dingen die leuk zijn op het nieuwe Bedrijf

koffiekoek1.jpg

 • omstreeks negen uur weerklinkt de kreet ‘KOFFIEKOEKE’, en staat er plots een kar vol vers fruit, drankjes en koffiekoeken in het deurgat, klaar voor consumptie
 • de fuschia muur in de gang die mij altijd een instant vrolijk gevoel geeft
 • het leesvoer. Als tijdschriftverslaafde vertrek ik niet vaak met een leeg gevoel naar huis, want het wemelt ervan
 • de mailtjes van de mevrouw uit de kantine. Genre ‘voor wie zin heeft in echte winterse kost is er deze middag erwtensoep met rookworst!’
 • de erwtensoep met rookworst
 • de sappige, kakelverse roddels
 • het uitzicht
 • de lieve collega’s. Serieus
 • dat ik mij mag bezighouden met dingen die ik stiekem gewoon graag doe
 • dat er zowaar een saladbar is in de kantine. Een saladbar!
 • dat ik mensen tegenkom in de gang en denk ‘hey, is dat niet….?’

Reacties

 1. maud

  Tis een beetje na negen dus je zal al wel je koffiekoek(en) ophebben :p
  Gelukkig compenseert de saladbar de calorieën van ’s morgens.
  Ben blij dat je het zo goed stelt op je nieuwe werk, tis toch iets totaal anders dan wat je gewoon was…
  GO FOR IT ;)

 2. ’t Is dus niet ‘bij ons’ (Corelio) dat je terecht gekomen bent. Hier geen sprake van fuchsia muren, noch koffiekoeken (al ben ik om 9 uur nog niet op ’t werk, maar het zou mij zwaar verwonderen).
  Ik gok dan maar op een nieuw tijdschrift (met G.L.) waaraan S.M.B. aan het werken is.

 3. @maud: tot nu toe heb ik altijd weerstaan aan de koeken en eet ik alleen fruit. ;)
  Benieuwd hoe lang dat nog zal duren.

  @saar: je gok is helemaal niet zo verkeerd, eigenlijk, al weet ik niet wie G.L. is. :) En daarnaast werk ik al een paar jaar voor Corelio, alleen niet bij hen op kantoor. Jij wel dan? Ik dacht dat wij ongeveer hetzelfde deden.
  Het C&Z-boek heb ik gewoon niet gevonden. :(

 4. Fijn , een goeie beslissing genomen dus! Geniet ervan. En oké, ik ben wel *lichtjes* jaloers op de koffiekoeken, maar wij hebben Senseo, nàh! ;-)

 5. @ lilith: Ik werk er eigenlijk twee keer voor, op kantoor en thuis (ja, ik ben een beetje gek en ook wel eens overwerkt).
  Met G.L. bedoel ik een tv-madam die ooit Miss België was en boeken schrijft over seks.
  En de eerst komende maanden ga ik zeker eens naar Parijs, ‘k zal daar eens zoeken naar C&Z.
  @ lilith & Miss Puntkomma: Verdorie zeg, Senseo, koffiekoeken… Ik moet veranderen van werk! Hier alleen Sodexho-food (soms oké, nooit jummie), een saaie saladbar en jakkie automatenkoffie. Gelukkig wel een cola- en snoepmachine om de meubelen te redden (en mijn humeur nu en dan).

 6. ook Daphné, mo een andere

  Hehe, ben blij dat het zo leuk is op je nieuwe job. Raar dat nog niemand geraden heeft wat je nieuwe job is, je hebt toch een paar hele duidelijke tips in je tekstje verwerkt (misschien onbewust?). Veel werkgenot nog.

 7. Isolde

  Jaja, maak ons maar jaloers. Bij mij geen koffiekoeken, fruit of zelfs maar water. Moet alles van thuis meebrengen. Deju! ‘k Heb de verkeerde job gekozen.

 8. Niete

  Jamaar zeg, ik ga serieus ontevreden beginnen zijn: wij hebben enkel 4 euro kostende klaargemaakte schotels uit een automaat, een koekjesautomaat, een drankautomaat en barslechte koffie (en dat voor journalisten die op niets anders leven!). Ah ja, en in de winter elke maandag een fruitmand… met daarin enkel onrijpe dinges. Ze proberen ons wijs te maken dat dat overal zo is, de snoodaards…

 9. Kaatje

  Laten we er niet langer om heen draaien… Het is Story, niewaar???
  En als ik van je beschrijving uit mag gaan, lijkt het me daar echt wel zalig werken. In elk geval veel succes op je nieuwe werkplek (whateveritmaybe)!

 10. kim

  Nu niet om een party-pooper te zijn: t was enkele maanden geleden nog op de radio dat die voorgebakken koffiekoeken heel onhygiënisch zijn :/
  Hier is t Sodexho, met 2 dagschotels, grill, 2 dagsoepen, dessertbuffet, saladbar (die saladbar is steeds hetzelfde, komt na 2 maanden ook je oren uit hoor). En omdat we een Japans bedrijf zijn is er ook de aziatische dagschotel en obento (Japanse lunchboxes). Oh, en sushi.
  Ben dus 5 kilo aangekomen sinds ik hier werk :(

 11. Grace

  Sanoma.
  saladbar: check!
  koffiekoeken: check!
  collega’s: check!
  leesvoer: check
  :-)

 12. saar

  lilith: ik heb het C&Z-kookboek gisteren gekocht bij Waterstone’s in Brussel. Ziet er heel mooi en lekker uit :) Ik test het eerste recept zondag, verslag op Kokeneten!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>