de story

TVS.jpg‘De Story?’, vroeg ik met een extra portie intonatie om mijn verbazing toch maar goed over te brengen.
‘Inderdaad, de Story’, sprak de man die tegenover mij zat.
Ik moest denken aan mijn mama en hoe geweldig zij het zou gevonden hebben dat de mens naar wiens tv-programma wij ooit bij wijze van vrouwenondermalkandermoment keken mij hier zo maar eventjes live een voorstel deed. Ook al was dat om voor het boeksje te werken dat sinds jaar en dag op de salontafel van mijn oma lag.

‘Mijn oma leest de Story’, zei ik, en ik trok nog net mijn neus niet op.
Ik keek naar de man, en ik probeerde me in te beelden dat hij de Story las.
Het ging me niet goed af.
‘Niet deze Story’, zei de man van de zeiltrip, ‘de nieuwe Story’.
De nieuwe Story dus, waarvoor ze hem hadden aangenomen.
Aha.

Ik stribbelde nog even tegen voor de vorm, en toen dacht ik: ‘Hell, laten we dan maar een keer zot doen.’

En toen wist ik het nog niet eens van de koffiekoeke en ministronesoep, de knallende muur en de cameraploegen die nederstrijken op mijn fonkelnieuwe werkplek alsof het niets is. Toen had ik nog niet gezien hoe geweldig cool hij wordt, die nieuwe Story, en hoe fris en monter. Toen wist ik nog niet hoe vreemd het voelt om de titel van een door mij geschreven stuk op de cover van mijn meme’s boekje te zien, daar op de salontafel. En hoe leutig het is dat niet alleen het eindresultaat leuk is, maar ook het schrijven en alles eromheen. Ik ga nog even door geloof ik. Zwaar curieus of dat bij Ignaas ook het geval is. *showbizzwink*

Reacties

 1. Charlien

  geef toe… iedereen leest de story als hij/zij bij de kapster of in de wachtzaal zit te wachten :)

  De story is trouwens het favorietje boekje van de actherste rij in de klas (mezelf inclusief)
  Vooral als de les even niet zo boeiend is :)

 2. Maaikel

  De Story. Ik kan me voorstellen dat het voorstel
  je even van de kaart bracht. Maar ik denk dat je je als journaliste heel goed kan uitleven bij zo’n magazine (waarvan niemand wil toegeven dat hij/zij het leest, maar bij de kapper, oma etc. elk moment te baat neemt om het te lezen). Ook al is het tegen zijn/haar principes (hé T.)

  Heb meteen ook wat gegoogled :
  “Thomas Siffer aan de slag bij … Story
  Uitgeverij Sanoma Magazines heeft Thomas Siffer ingeschakeld om het weekblad Story te herlanceren …
  “Het zijn eigenlijk twee projecten”, verduidelijkt Siffer. “Ik ben hoofdredacteur van de huidige Story en ik werk ook aan een nieuwe Story.”

  Over de nieuwe lijn die het vernieuwde blad zal volgen, blijft Siffer vaag. “Maar we gaan iets verbreden, iets verjongen en iets vermannelijken”, zegt hij.

  Verjongen en vernieuwen … dat geloof ik graag met mensen als Lilith erbij. Maar van vermannelijking kon ik op het filmpje niets merken.

  Is er ook een D-day voor de vernieuwde Story of is het eerder een evolutie ?

  Mvg
  Maaikel

  Ook grappig dat Elke van de VTM deze blog leest ;-)

 3. Kevin

  Proficiat :)
  En omdat de Story kopen als man not done is, zend ik mijn moeder of zus erachter.

 4. Jenno

  Hoeveel betaal je voor scoops? :-) Dag Allemaal geeft naar het schijnt 500euro en ik heb er nog nooit van geprofiteerd… ook al heb ik al zoveel roddels zijn passeren…

 5. maud

  ik ben blij dat de story gaat vernieuwen, tis dringend tijd! Ik hou wel van de roddels, maar tis beetje veel hetzelfde.

 6. Heb me altijd afgevraagd wie er voor zulke boekjes en kranten werkt, en nu lees ik het zie!
  Ook al is het mijn ding niet, ik wens je er veel plezier en arbeidsvreugde, als iemand als Thomas Siffer je aan boord wou zal je het zeker wel waard zijn!

 7. Ik denk dat ik de Story nog eens ga bekijken.
  En zeker als jij ervoor schrijft. Ik heb dat boekje al jaren niet meer gelezen. :s

 8. Nieke

  Als ik bij de kapper/dokter/tandarts kan kiezen tussen verschillende roddelboekjes koos ik altijd voor DagAllemaal (de naam alleen al), maar ik ga precies toch eens de Story vastnemen.

  En ik altijd maar denken dat het de Flair was ofzo… Ik heb zelfs achter je naam zitten zoeken bij medewerkers. :d

 9. PippiPebbles

  Hihi, kan een artikel over Jan Leyers zijn jog-outfit u interesseren, dan zorg ik voor de foto’s hehe. Want die man jogt in de meest ridicule outfit die ik ooit van in mijn hele leven heb mogen aanschouwen. Ik behoed me zelfs voor een eventuele herhaling!

 10. Caro

  Jouw baas gaat de nieuwe Story “vermannelijken”. Gaat hij dat ook doen met de redactie? Er zitten daar precies alleen maar meisjes, zag ik op het filmpje.

 11. Inge

  Amai, nice Lilith.. Toen ik gisteren naar het nieuws keek, had ik al even rondgekeken of ik je niet zag.. Maar je zat te goed verstopt voor mijn oog!

 12. sasjeh

  Misschien moet k dan voor de vernieuwde story wat amerikaanse boekske meenemen. Ik heb em nog niet van binnen kunnen bekijken (ligt hier niet tussen de kaugum, chocolade en cola aan de kassa). Maar allesinds zijn hier roddelboekskes iets wat enorm veel jonge mensen kopen. Maar hoogstwaarschijnlijk heeft de nieuwe baas van de nieuwe story daar wel een abonnement op om te weten wat jonge mensen willen lezen :)

 13. en ik was hier nog vergeten te antwoorden:

  er zitten echt niet alleen vrouwen op de redactie hoor, de mannen zullen net op reportage geweest zijn. :) En de vernieuwing zal pas binnen enkele maanden zijn denk ik. Ik kondig het dan wel op gepaste wijze aan. ;)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>