deze post is opgedragen aan iedereen die zijn ochtendadem in mijn gezicht blaast op de trein van kortrijk naar berchem

23284231.jpgIk had een hoop verhalen te vertellen, maar bij nader inzien waren er voor elk verhaal ook wel tien redenen te bedenken om ze niet te vertellen. Ik heb dus gewikt, gewogen, overwogen en dan toch maar geschrapt, en het enige dat overblijft is dat ik zeer heb aan mijn hoofd, dat ik zo snel mogelijk de sollicitatiemailtjes voor het krantje ga bezorgen aan de sympathieke hastn van de redactie en dat ik het nogal degoutant vind dat iedereen het zich op de trein permitteert om met wijdopen mond in mijn personal space te liggen maffen. Ik vind dat niet aangenaam. Drie weken op het openbaar vervoer, en nu al VERZUURD, ja.

Zijn er anders nog dingen die jullie willen weten, zo?
Onopgeloste vraagstukken, rode draden die plots zijn gestopt, dingen die je me altijd al had willen vragen maar niet durfdigde?
Het is het moment, zulle. De vijf leukste vragen krijgen hun eigen blogpost en een gehandtekende foto van Thomas Siffer. De vijf minst leuke vragen zal ik straal negeren.

Reacties

 1. awellekens, dan vraag ik het hier, dan moet ik mijn eigen op til zijnde postje niet meer maken.

  Toen ik met een blog begon, had ik voorbeelden: Dominiek en Bart Vandamme, aangezien dat twee mensen uit mijn eigen kennissenkring waren. Als één van de eerste ontdekkingen was daar al meteen TFTC, but I wondered: hadden júllie eigenlijk lichtende voorbeelden, toen destijds? Werd er toen ook al zo massaal geblogd? Wie was er voor de generatie Pietel – Michel – Domi – Lilith? Allez, ik vroeg mij dat af. Zodus.

 2. PippiPebbles

  Damn, ik had een schitterende vraag, maar sorry hoor, een handtekening van tomas schilfer hoef ik echt niet. Dus bij deze trek ik mijn vraag in, ik moest ze maar eens winnen, die handtekening

 3. ondankbare sujetten, all of you!
  Op sommige weblogs krijg je helemaal niks, man.
  Ik zal dus doen alsof ik dat niet gehoord heb.

 4. Kevin

  Ik heb wel iets dat ik je altijd wilde vragen maar niet durfdigde.
  Zijn er al plannen voor een kindje?
  Ik denk namelijk dat je een enorm coole mama zou zijn. :)

 5. De Baas

  Allez merci.

  Nog een geluk dat Pippi ‘Schiffer’ schrijft, nu moet ik mij niet aangesproken voelen.

  Wel lief blijven voor mij anders verminder ik Lilliths loon.

 6. Dat is nu eens iets wat ik niet wou vragen, dat van dat kindje. Er loopt daar in Ieper blijkbaar al ééntje rond met een rondvliegend speeltje in huis. Ik veronderstel dat een tweede nog even zal wachten.

  Een vraag, een vraag. Ik heb er veel die ik geschrapt heb wegens te… of te… Deze kan wel : waar en wanneer doe je jouw inkopen ? Dan kan ik stiekem eens komen kijken hoe je er in real life uitziet. Gelieve het Kruidvat buiten beschouwing te laten. Daar kom ik maar zelden wegens daar-blijf-ik-te-lang-plakken. Ik heb enkele kindjes te voeden, vandaar. Ik wil ze toch nog niet laten verhongeren.

 7. vortzak

  2 vraagjes:
  – wil je stoppen met die posts over scrapbooken pleaz?
  – en wanneer komt je vriendin J nu mijn kelder witten?

  moehahahaaaaa!

 8. c.

  enige voorlopige vragen waarmede ik vooralsnog niet mededing naar een post/foto:

  a)tot wanneer krijgen we bedenktijd?
  en b) is die gehandtekende foto nog enigzins gepersonaliseerd* of raap jij die easypeasy ieverans van de stapel?

