opdracht mislukt

Eddy Murphy.jpg“HEIDE”, meldt het plaatsnaambordje, en daar moet ik zijn.
De boemeltrein stopt en ik spring er casual uit. Zo goed als onmiddellijk zie ik het stationsgebouwtje liggen waarin ik heb afgesproken met S., en zoals ze me had gemaild is het inderdaad klein maar wel typisch. Terwijl ik ernaartoe stap zie ik dat de Afrikaanse medemens die voor mij loopt zich al voor de derde keer naar mij omdraait. Hij lacht zijn tandpastaglimlach bloot, en ik zie de bui al een beetje hangen.

‘Mevrouw, mag ik u even iets zeggen?’, vraagt de jongen met een Antwerps accent.
‘Ja’, zeg ik, en ik probeer ondertussen met mijn bottekes uit de plassen te blijven, wat maar half lukt.
‘Ik vind u ongelooflijk sexy!’ zegt de jongen, en zijn ogen blinken als bollekeiten.
Een beetje verbaasd over zoveel rechtuitheid zeg ik iets als ‘o, allez, dankuwel’, en ik wil net verderlopen als hij zijn mond weer opendoet. ‘Ik meen het! Ik meen het echt met heel mijn hart, ik vind u ongelooflijk sexy!’, zegt de jongen weer.

En dan:
‘Blanke jongens vinden u niet sexy, blanke jongens houden niet van uw soort meisjes, maar ik wel! Zwarte mannen vinden u ongelooflijk mooi..’ zegt de jongen met een niet aflatende glimlach, en hij doet iets met zijn handen dat moet verwijzen naar mijn blijkbaar nog steeds erg aanwezige rondingen. Hij kijkt me aan om vooral het moment niet te missen waarop ik laat blijken dat ik enorm gediend ben met zijn commentaar, maar het komt niet. Ik doe een inwendige pruillip en zeg ‘oke, allemaal goed en wel maar ik heb een afspraak, hoor’. De jongen gooit me een kushandje/kinky knipoog toe en verdwijnt achter de hoek van het stationsgebouw, mij nogal verbouwereerd achterlatend.

Als ik thuiskom beantwoord ik Youri’s ‘hoe ist geweest?’ met een fel ‘MAAT! IK VERMAGER 52 KILO OM GEEN AFRIKAANS SEKSSYMBOOL MEER TE ZIJN, EN HET HELPT NOG NIET, GODVERDOMME! : AAH:’ Maar Youri zegt dat het niet waar is, van die blanke jongens die mij compleet onsexy vinden.

Het is dat, of mijn lief is een wigger.

Reacties

 1. Berten

  Inderdaad, maar het blijft toch een ras apart, wei. Al betwijfel ik of ze met hun directe aanpak wel een reeks Oemfoefoe’s kunnen strikken…

 2. Hetgeen je tegen Youri hebt geroepen, heb je toch ook uit uw figuurlijke volle borst tegen de Afrikaanse Medemens gebruld, mag ik hopen?!
  Maar al bij al: mannen zijn mannen, of ze nu zwart of wit zijn, ze houden allemaal van een mooi vrouwenlijf met échte vormen. Nietwaar, heren?

 3. bibi

  :O)))))))
  ik zie het zo gebeuren.

  mefrau… u moetnie bangsein van suwarte man!

  wat zou die jongen het zonde vinden dat er 52 kilo lilith verloren is gegaan ;o) dan had je hem van je af moeten slaan! hihi

  ieder foordeel hepse nadeel…

 4. B

  Hahaha, ik woon zelf in Antwerpen en heb ook al regelmatig zo’n dingen meegemaakt (meestal als ik op een trein sta te wachten, waarom heeft het precies altijd met treinen te maken?)

  Ooit zei er eens één tegen mij dat hij zijn “gezicht tegen mijn kont” wilde duwen… vraagteken?

 5. O jee, zo herkenbaar. Toen ik nog djembe speelde kreeg ik continu de vraag of ik ook Afrikaanse dans deed (nee), en dat dat zo jammer was want ik had er het ultieme attribuut voor, zijnde : een dik gat. En dat gezegd met draaiende ogen en veel “o lala’s”. Ik vond dat wel plezant eigenlijk :-)

 6. T.

  Hmm oké ik heb 3 van die zwarte medemensen gedate. Ik heb niks tegen donkere kleurtjes laat dat duidelijk zijn. Maar na de derde had ik er genoeg van (btw dat fabeltje het klopt niet)
  maar het is idd zo dat in bepaalde culturen een volle vrouw wordt bekeken als een gezonde vrouw (je moet rekenen dat in afrika de gemiddelde mens daar enorme hongersnood kent en graatmager is, wat hier weer als knap zou bestempeld worden)
  dus eigenlijk is het niet zo raar …
  dat hij ons volle vrouwen knap vind ….

  btw blanke mannen ook maar onder voetbalvriendjes durven ze dat ni toegeven dat ze liever iets hebben om vast te pakken dan beentjes die overal zeer doen pff … en wij ons maar zorgen maken over die kilo’s haha

 7. Wat wie dan ook ervan vindt, het blijft een feit dat je ongelooflijk fier mag en zelfs moet zijn op je lijf. En dat ene Youri u sexy vindt, dat is toch het allerbelangrijkste, nee?

 8. elke

  Zeer juist, babsie!
  Who cares wat iedereen anders denkt! Het blijft een feit dat je gelukkig moet kunnen zijn met jezelf. En als ik zie wat je al bereikt hebt, dan mag je terecht trots zijn. En was je gelukkig met meer kilo’s, dan is dat toch je eigen zaak? Geen mens die zich daarmee moet moeien buiten jijzelf en je vriend!

 9. Isolde

  Jij komt toch altijd de raarste types tegen hé! Ik kan je verzekeren dat je heeeeeeel wat vermagerd bent dus misschien heeft die jongen iets aan z’n ogen.

 10. dP

  Als den Africoander u nog altijd sexy vindt, dan moet dat een geruststelling zijn. Je wéét dat je enorm veel bent afgevallen. Maar gelukking dus niet té veel om er nog lekker uit te zien. De drie B’s zijn nog altijd een écht teken van vrouwelijkheid.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>