takje (bahaha)

stokje.jpgIk kreeg een stokje van Miss Puntkomma, en aangezien de VTM Kerstparade alles samen drie seconden duurde en ik het qua Planckaerts moest stellen met Fransisko, Magali en Devon, here goes:

Drie bands en/of artiesten die ik dit jaar heb leren kennen?

* Mira: ik had vorig jaar al van Mira gehoord, maar niet bijster veel, en het duurde tot bloglezer Kevin mij een mailtje stuurde met een link naar ‘In de Fleur’ tot ik mij echt in Mira heb verdiept. Met succes, want haar teksten zijn geweldig, net zoals haar stem. En ik stoor mij zelfs niet aan de ferme vleug Antwerps waaraan mijn oren worden blootgesteld. Nice going.

* Beirut: ik werd net als de helft van de wereld serieus verliefd op Nantes, en bij de eerste beluistering van de rest van The Flying Club Cup bleek het ook nog eens heel erg naar de Amélie Poulainsoundtrack te ruiken. I LOVE THE AMELIE SOUNDTRACK, I! Om dat te vieren mag u nog eens kijken naar het machtige clipje van Nantes, zie.

* Dixie Chicks: het is vreemd, want het is country, maar u wilt niet weten hoe vaak ik dit jaar al op een onbewaakt moment luidkeels heb meegezongen met de laatste cd van The Dixie Chicks. Vooral dan met onderstaand nummer, waarbij ik me altijd voorstel dat ik een hot chick met cowboybotn from Texas ben. Het is een afwijking als een ander, niewaar. Stop met die afkeurende blik, y’all.Drie dingen die ik heb meegemaakt, gehoord,… en die me altijd zullen bijblijven?

* de ziekte en de dood van mijn mama, en hoe ik er, door heel bewust met alles om te gaan en mijn best te doen, geen schuldgevoelens aan heb overgehouden. In tegenstelling tot heel wat andere mensen, merk ik.

* een bijna normaal lichaamsgewicht hebben, en alles dat daarbij komt kijken. Van passende kledij tot lonkende venten op de trein Antwerpen-Kortrijk.

* voor de rest was er weinig van belang. Ik heb ook niet bijster veel meer meegemaakt dan een angstaanjagend ziekteproces, besef ik net. Mijn mama werd ziek in december en is gestorven in september, en in die hele periode heb ik weinig anders meegemaakt, gehoord of geblunderd. Ik zal de blundervraag die hier normaal op volgt dan ook overslaan, als het mag.

Drie dingen die me héél stiekem ongelofelijk trots maakten?

* dat een uitgever heel enthousiast was toen ik hem mijn idee voor een boek voorstelde
* dat een hoofdredacteur van een bekend boekske mij gewoon vroeg om bij hen te komen werken, op basis van deze weblog
* dat ik zowaar fanmail krijg, echte lieve superbe mailtjes van mensen die de moeite doen om mij met kweetnie hoe charmerende bewoordingen te zeggen dat ze mij graag lezen. Die mails doen mij elke keer helemaal gloeien van trots, eigenlijk. Waarvoor dank. :)


Drie mensen die ik hiermee graag wil lastigvallen?

Iedereen mag het komen halen, ik durf geen stokjes meer rondgooien omdat sommige mensen hun neus dan naar mij optrekken en zeggen dat stokjes veul te commercieul zijn. :(

Reacties

 1. kim

  – ‘bijna normaal gewicht’: wat is dan normaal? Alles beneden Jerry Springer toestanden en boven pakweg Nicole Richie lijkt mij toch vrij normaal?
  – en is het nu de Flair wanneermagjetzeggeuh?

 2. Dankjewel :-). Dat van werken voor een boekske intereseert me nu even helemaal niet meer, nu je over ‘boek’ en ‘uitgever’ bent begonnen! Wanneer more about that? En prettige eindejaar ook, nu ik hier toch ben.

 3. En niet te vergeten: je hebt Kokeneten opgestart! Tot groot jolijt van alle would-be keukenprins(ess)en onder ons ;)

 4. marjan

  Hey, die Mira is een keigoeie tip, ik had er nog niet van gehoord! Weer iets bijgeleerd vandaag, waarvoor dank!

 5. liesbeth

  BOEK?!?
  Enne… wellek boekske???
  Wij blijven nieuwsgierig…
  Mag je misschien al vertellen wanneer je het mag vertellen?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>