  *blijft natuurlijk de vraag wat voor boodschap dat zou worden, als de baas niet eens deftig een F van een L onderscheiden kan ;-)

 9. vortzak

  Nee serieus… wat ik me afvraag… vind je het niet vervelend dat heel wat vreemden hier zomaar je gaan & staan volgen en je zo goed als ‘kennen’, terwijl jij hen noch van haar noch pluimen kent?
  Wildvreemden zomaar toelaten in je privéleven (i know, je kiest zelf in hoeverre je in detail gaat) … Mensen die weten dat je verschillende zakken cement afgevallen bent (qua gewicht dan, mind you) en dat je een leaf hebt die speelt met mini-helicoptertjes, enzoverder. Ik zie jullie heel soms voorbijsjeezen in de hipster mini, ik weet waar jullie wonen (niet ver van mijn schoonouders), dat je vriendin J een groen trillend ding heeft,…
  en gij kent me niet é!

  Ik zou het freaky vinden.

 10. kim

  Omdat ik diep van binnen eigenlijk een melige romanticus ben: Hoe zijn Youri en jij een koppel geworden? Ik herinner me wel iets van een competitie met een homo in Disneyland, maar verder is het nogal vaag. Indien je deze al eens beantwoord had, feel free to ignore.

  En slapen was het grootste pluspunt aan het openbaar vervoer, ik deed dat ook op de trein, zelfs op de bus. Waarschijnlijk ook met mijn mond open nu ik er over nadenk (door dat geschommel). Heb wel eens tegenover iemand gezeten die zijn hoofd onder het gordijntje stak en toen keiluid begon te snurken. Dat was minder. Verder hebben slapers me nooit gestoord, ze vallen je tenminste niet lastig met smalltalk over t weer of de politiek of ‘de vreemden’.

 11. kim

  En geen echte vraag maar een verzoekje: je hebt eens geschreven over ‘dikke-mensen-kleding’ en hoe moeilijk t was om iets te vinden dat niet stretch en gebloemd was, had graag eens een vervolgje gehad over je ervaringen nu je in meerdere winkels en andere maten kan kopen.

 12. Lore

  Als Lilith begint aan kinderen, heeft ze geen tijd meer om te bloggen! Gelieve dat dus niet aan te moedigen! (En wat er wordt verteld, zal me bitter weinig interesseren)

  Als je uit-hun-bek-ruftende medereizigers liggen te slapen, zijn ze dan ook zodanig ontspannen dat ze beginnen scheten laten?

 13. @c: de onderhandelingen over de foto moeten eigenlijk nog beginnen. Als je vraag echt goed is kan ik wel polsen of een persoonlijke limerick of een geparfumeerd kattenbelletje tot de mogelijkheden behoren. Maar dan moet het wel echt goed zijn, natuurlijk.

 14. Je bent gewoon te veeleisend, en dat alleen maar omdat je Thomas Siffer kent! Huh! ;-)
  Ik wil wel een foto van hem maar ik kán geen interessante vraag bedenken. En me dunkt dat er al genoeg interessante vragen zijn, nu.

 15. Liesje

  Buiten competitie, maar gewoon uit interesse: hoelang pendel je tegenwoordig zo per dag?

  Toch meer dan 4 uur, niet? Veel tijd om veel goeie boeken te lezen, lijkt me…

 16. Kaat

  Wanneer horen we nog eens iets over mijn persoonlijke favoriet van de Crib? (aka, Bill!)

 17. vraag 1: waarom schrijf je kattenbelletje ipv kattebelletje?

  vraag 2: ben jij ook beter in het besturen van het plastic helicoptertje dan je lief, ‘cause I know I’m a better pilot dan Laird, hihihi (maar niets tegen hem zeggen hoor)

  vraag 3: waarom heeft er ooit iemand het qwerty-klavier uitgevonden waar ik nu al een uur op zit te vloeken???!!!

 18. the watcher

  hebben jij en youri effectief een perfecte relatie of lijkt dit alleen maar zo? maken jullie ooit eens ruzie? werken jullie ooit eens elkaar op de zenuwen? of lijkt dit alleen maar zo omdat je de vuile was niet in je crib wilt uithangen?

 19. Evy

  Hoe zit het met de cursus Spaans? En de aldaar aanwezige hyperkinetische gepensioneerden?

 20. Nieke

  Hoe is het met Bill??
  Oh en een nieuw foto’tje van hem op je Flickr pagina had ik ook graag nog eens bekeken!!

