twee en een half

tweeenhalf.jpgAls ik binnen kom gooit ze zichzelf standaard heel hard rond mijn benen terwijl ze mijn naam enthousiaster door de kamer roept dan ik iemand anders ooit heb horen doen. Soms zegt ze er zelfs ‘Ik ben zo blij!’ achteraan, maar daar heeft ze meestal te weinig tijd voor. Drukdrukdruk! Als het van haar afhing zou ze me stante pede het hele huis door sleuren om me van vanalles op de hoogte te brengen, maar altijd weer ben ik de spelbreker door eerst iets te willen eten. Het is namelijk middag en tantes hebben honger. Terwijl ze wacht lepelt ze dan maar chocokaas uit een pot waar je eigenlijk enkel uit mag smeren.

Ze spreekt de Mindy in Mega Mindy uit met de i van vis.
Als haar broek afzakt wil ze die helemaal ‘zelf opsteken’.
Ze moet heel hard om mij lachen als ik een liedje neurie, zelfs als dat compleet niet grappig bedoeld was.
Als ik de hik heb roept ze in mijn plaats erg luid ‘PARDON!’.

En vandaag ging ze voor het eerst naar school.
En ik maar denken dat dit gisteren was, zeg.

Reacties

 1. T.

  Ha ja ik zen ook van’t antwerpse en was ook even niet mee.
  Bij mij loopt en bijna drie jarige rond
  exact op 1/12 wordt ze drie
  en het gaat zo rap hé
  maar ze zijn oh zo schattig zeker als ze het aan’t uitleggen zijn …

 2. T

  Dat is toch niet het dochtertje van je broer, of wel? Of van Youri’s broer? Of heeft die geen broer?
  Verwarring alom =D

 3. Doe je me iets aan als ik zeg dat je niet als een tante klinkt, maar als een rasechte mama.
  Zo’n stukje hier al klaar voor binnen anderhalf jaar.

 4. marikiwi

  Megamindy wordt ook door mijn stiefdochtertje van 5 met een “i” van vis uitgesproken, want hoe zou je het in godsnaam in het nederlands anders moeten uitspreken:-) Juist die dingen maken het super om een kind in huis te hebben. En nu ik er zelf ook eentje verwacht, kijk ik nog meer dan ooit uit naar de nieuwste uitspraken…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>