Marléneke is definitly bruin! En Jean-Louis Michel is zo kaal als Octaaf! en ind da debardeureke kan niet ontbreken, en ik weet het ni, een brilleke of zo een eenogig ding (hoe heet da eigelijk)zo’nen bril voor maar een oog, die ge in uw pocheteke van uw debardeur kunt steken! Ik gok da we enkel haren achterkant te zien krijgen of een been ofzo.

  Hebben ze trouwens niks gevraagd over Bobientje?? Het liefje van Samson? (Of kregen we die ooit al eens te zien??)

 3. Jess

  tiens; ik heb Marlène ook altijd geassocieerd met Marlène de Wouters. Maar da’s wrsch omdat ik als opgroeiend jufferke die naam nog nooit bij iemand anders gehoord had?
  Trouwens leuk om je eens ontmoet te hebben, scrap on!!!

 4. PippiPebbles

  Damn, ik heb die strips nooit gelezen, heb weer wat een mooi moment had kunnen zijn in mijn toen nog prille leventje gemist. Zal ik dit ooit te boven komen??

  Ik dacht trouwens ook dat Bobientje een keer in een clipje van S&G voorkwam, maar weet het ni helemaal zeker.

 5. Marieke

  Volgens mij hebben we bobientje ooit eens in al haar glorie mogen bewonderen in een of andere hippe samson en gert clip.
  Dit kan zich uiteraard ook enkel en alleen afgespeeld hebben in mijn fantasierijke brein.

  In ieder geval, een samson film is heugelijk nieuws. Nu enkel nog hopen dat Samson id film terug de stem van Danny Verbiest krijgt.
  Want de moderne versie vind ik maar niets.

 6. @ March: das wel grappig. ik heb mij jean-louis michel ook altijd voorgesteld als charles-victor uit de kotmadam.

  marlèneke leek mij altijd zo een tuttig type. maar zeker geen blondine.

 7. Roel

  Ik zag ook altijd spontaan het beeld van Marlène De Wouters voor me. Jean-Louis Michel associeerde ik met zo’n bekakt, afgelikt debardeur-dragend rijkeluisventje dat golf speelt en zo (zoals in de Foldder-films, ken je ‘m?) :)

 8. ok, marlène is een trut met rode lippen en opgestoken blond haar, indeed met hoge hakken en een minirok. Jean-Louis Michel is dan weer de baron van in de clip ‘had je tien miljoen’. De minachting van Gert tgo die baron was immers immens.

 9. Roosje

  Volgens mij is marlène toch eerder blondje hoor. Ze zit op ballet en speelt fameus me gertje zijn gevoelens. Spant hem altijd voor haar karretje. JLM is eerder type rijke player me rode sportwagen. Hij heeft marlène toch vaak mee naar parijs genomen? kben benieuwd wat ze er in de film van maken

 10. elke

  ik ga helemaal akkoord met Roosje en Licht. Marlèneke is een blondje op hoge hakken en JLM is een rijkerd. over het playerige ben ik dan wel niet zo zeker, misschien eerder het rijke-boekhouder-type ofzo. which then brings us to charles-victor, geloof ik.

 11. Charlien

  In mijn verbeelding is Marlèneke een blonde stoot. En ze betovert Gertje helemaal en ze profiteert van hem. Ze valt enkel op Jean – Louis Michel, die zo een beetje het machotype is, met veel geld, een grote auto en een gouden armband!

 12. Lynn

  Marlèneke is inderdaad Marlène de Wouters, en Jean-Louis Michel is Jean-Michel Saive.

  Er komt helemaal geen baron voor in het clipje van 10 Miljoen, wel het hóndje van de baron. De man in de dure auto is Bart, met z’n rijke oom. :)

 13. Lei

  Ik weet niet of ik het nu gedroomd heb of niet, maar al bijna heel mijn 22-jarig leven ga ik ervan uit dat ik ooit, in de allerprilste Samsonnen, Marlèneke eens in een aflevering gezien heb. Ze had een donkerbruine, bijna zwarte, bob. Maar tot dusver heeft nog niemand me dit kunnen bevestigen. Iemand?

 14. Hooch

  Zeker dat dat Miranda niet was? Van Octaaf De Bolle? (ik heb alles onder controlle)

  Die werd gespeeld door Evi Hanssen toen..

 15. Bij neen,
  Evi Hanssen was Sofie, het nichtje van de burgemeester. Volgens mij hebben we Miranda ook nooit te zien gekregen.

 16. Kristof

  imdb leert ons dat miranda in 1 aflevering te zien is geweest en gespeeld is geweest door Liesbet Verstraeten

 17. kaateke

  Marlèneke heeft kastanjebruin haar en lang, een beetje zoals Charlotte in Sex in the city.
  Jean Louis Michel, dat is een vlotte playboy met geföhnd haar. Een groen v-halspulleke met een kotjeshemd eronder. En een armanijeans.
  Tja de mode is veranderd hé

 18. Lei

  Miranda was blond! Ik heb haar ook een paar keer gezien. En Samson noemde haar altijd “Veranda” en ik vond dat toen een hele schone naam en wilde mijn kind ook zo noemen. En ik wilde mijn papa niet geloven toen hij zei dat een veranda een glazen constructie was. “Verandaaaa, komen eten!”

 19. Lei

  Ohja, en eigenlijk ziet Gert er wel uit zoals jullie allemaal Jean-Michel beschrijven he, met zijn polo-hemdjes altijd.

 20. MidnightCruiser

  Man, vandaag uitgebreid in de gazet: Koen Crucke die zich Eddie Murphy-gewijs een moddervet gezichtsmasker aanschaft. Dát trekt gewoon op niks.

 21. Ik ben te oud om van de Samsonperiode te zijn en te jong om er niets van te hebben opgevangen… Toen ik de vader van mijn ex-vriend eens aansprak met Raphaello-o-o-o-o (cfr Alberto-o-o) kon hij mijn grapje niet echt smaken. Ik moet nog altijd gniffelen om het zure gezicht dat hij toen trok. Wat een droogstoppel seg, niet kunnen lachen om zo goeie samson-en-gert gimmick.

 22. kim

  Bij Marlèneke dacht ik ook spontaan aan Charlotte van SATC, maar De Wouters komt er ook dicht bij :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>