lilith en het bedrijventrauma

gervais.jpgIk heb ooit stage gelopen bij een bedrijf waar ik me zo amuseerde dat mijn moeder na afloop de magische woorden ‘gij gaat nooit nog zoiets geestigs vinden’ sprak. Het was een trieste voorspelling, zo aan het begin van mijn carrière, maar de jaren daarna kreeg mijn moeder keihard gelijk. Ik heb in bedrijven gewerkt die mij zo getraumatiseerd hebben dat ik nog steeds rillingen krijg als ik op tv iets zie dat op een manager, vergadering of teambuildingweekend lijkt. Op een mooie dag heb ik dan ook gezworen dat ik nooit nog vast deel wilde uitmaken van een bedrijf. EVER. Sinds die dag ben ik zelfstandig en werk ik op mijn eigen bureau, alwaar ik weinig onder de mensen moet komen én ook nog eens geweldig overeen kom met mijn baas, zijnde mijn eigen zelf.

Pas op, want nu krijgt het verhaal een ijzingwekkende wending waar u waarschijnlijk even niet goed van zult zijn. Vanaf volgende week ga ik weer drie dagen per week in een bedrijf werken. Nog steeds als zelfstandige, maar toch. Een echt bedrijf, met liften en een receptie en vast ook broodjes. Met echte mensen die dingen zeggen met hun mond in plaats van via mail. Met een trein waar ik eerst op moet alvorens ik er ben. En een baasfiguur, die nogal eens meeleest, hier. Gelieve mij vanaf nu dus te benaderen als de gemotiveerde plichtsbewuste spring-in-t-veld/goede werkkracht die ik natuurlijk gewoon ben. En mocht er vanalles veranderd zijn qua gewoontes in bedrijven sinds 2005, mijn comments zijn uw comments!

Update: eerlijk is eerlijk, ik schrik een beetje van hoe mensen komen aanzetten met postjes die ik op fora heb gezet waaruit zou moeten blijken dat ik voor die en die firma ga werken. Dit was echt helemaal geen raadselpost, ik wilde u gewoon even melden dat er één en ander verandert vanaf volgende week. Als ik had gewild dat iedereen de naam van het bedrijf kent waarvoor ik werk dan had ik die wel in mijn titel gezet. Om maar te zeggen: als ik zelf vaag blijf, dan is dat omdat ik het liever zo heb. Gelieve de zoekopdrachten en het inhuren van detectives dus te staken. :) Even goede vrienden, ze..

Reacties

 1. Ik ben ook alleen zelfstandige maar op den duur vind ik dat toch een beetje te eenzaam. Daarom ga ik ook met plezier af en toe een paar dagen in “een bedrijf” gaan freelancen. Het is een prima combinatie: je bent je eigen baas maar af en toe kom je ook eens onder de (best wel fijne) mensen.

 2. De baas in mijn vorig-vorig bedrijf deed ook mee aan Casual Friday. Met de meest afschuwelijke rode velours broek die u zich kan inbeelden. Elke vrijdag. Opnieuw. Zucht.
  En waar ik nu werk, is het elke dag Casual Friday *lacht*.

 3. Isolde

  Ik ben er zeker van dat je er heel veel plezier zult beleven. (Zeker met zo’n baas, wink, wink)

 4. :D @ de baas, wiens identiteit ik niet onthul omdat al mijn vrouwelijke lezers van ‘Aumagad’ gaan doen. Ik hou evenwel het hoofd koel.

 5. Liesje

  @ Lilith: had ik dan toch gelijk in mijn reactie op je Delicious-post van 18 oktober?! Flair? Of toch Elle, nu daar het vernieuwingsoffensief is ingezet?

  In ieder geval proficiat met de job, en laat ons maar rap weten waar je gaat schrijven, zodat we ons tijdig op het juiste boekske kunnen abonneren ;-)

 6. @liesje: ik werk al een tijdje voor Elle. :)
  En voor de rest zal alles de volgende tijd wel duidelijk worden, denk ik. Stay tuned!

 7. severine

  Ge ziet er in ieder geval serieus content uit met het werk da ge doet en ga mogen doen!

  en met zo nen baas kan ik da wel geloven ook ze! :-)

 8. K.

  Hmm… Baas t.; zou dat misschien Thomas Siffer kunnen zijn? Dan zou Liesje misschien wel eens gelijk kunnen hebben met haar vernieuwde Story. En qua Aumagad-factor kan dat ook al tellen…
  We zijn benieuwd!

 9. PippiPebbles

  Nee man, Guy Mortier is veel Aumagadder!! Enne, Lilith word de nieuwe uitlaat-commentator (-trice!!)
  Zo bijna mijn droomjob. Dus Guy als ge dit leest, moest ons Lilith toch geen goesting meer hebben, ik wil altijd wel commentaar geven in den Humo!!

 10. PippiPebbles

  So, is toch nog altijd bezig met den Humo zeker. Pensioen en Guy Mortier gaan ni samen

 11. Kaat

  *edited door lilith, info was niet juist en deze post was eigenlijk niet bedoeld als raadspelletje. De dag dat ik zin heb om te vertellen waar ik werk zal ik dat zeker doen. ;) *

  Proficiat baas, want lilith is ongetwijfeld een aanwinst!

 12. Zeg Lilith, heb je je trouwens al voorbereid op het pendelen? Want dat zal volgens mij een nog grotere aanpassing zijn dat the actual Office. Een Struggle for Life is het bij mij elke dag…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>