1 januari

destrooper.gifIk ben de eerste dag van het nieuwe frisse jaar begonnen met zagen over het feit dat ik vandaag weer moest werken, net als de afgelopen periode waarin normale mensen zoiets hadden als kerstvakantie. Ik weet het, het is het lot van een freelancer en ik moet daar niet over blijven doorzagen, al helemaal niet op een heuglijke dag als de eerste van het jaar, maar weetwel. Ik ben moe, ik snak naar een week nietsdoen en het ziet er niet naar uit dat dat er de eerste honderd lichtjaren van komt. En ik ben moe. Heb ik al gezegd dat ik moe ben, precies?

En dus zat ik achter mijn computer te grommen dat ik ook verlof wilde en dat 1 januari toch geen werkdag zou mogen zijn en dat ik zou moorden voor een weekje niets doen. Er zaten veel spannende dingen in mijn lijst van goede voornemens, maar minder zagen, oow noow, zo bleek.

Toen we snelsnel naar mijn vader reden om de Wii die gisterenavond voor tonnen jolijt had gezorgd te gaan terugbrengen was ik nog steeds het zonnetje in huis en herhaalde ik om de vijf meter dat ik nog zoveel werk had. Af en toe moest ik mezelf tegenhouden om geen BOEHOEHOE uit te stoten, moet keer peizen. En toen kwam het moment van verlichting.

Bij de overburen van mijn vader stonden wel honderd auto’s geparkeerd.
‘Die hastn komen zekers nieuwjaren?’, zei ik tegen Youri, meteen de eerste woorden van het jaar waar geen extreem zagerig toontje aan vastgeknoopt was.
Door dat inzicht moest ik out of the blue denken aan alle nieuwjaarsdagen waarop ik veel te laat in mijn kot was gekomen na een nacht zo wild dat de mascara achter mijn ellebogen hing. ‘Een kerremesse is een geseling weird’, spraken mijn ouders, waarop ze mijn met alcohol gevulde lichaam richting douche duwden, om het daarna misselijk in een auto richting de meme te placeren.

Zonder slaap en met een kater ter grootte van een gemiddeld boerenpaard begon ik traditioneel aan de meest saaie en tegelijk lastigste uren van mijn leven. Bij het eerste rondje koffie met taart begon mijn hoofdpijn al op te steken. Na de taart -van duizend veel te zwaar op de maag liggende calorieën, nvdr- at ik uit beleefdheid nog een paar lukken van Destrooper (ja, lezers van hln.be, dit moment smeekt om een: ‘nie raar daj zukken dikke troela geworden zijt!!! ZWIJN!’ ) , om de rest van de namiddag tegen de slaap en maagspasmen te vechten aan een tafel vol uren doorlullende volwassenen. Tot het donker werd, mind you! Die hastn wisten van geen ophouden als ze koffie met elexir binnenhadden!

En plots was ik zo content dat ik vandaag gewoon mocht werken, u kunt zich dat niet inbeelden.
Zo zie je maar weer dat elke medaille een voor en achterkant heeft, beste vrienden.
Denk daar gerust eens over na tijdens het frisse jaar dat komt.
En natuurlijk ook van ons @ tftc de “wenschn van tjoar’!

Reacties

 1. bij ‘een kater ter grootte van een gemiddeld boerenpaard’ moest ik toch efkes denken aan een genetisch gemanipuleerde Bill :D
  ook een gelukkig nieuwjaar voor jullie!!!

 2. bij ‘een kater ter grootte van een gemiddeld boerenpaard’ moest ik toch efkes denken aan een genetisch gemanipuleerde Bill :D
  ook een gelukkig nieuw jaar voor jullie!!!

 3. Isolde

  Ook van ons een ‘gelukkig nieuwjaar’! Ben al de hele dag misselijk, maar heb me toch wel weer op een boule de berlin voorafgegaan door wat chips gestort. jaja, ‘k weet het, een echt culinair hoogstandje. Voor ons geen familiebezoek maar een bezoek aan ’t hospitaal waar een vriend van ons ligt.

 4. bie

  Gelukkig nieuwjaar en veel freelance opdrachten gewenst! Want er is misschien wel iets erger dan veel werk hebben en dat is geen werk hebben – denk ik dan. (Enfin trop is teveel natuurlijk)

 5. kim

  Hetzelfde hier: toen ik me op oudejaar bedacht dat t best wel zielig was dat ik niemand had om te kussen om middernacht (na 3 jaar samengewoond te hebben ben ik nu weer alleen) was ik wat triest – tot ik ook bedacht dat ik niet meer naar zijn bomma moest pistolets gaan eten, en al helemaal geen griezelige nonkels meer moest kussen :D

  Beste wensen voor de crib in 2008!

 6. Ik voel me bijna schuldig dat ik vandaag nog thuis ben.. Maar laat me je opbeuren met de mededeling dat een verkoudheid mijn dag ferm verpest.
  Anyways: ook vanwege mij een heel gelukkig en gezond 2008 met veel werkplezier!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>