 21. miss red

  in welkke mate pas je zelfcensuur toe bij het schrijven van je blog? op welke criteria baseer je je daarvoor?

 22. miss red

  vind je niet dat story gewoon story moet blijven en dat verjongingsprocessen en dergelijke hun doel voorbijschieten? een canvas-isering van vtm is toch ook nergens voor nodig? bomma’s willen nu eenmaal de story wegens het storygehalte..

 23. Talitha

  Komen er nog piercings bij? Ik vind je labret namelijk totally cool (mss omdat ik er zelf één heb, maar toch). Aangezien je al een hoopje ex-piercings hebt, denk ik toch dat je een liefhebster bent & het is algemeen geweten hoe verslavend die dingen zijn.

 24. Liza

  Een vraag voor bij de minst leuke vijf: hoe heette dat krantje nu eigenlijk waar je drie jaar voor geschreven hebt?

  En misschien een iets betere: waar komt de titel Tales from the Crib vandaan? Of weet iedereen behalve ik dat al? Of is dat helemaal geen interessant verhaal?

 25. Meg

  Terug zin om te gaan “start to runnen”? Ik merk immers coole attributen bij gimme gimme…..

 26. Joke

  If u can’t beat them, join them. Om maar te zeggen dat ik mij in den beginne zelf enkele weken geërgerd heb aan slapende mede-passagiers (traject brugge-brussel), vervolgens een tijdje in denial was en af en toe wegdommelde om vervolgens wakker te schieten en te doen alsof dat de bedoeling was… en nu zo goed slaap op den trein dat ik op een dag vanuit Eupen zal moeten laten weten dat ik wat later zal zijn. Maar nu mijn superduper vraag: hoe laat sta je op ’s ochtends als je naar berchem moet sporen?

 27. anais

  Qua rode draden: wat zijn je hobby’s momenteel, nu je niet meer scrapbookt en al een tijdje niet meer geblogd hebt over sport?
  Een persoonlijke vraag: ik wil nog wel eens een leuk stukje lezen over je studententijd, wat was bijvoorbeeld de meest flash-o avond die je ooit meemaakte?
  Nu ik helemaal voyeuristisch bezig ben: jammer dat Joeri nooit meer iets schrijft. Hij is de mysterieuze man-achter-Lilith en daardoor fascineert hij mij wel. Wie is hij, wat doe hij en waarom? :-)

 28. PippiPebbles

  @ de baas en Lilith

  Goh, je moet dat helemaal niet persoonlijk opnemen, ik vind Thomas Siffer nen helen toffe ket, heb altijd zijn stukjes in de flair (jawel, de flair) graag gelezen, en ik vind dat een zeer interessant persoon, maar ik heb al genoeg rommel in huis, dat ik echt geen foto’s met handtekeningen meer nodig heb. Niet dat ik da überhaubt al in huis zou hebben natuurlijk. Wat doet een mens daar nu eigelijk mee??

  Aha, Lilith een vraag: Wat zou je doen moest je een handtekening van Thomas Siffer winnen?? (hihi)

 29. M.

  Vrouw zijnde waag ik me toch aan volgend vraaggedicht:

  Hoe?

  Hoe krijg jij je froefroe zo plat
  Je gezicht zo egaal
  Je kledij zo kleurrijk
  Je neus allesbehalve vaal

  Je oren zo netjes
  Waar vind jij steeds die leuke petjes
  En waar in godsnaam vond jij die leuke vent
  (er ook zo een vinden maakt me gegarandeerd content)

  Schrijf hier eens over
  en geef me die prijs
  Want van dé Thomas Siffer
  (je begrijpt waarschijnlijk niet hoe dat kan)
  ben ik de aller aller aller grootste fan!

 30. M.

  Oeps, ik denk dat ik IT er eventjes moet bijroepen want ik ben officieel aan het prutsen geslaan.

  Mijn excuses

  Die handtekening kan ik nu wel op mijn buik schrijven zeker?

 31. Waar heb je het idee gehaald om te beginnen scrapbooken? Heb je cursussen gevolgd, aan zelfsstudie gedaan, boeken gekocht? Waar haal(de) je inspiratie, waar koop (of kocht) je uw materiaal? Mocht je alles moeten verbranden en je mag één pagina houden, welke zou het zijn?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>